Η μοναδική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου (16/11/1973)

Πολυτεχνείο 1973Οι φοιτητές απ’ όλες τις σχολές, στη διάρκεια του φοιτητικού κινήματος, συνειδητοποιήσαμε πως τα προβλήματα μας σχετικά με τον εκδημοκρατισμό της Παιδείας και τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος δε λύνονται χωρίς την αλλαγή της συγκεκριμένης πολιτικής κατάστασης. Αρχίζοντας έτσι πολιτικό αγώνα, οι φοιτητές και οι Έλληνες εργαζόμενοι που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους και καλούν τον ελληνικό λαό να συσπειρωθεί γύρω τους και να αγωνιστεί μαζί τους ως την τελική νίκη.

1) Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων θεωρούμε την άμεση παύση του τυραννικού καθεστώτος της χούντας και την παράλληλη εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας.

2) Η εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας συνδέεται αναπόσπαστα με την εθνική ανεξαρτησία από τα ξένα συμφέροντα, που χρόνια στηρίζουν την τυραννία στη χώρα μας. Η πλατιά κινητοποίηση του ελληνικού λαού και η εκδήλωση συμπαράστασης απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να μας δυσφημίσουν.

Ελληνικέ λαέ, ο αγώνας γύρω από τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Εθνική Ανεξαρτησία συνίσταται σήμερα στις άμεσες μαζικές διεκδικήσεις στα οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά σου προβλήματα, με απεργειακούς αγώνες, με μαζικές κινητοποιήσεις, με προοπτική τη γενική απεργία για την ανατροπή της δικτατορίας. Η παρουσία μας εδώ αποτελεί κέντρο συσπείρωσης, κινητοποίησης και μαζικοποίησης του λαϊκού αγώνα.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά, Ιστορία, Κινήματα, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , .


Σχόλια...

 1. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  Απλή και απόλυτα επίκαιρη…

  – Τα προβλήματα της Παιδείας είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη σύγχρονη τυραννία την βάρβαρη καπιταλιστική διαχείριση του υπερκέρδους, της απόλυτης εκμετάλλευσης του εργαζόμενου…

  – Οι λαοί δε μπορούν να απολαμβάνουν τη Λαϊκή Κυριαρχία, μιας και τους πνίγουν ντιρεκτίβες, και οπαγκόσμιοι ολοκληρωτικοί οργανισμοί (ΝΑΤΟ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Νομισματικό Ταμείο), του πνίγουν τα γραβατωμένα κοράκια του χρηματηστηριακού τζόγου και εξαναγκάζονται να πληρώνουν με τις ζωές τους τα καρκινώματα του συστήματος.

  – Η Δημοκρατία που απολαμβάνουμε είναι συνολικά ρυθμιζόμενη από τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Το σύνθημα:

  ΑΝ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ… ΠΑΡΑΝΟΜΟ

  αποκρυσταλώνει ολόκληρη την πραγματικότητα σε μια αράδα λέξεων. (έχει λεχθεί για τις εκλογές και ένα σκασμό άλλα ζητήματα).
  Έτσι λοιπόν

  ΑΝ η σημερινή παρεχόμενη “Δημοκρατία” μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο για τους φτωχούς ΘΑ ήταν υπό διωγμό !!

 2. Pingback: stigalaria.org (tracker) Αφιέρωμα ΙΙΙ: Εδώ Πολυτεχνείο « Στη Γαλαρια

Σχολιάστε...