Ήξερε τι ήθελε ο μαφιόζος Παντελεήμον (πρώην Αττικής)

Το εκκλησιαστικό παρακράτος για άλλη μια φορά λάμπει με τις κομπίνες, τις μπίζνες, τη μαφιόζικη συμπεριφορά του.

Η αναφορά εδώ δεν έχει τη διάθεση να αναπαράγει (προς το παρόν) πληροφορίες που υπάρχουν σε πολλές δημοσιογραφικές έρευνες για την ανταλλαγή του βάλτου-λίμνοθάλασσα που κατείχε η μονή βατοπεδίου με δημόσια περιουσία, φιλέτα δίπλα στη θάλασσα και μέσα στα δάση.

Και επειδή η υπόθεση από ότι φαίνεται ξεκινάει από εποχής Πασόκ, όταν ο “διαβαστερός” Παρασκευαίδης ήταν εν ζωή ακόμα, δε θα μπορούσαμε να μη θυμηθούμε τις “Ημέρες Χριστόδουλου”.

Δε θα μπορούσαμε να μη θυμηθούμε πως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαπλοκής της εξουσίας με το παρακράτος που υπήρξε από τη δεκαετία ’80 και μετά, κατά την άποψή πολλών, ήταν ενορχηστρωτές οι μαυροφορεμένοι ρασοφόροι με τα γένια και τον πολύ χρυσό…

… Το σκάνδαλο αυτό είναι το παραδικαστικό κύκλωμα, το οποίο αθώωνε μεγαλέμπορους ναρκωτικών, μαφιόζους της νύχτας, εκκλησιαστικούς πατέρες που έμπλεκαν με τη δικαιοσύνη ενώ κατασπάραζε οποιονδήποτε τα έβαζε με τα συμφέροντα της εκκλησίας και συγκεκριμένων ανθρώπων μέσα σε αυτή.

Τέτοιο παρακράτος, με δεκάδες δικαστικούς, εισαγγελείς, δικηγόρους, παπάδες, παπαδοπαίδια, διακόνους, μπάτσους, μυστικές υπηρεσίες, μπράβους και πολιτικούς θεωρώ πως είναι δύσκολο να συγκριθεί με άλλες περιπτώσεις οργανωμένου εγκλήματος ή διαφθοράς.

Αυτοί, οι μαφιόζοι με τις μαύρες ρόμπες, εμφανίστηκαν πάλι. Μετά τις πολλές προσευχές και τις πολλές μετάνοιες κλιμάκια ξεκινάγανε από το άγιον το όρος και κάνανε τα κομπρεμί με την πολιτική εξουσία (την υψηλά ιστάμενη παρακαλώ) για να γίνουν οι μονές από ζάμπλουτες… ακόμα πιο ζάμπλουτες σε βάρος των πολιτών.

Είναι μια άλλη συνιστώσα του ίδιου παρακράτους που συμμετείχε στο παραδικαστικό και στηρίζεται στην εξουσία των ταμάτων, των κεριών, των εξομολογήσεων και του κυριακάτικου κυρήγματος από άμβωνος. Η εξουσία που πηγάζει από την απόλυτη χαλιναγώγηση του θρησκευόμενου πλήθους.

Η εκκλησία είναι η τέταρτη εξουσία στην Ελλάδα (όχι σε σειρά σημαντικότητας) μετά τη νομοθετική, τη δικαστική και την εκτελεστική και οι αντιδράσεις για την καταπίεση που δέχεται η κοινωνία από δαύτη δε πρέπει πλέον να περιορίζεται σε άρθρα, μισόλογα, προσωπική στάση κάποιων ανθρώπων.

Μεγάλο βήμα θα έχει γίνει όταν βγεί ο κόσμος στους δρόμους για το θέμα αυτό με συγκεκριμένα αιτήματα που θα περιορίζουν την αντιδημοκρατική, σκοταδιστική, αναχρονιστική και κοινωνικά επικίνδυνη εξουσία της εκκλησίας και των παπάδων! Μόνο τότε θα μπορούμε να λέμε πως κάτι πάει να γίνει. Και εδώ να ξεχωρίσουμε την εκκλησία και τον κλήρο από το δικαίωμα στην πίστη  που είναι κάτι αρκετά διαφορετικό!

Ήξερε τι ήθελε

Τώρα όσο για την εγκληματικότητα και τη μαφία των μονών έχω να προσθέσω πως ο Παντελεήμον (Μπεζενίτης το κοσμικό του κυρίου αυτού), ο πρώην Αττικής που είναι νυν εσώκλειστός στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλού (να θυμίσουμε ότι είχε αναμιξη στο παραδικαστικό και καταδικάστηκε σε 6ετή φυλάκιση για κακούργημα), πριν λίγες ημέρες ζητήθηκε να μεταφερθεί από τις φυλακές σε κάποιο μοναστήρι για να εκτίσει την ποινή του.

Το αίτημα μεταβίβασαν οι συνοδικές υπηρεσίες (Ιερώνυμου συμμετέχοντος) στο ΥΠΕΠΘ και πέρα από το ουσιαστικό ηθικό-πολιτικό σκέλος η επιλογή της μετεγκατάστασης του σε μία μονή έρχεται να “δέσει” με τις εξελίξεις περι μονής βατοπεδίου.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παντελεήμον ήξερε πολύ καλά τι ήθελε…

Ο μαφιόζος ήθελε να πάει στο φυσικό του περιβάλλον, σε ένα μαφιόζικο μοναστήρι, εκεί που πέρα από τα κοσμικά και την πολή δημοσιότητα θα μπορούσε και αυτός να οργανώσει εκ νέου τη δική του “ρασοφόρα φαμίλια”.


Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ του Βήματος για το αίτημα περί μεταφοράς του Μπεζενίτη σε μοναστήρι

Κατηγορία: Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , .


Σχόλια...

 1. Ο/Η saimag είπε και λάλησε:

  Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! Διαβάζω καιρό το blog σου και αυτά που γράφεις νομίζω καλύπτουν πλήρως το εκάστοτε θέμα, σε σημείο να είναι από τα λίγα blog που να μην βρίσκω κάτι να προσθέσω!
  Υ.Γ. Η τελευταία φωτό ειναι από το γνωστό “Ελλάς-Ευρώπη-Χριστιανισμός”;

 2. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  saimag, ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια τα οποία για τους “ερασιτέχνες πιανίστες” σαν και εμάς είναι ουσιαστικός λόγος για να συνεχίσουμε να γράφουμε.

  Ναι η φωτό είναι από το ιερό συλλαλητήριο για τις υπογραφές όπου ο Χριστόδουλος έκανε τον Π.Π.Γερμανό

 3. Ο/Η dim είπε και λάλησε:

  απο ελευθεροτυπια:

  Ανθιμος: «Δεν θα πάρει τους φόρους ποτέ»

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  «Οταν έρθει στην εξουσία θα τα πούμε. Από τις εκκλησίες δεν μπορεί να πάρει φόρο ποτέ», ήταν η αντίδραση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου, στην εξαγγελία του Γιώργου Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, θα φορολογήσει την οικονομικά αξιοποιήσιμη εκκλησιαστική περιουσία.

  «Στα λόγια είμαστε μάγοι, όταν έρθει η ώρα της πράξης γινόμαστε φανταστικοί μάγοι», σχολίασε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

  κρατος εν κρατει.. ποτε θα τους παρουμε παραμαζωμα ρε…

 4. Pingback: Τί διάολο να περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη σας ;; « Στη Γαλαρια

Σχολιάστε...