Τα παιδιά της Γαλαρίας

[…] Είχαν τη σκέψη όργανο, τα μάτια υγρά κι ακούραστα να βλέπουνε τον κόσμο και την ψυχή παρθενική και απροσάρμοστη […]
Κι όσο βαστάξει ετούτο το παιχνίδι…

Μ. Χατζιδάκις

Τα παιδιά της γαλαρίας υπήρχαν, υπάρχουν, και θα υπάρχουν παράλληλα με τις ζωές των υπόλοιπων ανθρώπων. Ήταν, είναι και θα είναι αυτοί που χαρακτηρίζονται ως ρομαντικοί, επιπόλαιοι, ντεμοντέ ή και περιθωριακοί. Αυτοί που δεν αντέχουν την κυνικότητα ως ένα καταφύγιο για να μοιρολογούν την ήττα, τη συντρηβή, την αλλοτρίωση. Η ιστορία δεν έχει δικαιώσει την ανιδιοτέλειά τους και όσοι έκαναν τη «θητεία» τους εκεί αργά ή γρήγορα «αποστρατεύτηκαν».

Παρόλα αυτά ποτέ δε σταμάτησαν να εμπνέουν.

Για τους δημιουργούς του πολιτικού ιστολογίου «Στη Γαλαρία» έφτανε η έμπνευση από «τα παιδιά της γαλαρίας» και σκοπός μας ήταν να βαδίσουμε στο δρόμο που έχουν περπατήσει. Το παρόν ιστολόγιο δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι αυτής της διαδρομής.

Στην έως τώρα διαδρομή, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2007, υπήρξαν κάποιοι σύντροφοι που μοιράστηκαν και διαχειρίστηκαν το χώρο αυτό. Οι dim, V., ark ήταν οι βασικότεροι συντελεστές ενώ και οι sti, algo, ody, toil, zto, gim, sca συνεισέφεραν κατά καιρούς με διάφορους τρόπους.

Είναι αλήθεια, όμως, πως κάθε δραστηριότητα ικανοποιεί πρώτα από όλα μία προσωπική ανάγκη. Το ίδιο ισχύει και με την ανάγκη να σκέφτεσαι, να γράφεις και να εκφράζεις σε ένα ιστολόγιο κάποια από αυτά που σε «βασανίζουν». Με πλήρη κατανόηση ότι άλλες φορές ο δρόμος έχει αρκετή παρέα κι άλλες είναι πιο μοναχικός, στην προκειμένη περίπτωση ως μοναχικός «επίμονος κηπουρός» συνεχίζει να περιποιείται το υλικό της Γαλαρίας ο ark.

Με την ελπίδα, φυσικά, το ιστολόγιο να συνεχίζει να παρουσιάζει κάτι ενδιαφέρον και διαφορετικό στους αναγνώστες του.

Καλή ανάγνωση,

ark

ark’s e-mail: ark [[.a..t.]]stigalaria.org

Διαχείριση: contact[[.a..t.]]stigalaria.org