3η Ανακοίνωση Κατάληψης Πρυτανείας

 

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου πήραμε την απόφαση να καταλάβουμε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών,δημιουργώντας ένα κέντρο αγώνα και συσπείρωσης ανταγωνιστικών υποκειμένων ενάντια στον νέο νόμο-πλαίσιο της Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει εξ ολοκλήρου το πανεπιστήμιο σε επιχείρηση,την γνώση σε εμπόρευμα και τους φοιτητές σε ευέλικτους και πειθαρχημένους εργαζόμενους. Γεγόνος που γίνεται σαφές με την ιδιωτική χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (εταιριες και επιχειρηματίες θα καθορίζουν το πρόγραμμα σπουδών) με την απειλή της διαγραφής σε περίπτωση που μαθήματα δεν περνιούνται σε συγκεκριμένο χρόνο και σειρά, και με την πλήρη κατάργηση του ασύλου.

Πλέον,η καθημερινότητα του φοιτητή θα παράγεται μέσω μιας εντατικοποιημένης ρύθμισης. Στεκόμενοι αντιπαραθετικά,συμμετήχαμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου (24/8),χωρίς την ψευδαίσθηση πως αυτή θα αποτελέσει ενός τύπου κλιμάκωση του αγώνα. Η συγκεκριμένη πορεία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια στιγμή,ένα στιγμιότυπο,της ευρύτερης ανταγωνιστικής κινητικότητας. Έτσι,η κατάληψη συνέχισε την πορεία της.Αρνούμενη να οριοθετηθεί σε στενές θεσμικές αντιπαραθέσεις,αποτελεί μια αυτόνομη,μη ελεγχόμενη από τα αφεντικά (παντώς τύπου!) ζώνη αγώνα,που μακρυά από καπιταλιστικές και ατομικιστικές λογικές,επιδιώκει την κατασκευή αντιπαραθετικών σχέσεων και δομών,οριζόντιων,συντροφικών και αλληλέγγυων. Μακρυά από κάθε λογική που απομονώνει,αντιλαμβανόμαστε την επίθεση στην παιδεία ως ένα κομμάτι της συνολικής επίθεσης στην κοινωνία,ως μια ακόμα απάντηση των αφεντικών στην ιστορική συγκυρία. Θέλουμε λοιπόν η κατειλημμένη πρυτανεία να λειτουργήσει ως τόπος συνάντησης όλων των κοινωνικών υποκειμένων που θέλουν να σταθούν αντιπαραθετικά στην υπάρχουσα επίθεση των αφεντικών,ως ένας χώρος αντίστασης και κινηματικής αντιπληροφόρησης ενάντια σε κάθε διαμεσολάβηση και πολιτική εξουσία.

Η κατάληψη δεν είναι αυτοσκοπός,είναι πεδίο ζύμωσης και αγώνα Η χειραφέτηση των καταπιεσμένων ή θα είναι έργο των ιδίων ή δεν θα είναι τίποτα Πέμπτη 25/8: Προβολή ταινίας 22.00: “Φράουλες Και Αίμα” Παρασκευή 26/8: Συζήτηση με θέμα 20.00: “Συνέχιση των δράσεων μέσα και έξω από τις σχολές”.

αναδημοσίευση από indymedia, τα τονισμένα+υπογραμμισμένα δικά μας

Κατηγορία: Αναδημοσιεύσεις, Εκπαιδευτικά, Ενημέρωση
Tags: , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...