Οι “καθαρόαιμοι” φασίστες και η επαναφορά των αξιών κάθε εκμεταλλευτικού συστήματος

Χρυσή Αυγή

Είναι πολύ το “ελληνικό αίμα” και βράζει. Και όταν βράζει το “ελληνικό αίμα” εκδικείται τους ταλαίπωρους, ανήμπορους βιοπαλαιστές μετανάστες.

Το περιστατικό δείχνει επίσης την υποκρισία και την επικινδυνότητα των όσων προωθούν οι φασίστες σήμερα, με προεξάρχοντες τα τάγματα των χρυσαυγιτών.

  • Από τη μία βρίσκουν πάτημα στην αθλιότητα των παρανόμων μεταναστών του περιθωρίου που βρίσκονται εκτός εργασίας-κοινωνίας, με βασικό σύνθημα προπαγάνδας το “ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;;”.
  • Από την άλλη, επιτίθενται -όπως στην περίπτωση του βίντεο- σε μετανάστες που έχουν όλη τη διάθεση και τύχη να ενσωματωθούν και με τις νόμιμες διαδικασίες δραστηριοποιούνται για να ζήσουν.

Το λιγότερο γελοίο είναι να καθίσει κάποιος και αναλύσει περισσότερο την παραπάνω αντίφαση των τυχοδιωκτών φασιστών που λαϊκίζουν με κάθε ευκαιρία. Ένα είναι σίγουρο: ότι αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά τον ιστορικό τους ρόλο ως εφεδρεία κάθε εκμεταλλευτικού συστήματος.

Με το να επαναφέρουν ιδέες διαχωρισμού, αρειανισμού, εκ φύσεως ή εκ Θεού (συνήθως αυτά αλληλοσυνδέονται πολιτικά) δοσμένου κάποιου ειδικού δικαιώματος μερίδας της κοινωνίας κ.α., επαναφέρουν στην ουσία το βασικό αξιακό πλαίσιο κάθε εκμεταλλευτικού συστήματος: Το δικαίωμα μερίδας μελών μίας κοινωνίας (μιας μικρής ελίτ, ή μιας ευρύτερης κοινωνικής τάξης) να βρίσκεται σε θέση ισχύος και να εκμεταλλεύεται τους συνανθρώπους της. Απλά το επαναφέρουν στην πρωτόγονη και σίγουρα πιο άγρια μορφή του.

Τώρα, το αν ιδεολογικά ο διαχωρισμός αυτός μετασχηματίζεται, ωραιοποιείται, ή εκσυγχρονίζεται χάριν μιας διαρκώς ανανεούμενης κοινωνικής συναίνεσης, αυτό θα πρέπει να ερμηνεύεται ως μία εξελικτική μεν, όχι απαραίτητα μονότονα προοδευτική διαδικασία. Κάλλιστα, στο πρώτο μεγάλο στρίμωγμα, η εξουσία μπορεί να επανέλθει στην πρωταρχική κιόλας εκμεταλλευτική αξίωση, όπως δηλαδή το επιτρέπει το ελληνικό κατεστημένο αυτή τη στιγμή! Τολμά να θέσει υπό αμφισβήτηση και επανεξέταση βασικά προοδευτικά συμπεράσματα που έχουν αποτελέσει, στο μεταξύ, τον αρμό της όποιας συναίνεσης εξασφάλιζε την κοινωνική ισορροπία.

Για να δικαιολογηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και να αποκτήσει λογική/θρησκευτική/κοινωνική νομιμοποίηση, διαχρονικά επιχειρείται να χρησιμοποιηθούν κάποια κριτήρια διαχωρισμού των μελών της κοινωνίας τα οποία παρουσιάζονται ως “λογικοφανή” για την εκάστοτε εποχή. Δυστυχώς για τους οπαδούς των κοινωνικών διακρίσεων, όλα τα κριτήρια αυτά, χωρίς καμία εξαίρεση, αποδεικνύονται πανηγυρικά (αλλά εκ των υστέρων) ως αυθαίρετα ή ψευδή κατασκευάσματα. Για να γίνει όμως πιστευτή η προπαγάνδα τους και να φτάσει να επεκταθεί μια αρλουμπολογία σε βαθμό που να γίνει μαζική ιδεολογία και δείκτης πολιτικής δράσης, το χαλί έστρωνε πάντα μιας μορφής “διερευνητική” επιστήμη. Κάποιοι “έγκριτοι” επιστήμονες παρουσίαζαν στοιχεία ότι για παράδειγμα οι μαύροι μοιάζουν περισσότερο με πιθήκους παρά με ανθρώπους. Συνεπώς δεν είναι εξελιγμένοι ως ράτσα όσο οι λευκοί. Κι έτσι, λογικά… το “εξελιγμένο ανώτερο” ον δικαιούται ορθά να έχει υπό την εκμετάλλευση του το υποδεέστερο.

Τέτοια “επιστημονικά πορίσματα” δε θα επιβίωναν αν δεν υπήρχε ταυτόχρονα η υπαναχώρηση του πνευματικού κόσμου που παραδοσιακά, και με διάφορες δικαιολογίες, υπαναχωρούσε στη μάχη ενάντια σε τέτοιους τσαρλατανισμούς, ειδικά όταν εκφράζονταν συντεταγμένα από κάποια μορφή εξουσίας. Η αντιπαροχή για την ουδετερότητα των ανθρώπων του πνεύματος ήταν η διατήρηση των προνομίων της.

 

Ποιον θα πρέπει να κατηγορείται για την κατάρρευση;

Ας το πάρουν χαμπάρι όλοι όσοι σαγηνεύονται από τη στοχοποιήσεις αδύναμων ξένων… ότι την Ελλάδα την απαξίωσε μια μερίδα Ελλήνων!

Και αυτό θα πρέπει να το φωνάξουμε ως κοινωνία!

Η απαξίωση οφείλεται στην λαιμαργία της άρχουσας τάξης η οποία, επιδιώκοντας να ενσωματώσει την Ελλάδα στα νέα δεδομένα της παγκοσμιοποιημένης “μπίζνας”, επέβαλλε ένα καθεστώς μαλάκυνσης μέσω του λαιφστάιλ καταναλωτισμού για να αμβλύνει τις αντιστάσεις και να πετύχει τη συναίνεση της αδιαφορίας.

Τελικά, η κουλτούρα του ατομισμού με μοναδικό σκοπό την μεγιστοποίηση της υλικής απόκτησης-ηδονής… νέκρωσε όλα τα ζωτικά κριτικά/δημιουργικά/παραγωγικά/συλλογικά χαρακτηριστικά που εγγενώς διαθέτει κάθε κοινωνία. Είναι στοίχημα, λοιπόν, να αποφευχθεί το στάδιο του κυνηγιού μαγισσών και βαφτισμένων εχθρών. Καλό θα είναι να ζητήσει η κοινωνία το λόγο από τους πραγματικούς φταίχτες οι οποίοι έχουν πάρει και τους κόπους των εργαζομένων, τις ληστρικές υπεραξίες, και τις παίζουν στα χρηματιστήρια ποντάροντας ακόμα και το ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει!

Υ.Γ. Τι ανησυχία είναι και αυτή στο MEGA που κρύβουν τα πρόσωπα των καλόπαιδων νεοναζί-κλεφτρονιών στο βίντεο;

Κατηγορία: Κινήματα, Κοινωνία, Πολιτικές Αναλύσεις, Πολιτική, Πολιτισμός
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

  1. Ο/Η asxetos είπε και λάλησε:

    Den iparxoun logia… Apla Zoa.

  2. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ είπε και λάλησε:

    ΠΑΝΤΑ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ…ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΕΡΝΕΤΕ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ,ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΟΓΟ,ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΕΜΑΤΕ.

Σχολιάστε...