Ο Καρνάβαλος της προπαγάνδας, τα παιδιά του ΔΙΑ και τα πασχαλιάτικα γιλέκα

Πάει, κάηκε κι ο φετινός Καρνάβαλος! Ο φτιαχτός που συμβολίζει το καρναβάλι της καθημερινότητας. Αυτοί οι οποίοι σατιρίζονται μέσα από το καρναβάλι παραμένουν εδώ.

Στην τελευταία γενική απεργία έγιναν μαζικές διαδηλώσεις. Από την Αθήνα, όπως πάντα, επιλέχθηκαν αν προβληθούν πολλές σκηνές με μπάχαλα και μολότοφ με αποκορύφωμα την πολυπαιγμένη φάση που ένας μπάτσος της ΔΙΑΣ δέχεται μία μολότοφ στο κράνος. Το πως επιλέγονται οι σκηνές “κράχτες” για τα δελτία το γνωρίζουν όλοι, έτσι για μία ακόμα φορά επιχειρήθηκε να οριστεί η ΜΕΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ως ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Το αν είναι ωραίο θέαμα να καίγεται ή να απειλείται να καεί ένας άνθρωπος ζωντανός δεν χρειάζεται σχόλιο. Ούτε είναι άξιο σχολιασμού το αν αυτός που πετάει τη μολότοφ θέλει να τον πετύχει στο κεφάλι και να τον κάψει. Γενικά αυτά αποτελούν κομμάτι μιας πολύ ενδιαφέρουσας, αλλά εκτενής και για συνομιλητές με μεγάλη όρεξη, συζήτηση περί βίας και αντιβίας, περί άμυνας. Και οι διαφωνούντες φυσικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τις αντίπαλες πλευρές ορίζοντας τη μία πλευρά ως επιτιθέμενη και την άλλη ως αμυνόμενη με δικαίωμα νόμιμης βίας.

Και για να προσπεράσω όλα αυτά, μιας και έχουμε και δουλειές… δεν είμαστε εξασφαλισμένοι σαν κάποιους με το να φυλάμε (και φιλάμε) τα αφεντικά μας, ας πάμε στην ουσία η οποία είναι το ότι τα ΜΜΕ έχουν την υποχρέωση να αποδώσουν την πραγματικότητα απλά παραθέτοντας την καταγραφή της. Το παρακάτω βίντεο δείχνει τις ομάδες ΔΙΑΣ να εφορμούν μαζικά, με σαφείς επιθετικές τάσεις (πρόθεση για συλλήψεις και μπουζούριασμα με ότι κατηγορίες έχουν πρόχειρες) στην πλατεία όπου διαδηλωτές κινούνται χωρίς καν οργάνωση. Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην επίθεση, οι ΔΙΑδες κάνουν αυτό που μάλλον έχουν εντολές να κάνουν: πέφτουν πάνω στον κόσμο με τις μηχανές και αμέσως μετά…

… ΤΣΟΥΦ… μια μολότοφ, η οποία προφανώς και πάει τους αστυνομικούς για να τους ανακόψει την εφόρμηση αλλά τελικά παραλίγο να προκαλέσει ένα σοβαρό τραυματισμό σε έναν μπάτσο.

Η αλήθεια της πραγματικότητας είναι τόσο εύκολο να παρουσιαστεί όταν θέλει κανείς. Φυσικά δεν εμποδίζεται κανένας να διαφωνεί για το ποιος είναι ο “κακός” της υπόθεσης της βίας στους δρόμους, στην οποία και εμείς παίρνουμε σαφή θέση. Αλλά απαιτούμε να γίνεται δημόσιος διάλογος πάνω στην πραγματικότητα κι όχι στην φτιασιδωμένη εκδοχή της.

Τελικά θα απαντήσει κανείς αρμόδιος γιατί στο διάολο οι καθυστερημένοι με τα μοτοσακά τη βρίσκουν πέφτοντας πάνω στον κοσμάκη?

Στο μεταξύ γίνεται και το περιστατικό με τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ που βρέθηκαν μπροστά σε μία ληστεία περιπτέρου! Και πέρα από το μαύρο δάκρυ των ΜΜΕ για να νέα παιδιά που χάνονται και το λαϊκό προσκύνημα, βρήκαν την ευκαιρία να φτιασιδώσουν και το ίματζ της ΔΙΑΣ. Να σου κάτι αθώες φατσούλες ξεπρόβαλαν κάτω από τα φιμέ κράνη, για κοίτα κάτι γαλανά ματάκια και ωραίο μαλλάκι που έχει η νεαρά μπατσίνα, γιατί ο φρεσκοξουρισμένος αγνός κυνηγός του εγκλήματος που συνεντευξιάστηκε παρέα της. Με τα ίδια κριτήρια επιλέγει η χολέρα των κομματικών νεολαίων στα πανεπιστήμια όταν θέλει να φτιάξει τη βιτρίνα της. Με τα ίδια κριτήρια επιλέγονται και οι εκπρόσωποι κάθε λογής οικονομικών συμφερόντων που πρέπει να έχουν αγνό “πρόσωπο”. Όπως έλεγαν κι οι παλιοί: “για ένα καθαρό πρόσωπο ζούμε” (ή κούτελο) που όταν δεν το έχεις απλά το αγοράζεις…

Και πάλι καταλήγουμε στο ίδιο σημείο: μπορούμε να ακούσουμε και τους εργαζόμενους μπάτσους για αυτά που περνάνε, όμως έχοντας την αλήθεια μπροστά μας κι όχι μία στημένη μιντιακή κατάσταση που αποσκοπεί σε συγκεκριμένα ανακλαστικά.

Η δολοφονία αστυνομικών από εγκληματίες θα πρέπει να προβληματίζει την εξουσία και την κοινωνία για το ποιος είναι ο βασικός ρόλος της αστυνομίας τον οποίο προφανώς και έχουν παραμελήσει βάζοντας σαν προτεραιότητα τη φύλαξη της ευνομούμενης δικτατορίας των σφουγκοκολάριων της Τρόικας. Γιατί, δυστυχώς, αν τα βάλει κάτω κανείς (βλ. άρθρο στην Κ.Ελευθεροτυπία) και το έγκλημα αυξάνεται και οι ζωές μας αστυνομοκρατούνται:

Αρκεί να προσθέσει κάποιος τα επίσημα στοιχεία (α’ και β’ εξάμηνο) του 2010 και να τα συγκρίνει και πάλι με τα επίσημα στοιχεία του 2009 για να διαπιστώσει ότι το έγκλημα όχι μόνο αυξάνεται -παρότι οι δρόμοι αστυνομοκρατούνται- αλλά γίνεται ολοένα και πιο άγριο…

Και να αναρωτηθούν επίσης για το ποίος είναι ο λόγος που στην πολύπαθη Ελλάδα η κοινωνία έχει τέτοια απάθεια για την Αστυνομία.

 

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Μπορεί να μην πεθαίνει, αλλά πεθαίνουν όσοι βρίσκονται στα χωράφια και τις θάλασσές της, αστυνομικοί και μη, ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε και να δείξουμε αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 μεταναστών. Κι όποιος δυσκολεύεται να καταλάβουν, σε σημείο να λέει για ψεύτικες θεατρινίστικες λιποθυμίες (βλ. αξιότιμο Πρετεντέρη) , ή για ψεύτικες απεργίες πείνας (βλ. δημοσίευμα στο Βήμα που ανέφερε ότι δεν επέτρεπαν κάποιοι στους μετανάστες να φάνε ή να δεχθούν ιατρική φροντίδα) τότε ας φέρει στο μυαλό του τους μετανάστες από το Μπαγκλαντές τους οποίους μετέφεραν από τη Λιβύη προχθές. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι πήδηξαν από το πλοίο στο λιμάνι της Σούδας επειδή δεν ήθελαν να απελαθούν στην πατρίδα τους. 3 νεκροί ο πρώτος απολογισμός και καμια δεκαριά αγνοούμενοι! Εκτός αν πέθαναν κι αυτοί στα ψέμματα.

Εμείς θα δείξουμε ένα μικρό βίντεο (καλλιτεχνικό σαν τα αφιερώματα στην ομάδα ΔΙΑΣ) για να περάσουμε στο επόμενο θέμα:

ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΤΕΙΧΟΣ (Αγαθονήσι)

 

Τα πασχαλιάτικα γιλέκα

Μέσα σε όλα αυτά, κι αφού ζύγισε τις αντιθέσεις της συγκυρίας, το ΛΑΟΣ ανακοινώνει ότι δε θα στείλει ευχετήριες κάρτες για το Πάσχα (προσθέστε λαμπάδες, χρυσά αυγά κλπ) για να πάρει αλεξίσφαιρα γιλέκα για τα παιδιά της ΔΙΑΣ. Δηλαδή αν έκοβε και τις επιχορηγήσεις των αγανακτισμένων πολιτών της Χ.Α. τις θα έπαιρνε;

ΤΑΝΚΣ και οδοστρωτήρες για να πατάνε καλύτερα τους διαδηλωτές;

Αλήθεια το υπουργείο δίνει γιλέκα; Διότι αν δίνει τότε μάλλον ο πρόεδρος υπαινίσσεται να αρχίσουν να τα φοράνε δυο-δυο.

Τέλος πάντων, επειδή το ΛΑΟΣ προτρέπει και τους πολίτες να βοηθήσουν για να θωρακίσουμε τους ανθρώπους που μας κυνηγάνε και πέφτουν πάνω μας στους δρόμους, θα συνεισφέρουμε με εκπληκτική ΙΔΕΑ:

ταρατατσούμ, ταρατατσούμ

 

Υ.Γ. Κίνηση αλληλεγγύης για τους 300 μετανάστες στα Γιάννενα (από Η.Α.)

Κατηγορία: Ενημέρωση, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

  1. Ο/Η toilet είπε και λάλησε:

    Διάβασα ένα ωραίο σε ένα comment ενός ποστ κ το παραθέτω: “οι μπάτσοι ακόμα και αν είναι παιδιά των εργατών, είναι τα σκυλιά των αφεντικών”

Σχολιάστε...