Το μόνο Χρέος που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι απέναντι στις ζωές μας!

Έστω και καθυστερημένα φαίνεται να καταλαβαίνει η κοινωνία ότι δε πρέπει να αφήσει μία κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας να διαπραγματεύεται το μέλλον της. Οι επίσημες “αντιμνημονιακές” δυνάμεις έχουν μεγάλες ευθύνες για το ότι περίμεναν να “γίνει η δουλειά”, δηλαδή να κλείσει το ντίλ με τους δανειστές, ώστε εκ του ασφαλούς να καλέσουν σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες. Μη και τους χαρακτηρίσουν ταραχοποιούς.

Οι δε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όχι μόλις είδαν που πάει το ράμμα το οποίο φαινόταν πριν κιολας από τις γιορτές των Χριστουγέννων όταν διέρρεαν ότι επίκειται χαράτσι σε μισθούς στον Ι.Τ. και περεταίρω μείωση σε συντάξεις, αλλά αφού κλείδωσε η διαπραγμάτευση μεταξύ των διεκπεραιωτών της ελληνικής πτώχευσης, ένθεν και ένθεν (τρόικα και κυβερνητική πλευρά) είπε να προκυρήξει απεργία τύπου “για να μη ξεφτιλιστούμε τελείως!”. Ξεκίνησε 48ωρη και κουτσουρεύτηκε με τα βίας σε 24 ώρες που δεν πρόλαβε ούτε να το μάθει ο κόσμος. Αλλά αυτό δείχνει το πολιτικό βάθος της συνδικαλιστικής έκφρασης στην Ελλάδα αλλά και το βάθος της συνέιδησης του κοιμώμενου κόσμου της εργασίας που βογκάει, αναστενάζει αλλά τελικά μέχρι τώρα μόνο σιχτιρίζει.

Τις ηγεσίες δε μπορούμε να τις αλλάξουμε άμεσα, ούτε να ελένξουμε τις ετερογενείς δυνάμεις που τοποθετούνται στο πεδίο της κοινωνικής μάχης (για παράδειγμα η Εκκλησία τοποθετήθηκες όψιμα μεν, αντιμνημονιακά δε με πρόσφατη επιστολή του αρχιεπισκόπου στον πρωθυπουργό. άλλο παράδειγμα είναι φυσικά τα πλέον “αντιμνημονιακά” μίντια). Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετηθούμε εμείς όλοι ενάντια στην “ελεγχόμενη κατάρρευση” της χώρας μας. Ενάντια στο ξεπούλημα της αξιοπρέπειάς μας και της ζωής μας.

Διέξοδος μπορεί και πρέπει να βρεθεί από δυνάμεις, άτομα και οργανώσεις ανθρώπων, που δε ζέχνουν τη βρώμα των πρώην και νυν διαχειριστών της Ελλάδα.

Δυνατό παρόν στις εκδηλώσεις που καλούνται για σήμερα και αύριο σε κεντρικές πλατείες.

Συμμετοχή στην αυριανή απεργία και ουσιαστική συμμετοχή στις κοινωνικές ζυμώσεις.

Δεν πρέπει να περάσει έτσι!

Το μόνο χρέος που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι αυτό απέναντι στην αξιοπρέπεια και τη θέληση να ζήσουμε !

Κατηγορία: Πολιτική.


Σχόλια...

Σχολιάστε...