Η πολλή Δημοκρατία “πονάει”…

t1wideobama7afpgi

Φυλάξουουυουυυουυ…

Το πρόβλημα στην πρωτεύουσα του καπιταλισμού παραμένει:

–Ειναι σπουδαίο που πήγαν 65% των Αμερικανών να ψηφίσουν.

–Είναι σπουδαίο το ότι παραπάνω από τους μισούς θέλουν παρόν και μέλλον που απέχει όσο γίνεται περισσότερο από την “εποχή Μπους”.

Την ίδια στιγμή είναι πολύ δυσάρεστο και τραγικά προβληματικό για τις ΗΠΑ ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες σχεδόν οι (άλλοι) μισοί παρουσιάζονται ως οι οπαδοί της “εποχής Μπους”, την οποία κρίνουν ως θετική για τα συμφέροντα και τη ζωή τους και ήθελαν να τη ζήσουν και ως “εποχή Μακέην”!!

Έχω την εντύπωση πως αν αυτά συνέβαιναν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Δύσης η εκλογική διαφορά θα ήταν πάνω από 15-20%.

Παρόλα αυτά, τα όσα συνέβησαν στην ισχυρότερη χώρα του κόσμου είναι άξια ανάλυσης. Ο κόσμος θέλησε Αλλαγή πραγματική. Στήθηκε στις ουρές, αγνόησε τις “μαύρες” διαφημίσεις, το χρώμα του δέρματος του Ομπάμα, ακόμα και τα τηλέφωνα που κάναν οι Ρεμπουπλικάνοι που έλεγαν: “Θέλετε να ψηφήσετε Ομπάμα;; Μπορείτε και από το τηλέφωνο, μπορείται και τις 5/11” για να ξεγελάσουν τον “καναπεδάτο” πολίτη, ή κάποια άλλα που συμβουλεύανε/διαρρέανε ότι όσοι είχαν ακόμα και κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ δε θα μπορούσαν να ψηφίσουν και άδικα θα περιμένανε ώρες στις ουρές. Τις επόμενες ημέρες και μήνες σίγουρα θα μάθουμε πολλές τέτοιες ιστορίες.

Το ότι ο κόσμος θέλει αλλαγή είναι το σημαντικότερο! Το ότι ολόκληρη η υφήλιος αναθάρρηνε  με την εκλογή Ομπάμα και πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη αναμένουν πώς και πως αντίστοιχες αλλαγές στην Ε.Ε είναι σημάδια προόδου.

Και αυτή η πρόοδος είναι “πρόοδος” ασχέτως αν τα όσα ονειρεύεται ο κόσμος θα γίνουν από και με τον Ομπάμα, είτε γιατί δε θέλει να τραβήξει το σκοινί πέρα από κάποια ορατά όρια, είτε επείδη … το άλλο μισό της χώρας ελέγχει τις μυστικές υπηρεσίες που έχουν παρελθόν στο να κάνουν καλά τη δουλειά τους όταν κάποιος εμποδίζει!

Κατηγορία: Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , .


Σχόλια...

 1. Ο/Η dim είπε και λάλησε:

  σημερα η σουηδεζα δασκαλα μας ειπε πως οι δημοκρατικοι στο αμερικα ειναι σαν τους δεξιους σε σουηδια.
  επισης δεν εχουν κομμα στη βουλη αντιστοιχο των ρεπουμπλικανων.
  προοδος; ισως για τους αμερικανους. οι λοιποι τραγουδατε…

 2. Ο/Η algo είπε και λάλησε:

  “Νευραλγική η θέση του νέου υπουργού Οικονομικών λόγω της συγκυρίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Δύο είναι τα ονόματα που αναφέρονται για την θέση: πρόκειται για τον Τίμοθι Γκάιθνερ, επικεφαλής της Fed Νέας Υόρκης και τον Λάρι Σάμερς, υπουργό Οικονομικών επί Μπιλ Κλιντον…είναι πιθανό ότι ο νέος πρόεδρος θα συστήσει και μία έκτακτη ομάδα «σοφών» για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης. Ο Πολ Φόλκερ, πρώην πρόεδρος της Fed και ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ θεωρούνται πιθανά μέλη

  Πολλούς μνηστήρες έχει η θέση του υπουργού Εξωτερικών. Ο γερουσιαστής Τζον Κέρι, υποψήφιος για την προεδρία το 2004, είναι ο πιθανός διεκδικητής. Παράλληλα, αρκετές πιθανότητες έχει και ο Μπιλ Ρίτσαρντσον, κυβερνήτης του Νέου Μεξικού με εμπειρία στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από τις κυβερνήσεις Κλίντον.

  Ο Ρόμπερτ Γκέιτς, νυν υπουργός Αμυνας, πιθανόν θα παραμείνει στη θέση του όπως θα του ζητήσει ο Μπαράκ Ομπάμα, που έχει υποσχεθεί αποχώρηση του μεγαλύτερου όγκου των δυνάμεων από το Ιράκ μέχρι το καλοκαίρι του 2010 και αντίστοιχα ενίσχυση του Αφγανιστάν. Ο επίσης Ρεπουμπλικάνος, γερουσιαστής Τσακ Χείγκελ, φέρεται και αυτός σαν υποψήφιος.
  …”

  τοσο μεγαλες αλλαγές δεν ξέρω αν θα τις αντέξω…

  πηγή: in.gr

 3. Ο/Η lupus είπε και λάλησε:

  Μόλις δούμε τα μέλη της νέας κυβέρνησησς Ομπάμα θα βγάλουμε ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα και για την πολιτική του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χειρότερος από τον Μπους δεν θα είναι (εδώ που τα λέμε ούτε ο Μακέην θα ήταν).

 4. Ο/Η Toilet είπε και λάλησε:

  Θα περάσει νομοσχέδιο να ακούμε ΟΛΟΙ rap!

Σχολιάστε...