Το νέο δόγμα ΝΑΤΟ: κοινωνική καταστολή και παρακολούθηση ακόμα και στον κυβερνοχώρο

globe_on_handΣτο Κιλκίς έγιναν κάποια στρατιωτικά γυμνάσια και ένα από τα σενάρια άσκησης ήταν αυτό της καταστολής ενός πλήθους διαδηλωτών που κινούνται σε μία οδό. Ο φερόμενος ως κόσμος φωνάζει freedom, go home, we want peace, και άλλα τέτοια κι όχι Αλάχ-Αλάχ, ούτε Βούδα-Βούδα, ούτε… Σαμαράς-Σαμαράς. Το σενάριο είναι καθαρά ένα σενάριο αναταραχής κόσμου με αντικείμενο την ελευθερία του. Το go home δείχνει εμφανέστατα ότι η στρατιωτική δύναμη είναι “επεμβατική” σε ξένη χώρα, καθώς οι διαδηλωτές τους βλέπουν ως εισβολείς.

Ένα απόσπασμα μπορείτε να δείτε στο εξής βίντεο, το οποίο βρήκαμε στο ΣΧΣ που με τη σειρά του αναδημοσιεύει απο indymedia (παραθέτουμε μόνο το ενδιαφέρον απόσπασμα της άσκησης).

Η επίσημη απάντηση των αρμοδίων είναι ότι μία ελληνική ταξιαρχία συμμετέχει σε ασκήσεις που γίνονται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των επιχειρησιακών του στόχων. Για να καθυσηχαστεί η κοινή γνώμη διαρρέουν ότι δεν πρόκειται για προετοιμασία του στρατού για επεμβάσεις εντός της Ελλάδας σε κοινωνικές εκρήξεις. Όμως αυτό που δείχνει το βίντεο, δηλαδή την επέμβαση στρατεύματος σε ξένο μέρος -φαντάζομαι ίδιες ασκήσεις κάνουν και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ- είναι ακόμα πιο ανατριχιαστικό. Πρόκειται για γυμναστική στην επέμβαση του στρατού της συμμαχίας για την επιβολή και διαφύλαξη ενός καθεστώτος μίας χώρας. Δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την άμυνα για διασφάλιση της ειρήνης σε περίπτωση που κάποια χώρα του ΝΑΤΟ δεχθεί επίθεση.

Μία σύντομη μα ταυτόχρονα καθ’ όλα πλήρης απάντηση παίρνουμε από τον συνταγματάρχη Αντώνη Μυλωνάκη στο επόμενο βίντεο (πηγή). Με λίγα λόγια, επιβεβαιώνει την αλλαγή του “κυρίαρχου δόγματος” του ΝΑΤΟ για τις επόμενες δεκαετίες, το οποίο δεν έχει καμία αμυντική χρησιμότητα πλέον για επιθέσεις σε χώρες της συμμαχίας, ύστερα την πτώση του ανατολικού μπλοκ, οπότε το γυρνάει σε σκληροπυρηνικό νταβατζή πάνω στους λαούς.

Αξίζει να παρατηρήσει πάντως κάποιος το ρόλο του δημοσιογράφου Χασαπόπουλου στην κουβέντα, ένας από τους πολλούς που δεν θα έπρεπε να αποκαλούνται δημοσιογράφοι μιας και είναι αγνοί φορείς κομματικής προπαγάνδας. Ενώ μαθαίνουμε “από πρώτο χέρι” για τις νέες επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και τη διάθεση του να επεμβαίνει σε χώρες για καταστολή, κι ενώ ο ίδιος ο συνταγματάρχης λέει ότι ίσως στην εξέγερση Δεκέμβρη του 2008 θα έπρεπε ο στρατός να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά… ο Χασαπόπουλος προσπαθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή να πει ότι “αυτοί που ξέρουν λένε ότι δεν είναι για την Ελλάδα“… διότι αυτός κάνει παρέα μόνο με άτομα που “ξέρουν” και λένε “αλήθειες” και μόνο “αλήθειες” … οπότε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Τίμιος μισθωτός υπάλληλος!

Αλλά και αλήθεια να λέει ο Χασαπόπουλος και οι πηγές του, αν πρόκειται για την Αλβανία αλλάζει κάτι στο τρόπο που ανιτμετωπίζουμε το θέμα; Αρκεί δηλαδή να μην είναι για τον πωπό μας;

Αν είναι για την Αίγυπτο αλλάζει πάλι τίποτα;

Όταν θα γίνουμε Αίγυπτος και θα φωνάζουμε “freedom” τότε ίσως δε θα χρειάζεται καν ο ελληνικός στρατός, θα έρθουν κατευθείαν οι “σύμμαχοι” να μας σώσουν. Και επειδή αυτά τα έχουμε υπογράψει, όπως λέει κι ο συνταγματάρχης, ο δικός μας ο στρατός θα τους κοιτάει!

Για την ιστορία, ο Μυλωνάκης δεν είναι τυχαίος…

antwnis_mylwnakis_laosΥ.Γ. Ως αναφορά την απειλή που πλανάται στον κυβερνοχώρο, που λέει κι ο στρατόγκαβλος στο παραπάνω βίντεο, είναι ενδιαφέρον ότι αναφέρει μόνος του τουλάχιστον δύο φορές το Wikileaks και τις διαρροές που ενημερώνουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις κινήσεις πίσω από την κουρτίνα της δημόσιας συζήτησης. Το τελευταίο σύντομο μήνυμα του J. Assange δείχνει το πόσο μοβόροι εχθροί της ειρήνης και των συμφερόντων των λαών είναι αυτοί του… Wikileaks:    (κλικ στο CC για ελληνικούς υπότιτλους)

Κατηγορία: Διεθνή, Ενημέρωση, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...