“Λόγοι Χάριτος και Σοφίας” αυτά που λέει ο Άνθιμος

elder-paisiosΣτους περίεργους καιρούς που ζούμε ομολογώ πως ένιωσα την ανάγκη να πάρω “γραμμή” από κάποιον διότι μοναχός στον κυματώδη βούρκο των εγκεφαλικών κυττάρων μου ένιωθα μακρυά από την Ανώτερη Δύναμη που κυβερνά τον κόσμο μας. Κι αφού οι φωστήρες του κοινοβουλίου διακοπάρουν και δε μπορούσαν να με ξεχαρμανιάσουν από τη δίψα μου να μάθω τι μέλλει γενέσθαι στράφηκα σε ότι πιο σοφό κυκλοφορεί στην πιάτσα! Λέω: δε μπορεί οι καλοί τηλεβιβλιοπώλες του ΤΗΛΕΑΣΤΥ που τον πουλάνε -σε τιμή ευκαιρίας πάντα, για ένα περίεργο λόγο- με τα κοντέινερ κάτι θα ξέρουν.

Πάτερ Παΐσιος… ο σοφός γέροντας και διαπιστευμένος από το Άγιο Πνεύμα προφήτης ο οποίος θέλει να μας ανοίξει τα μάτια, αλλά εμείς οι τυφλοί που κουβαλάμε όλα τα δαιμόνια τον αγνοούμε.

Για να είναι δίκαιος κάποιος, πριν αρχίσει να κρίνει τον Παϊσιο πρέπει να αναφέρει πως οτιδήποτε έχει γραφτεί για αυτόν είναι αναφορές τρίτων για τα όσα έλεγε. Ο ίδιος ο μοναχός ποτέ δεν έγραψε κάτι ολοκληρωμένο ο ίδιος και αυτό αφήνει πολλά περιθώρια για το τι και ποιού τα γραφόμενα μπορεί να παρουσιάζονται ως κηρύγματα του Παϊσιου. Οπότε είναι αυτονόητο ότι μπορούμε να κρίνουμε μόνο αυτό που παρουσιάζεται ως “Παίσιος”. Ταυτόχρονα όμως, αυτή η σημείωση δε σημαίνει ότι αφήνω κάποιο περιθώριο πιθανότητας να ήταν προφήτης ή σε επικοινωνία με οποιονδήποτε θεό και απλά κάποιοι τον σπιλώνουν με τα όσα του αποδίδουν.

Κάτι ενδιαφέρον που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι ότι πολύ συχνά στην Εκκλησία (κάθε θρησκευτικού δόγματος) καθίστανται διάφοροι άνθρωποι ιερά τοτέμ χωρίς να έχουν συγγγράψει οι ίδιοι το οτιδήποτε. Κάποια κείμενα παρουσιάζονται, από τρίτους, μοναχούς, πιστούς, ακόλουθους, κλπ, ακόμα και από την “ιερά παράδοση” -κάτι σαν τη μυθολογία ένα πράγμα- και μαζί με μία εκ των υστέρων, και πάντα εκ του ασφαλούς, αγιοποίηση του συγκεκριμένου προσώπου επιχειρείται να εισαχθούν στο θυμικό των πιστών ως αναμφισβήτητες αλήθειες.

Και πετάγεται τώρα κάποιος και λέει: “Άσε ρε μεγάλε που θα πεις για τον Παΐσιο εσύ… ότι δεν έγραψε και τέτοια. Εδώ ο άνθρωπος ήταν άγιος μοναχός…”.

Νομίζω ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι αυτός ακριβώς ο τρόπος αντιμετώπισης της αμφισβήτησης της θρησκευτικής παραφιλολογίας. Υπάρχει μία συγκεκριμένη πατέντα: κατασκευάζονται δύο αλληλοστηριζόμενοι πόλοι για το θρησκευτικό “προϊόν”.

Ο ένας είναι το ίδιο το προφίλ του δήθεν άγιου, που μοσχοβολούσε όταν πέθανε, που αιωρούταν στο κελί του όταν προσευχόταν, που σε έβλεπε από μακρυά και ήξερε τα πάντα για σένα, που ενώ δεν είχε τηλεόραση ήξερε τα πάντα για το τι κατάσταση επικρατούσε έξω, που πήγε ο “τάδε” -λένε- και του είπε “έτσι” και ο πατέρας του απάντησε “αλλιώς” (πώωωωωωωωω τι είπε τώρα;),  ότι νήστευε 40 μέρες και δεν έπινε ούτε νερό -μόνο κόκα κόλα-… και άλλα τέτοια σημάδια αγιοσύνης!

Και ο δεύτερος πόλος είναι τα δήθεν γραφόμενα του δήθεν αγίου τα οποία είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε σε κάθε 10 λέξεις να έχει 1 φορά τη λέξη Χριστός, 1 φορά τη λέξη Παναγία, 1 φορά τη λέξη Θεός, 1 φορά αναφορά στους Άγιους Αποστόλους (ή αντιπροσωπεία τους), 1 αναφορά στις Γραφές, συν τις λέξεις Ελλάδα, Εκκλησία, Πίστη, Αλλόθρησκοι και Διάβολος… έκλεισε η δεκάδα. Όταν πας λοιπόν να εκφέρεις μια άποψη που διαφωνεί με ένα τέτοιο κείμενο τότε απλά τα βάζεις όλους τους παραπάνω. Και ο “καλός” χριστιανός που σε ακούει να παλεύεις με το Θεό και όλο το… επιτελείο του δε μπορεί -ή δε θέλει- να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ των γραφόμενων για τα άγια, κατά την θρησκεία που πιστεύει, και των ίδιων των άγιων στα οποία αναφέρεται η πίστη του.

Έτσι πάει να κρίνει κάποιος αυτά που έλεγε ο τάδε σοφός γέροντας… “μα τι λες αυτός ήταν άγιος και μπουρου μπουρου”, πάει ο άλλος να πει ότι δεν βγαίνει από πουθενά ότι ο γέροντας ήταν άγιος ώστε να προλάβει την προηγούμενη περίπτωση… “μα είναι δυνατόν να έχουν γραφτεί αυτά τα εμπνευσμένα και σοφά και άγια και χριστιανικά πράγματα από άνθρωπο που δεν ήταν άγιος??”

Εκ πεποιθήσεως θεωρώ ότι όσα αναφέρονται στα κείμενα αυτά είναι -το λιγότερο- κατασκευασμένες μπούρδες που τις αποδίδουν σε όποιον άγιο βρουν διαθέσιμο. Και προσωπικά ονειρεύομαι ένα μέλλον όχι όπως το βλέπει ο κάθε δήθεν  Παϊσιος: ζοφερό, με αίμα σκοτωμούς και επικράτηση των Ανώτερων Ελλήνων Χριστιανών, αλλά ένα μέλλον όπου όλα αυτά θα τα μαζέψουν κάποιοι και θα φτιάξουν την “θρησκευτική μυθολογία” η οποία ίσως διδάσκεται όπως και η αρχαιοελληνική μυθολογία.

Κι αν κάποιος νιώσει ότι πρέπει να υπερασπιστεί τη θρησκεία του θα του απαντήσω εμμέσως πως αν εγώ ήμουνα ο Χ Παΐσιος και ένας τρίτος με κατηγορούσε ότι δεν έγραψα ο ίδιος κάτι θα του απαντούσα “Καλά ρε μεγάλε, εδώ ολόκληρος Χριστός και δεν έγραψε ούτε το όνομα του κάπου, εμένα τον Χ Παΐσιο βρήκες να κατηγορήσεις;;”.

Και αυτό αποδεικνύει πως δουλεύει το μαγαζί Εκκλησία Α.Ε. στους αιώνας των αιώνων, από τους σαμάνους μέχρι και σήμερα σε όλα τα μέρη του μικρού κόσμου μας.

.

Προφητείες Παϊσιου για τα εθνικά θέματα

Όπως στην αρχή έγραφα, έψαχνα να διαβάσω κάτι φωτισμένο και τα δαιμόνια μου με έριξαν πάνω στο, προφανέστατα, πόνημα κάποιου ο οποίο αποδίδεται στον μοναχό-προφήτη Παϊσιο.

Καλή διασκέδαση! Και λίγος σχολιασμός στο τέλος…

—:{Χ}:—

Ο πατήρ Παΐσιος, ένας σύγχρονος μας προφήτης του Θεού, με την βαθιά του αγάπη για το Γένος μας, που το αποκαλεί Νέο Ισραήλ, προφητεύει με ενάργεια, προσθέτοντας νέα λεπτομερέστερα στοιχεία στις προφητείες του Αγαθαγγέλου, Αγίου Κοσμά του Αιτωλοπροφήτη Ιεζεκιήλ.

Τονώνει, με τις αλήθειες που του αποκαλύπτει το Άγιο Πνεύμα, εμάς τους σημερινούς ολιγόψυχους Έλληνες, που βαλλόμαστε σχεδόν από τους πάντες για την ελπίδα μας, που με χαρά διαλαλεί και ο ίδιος: ¨Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι¨.

Το πιο κάτω κείμενο είναι αυτοτελές το 10ο κεφάλαιο από το πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο για τον Γέροντα: “Λόγοι χάριτος και Σοφίας” από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη.

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ

Η φωτιά που άναψε στα Βαλκάνια θα επεκταθεί. Η σημερινή ρωσική ηγεσία θα ανατραπεί και οι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων θα συγκρουστούν με τους Νατοϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας, η οποία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους. Μέσα όμως από την Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το «Βυζάντιο».

Τα πάντα διοικούνται από τον Θεό Λόγο, δεν τα διοικούν οι Αμερικανοί, ούτε οι Εβραίοι… Αυτοί επικρατούν μια φορά, διότι το επιτρέπει ο Θεός για να παιδεύει τους δικούς του.

Ο παλαιός Ισραήλ, οι παλαιοί ευσεβείς, που ήταν Εβραίοι, εκπαιδεύτηκαν επτάκις. Και εβδομήκοντα χρόνια ήσαν αιχμάλωτοι στους Χαλδαίους (τους σημερινούς Πέρσες).

Μόλις τελείωσε ο κανόνας τους επανήλθαν. Ήταν μια παιδεία, ένα ράπισμα για να τους ξυπνήσει ο Θεός. Αυτοί, οι Εβραίοι, ήταν ο παλαιός Ισραήλ.

Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς. Η δική μας παιδεία όμως είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις, διότι εμείς είχαμε τη γνώση. Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/πόλεως) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας.

Ένα παρόμοιο είχε γίνει με τον ρωσικό λαό. Πριν 50 χρόνια μαζί με τον γέροντα μου, τον Ιωσήφ τον Έγκλειστο, συναντήσαμε ένα Ρώσο μοναχό, γέροντα. Για να τον ενισχύσουμε για τα δεινά του ρωσικού λαού και την δοκιμασία των πιστών από τον κομμουνισμό, θελήσαμε να του δώσουμε θάρρος, λέγοντας του λόγια παρηγοριάς. Αυτός όμως λέει: «Δεν είναι τίποτα, κανόνας είναι που θα κρατήσει εβδομήντα χρόνια». Εσύ πως το ξέρεις; ρωτήσαμε. Και η απάντηση του: «Το 1917, όταν επεκράτησε ο κομμουνισμός, ο Χριστιανισμός εκηρύχθει εκτός νόμου, και όποιος σκότωνε Χριστιανούς ήταν ήρωας. Οι χριστιανοί πανικοβλήθηκαν και οι μεν πλούσιοι εδραπέτευσαν προς την Ευρώπη, οι δε άλλοι έτρεχαν στους ναούς, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα κάμει θαύμα για να τους σώσει. Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί.

Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε. Αυτός λοιπόν μου είπε, ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, κλαίγανε και φωνάζανε, παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα κρατήσει 70 χρόνια».

Αυτά μας είπε ο Ρώσος μοναχός 50 χρόνια πριν. Το διάστημα που διέρρευσε από τότε, είχα σχεδόν ξεχάσει τα λόγια του. Όταν όμως έπεσε ο χάρτινος πύργος του «ανατολικού ευδαιμονισμού», τότε το θυμήθηκα. Κάθισα και μέτρησα και είδα ότι ήταν ακριβώς εβδομήντα χρόνια. Τώρα και ο δικός μας κανόνας των εβδομηκοντάκις επτά τελειώνει και θα επανέλθουν. Τώρα ο πνευματικός νόμος θα εφαρμοσθεί πολυτρόπως.

Πρώτα θα παιδεύσει ο Θεός τους μεγάλους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που είναι ο Ισλαμισμός και ο Καθολικισμός. Αυτοί που αμείλικτα χτυπούν την Ορθοδοξία, τώρα θα εκλείψουν. Ακόμα και αυτοί που κατέστρεψαν τον Βυζαντινό Πολιτισμό δεν είναι οι Τούρκοι που τον κατέστρεψαν, είναι οι σταυροφόροι, οι Ευρωπαίοι, οι καθολικοί που ενίσχυσαν τους Τούρκους για να καταστρέψουν το Βυζάντιο .Τους απογόνους τους, λοιπόν, θα τους μαζέψει ο Θεός εκεί μέσα και θα σφαγούν εκεί. Εσείς είστε νεότεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν τη ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδών. Αυτό που τώρα ξεκίνησε στα Βαλκάνια δεν θα σταματήσει.

Εκείνος που θα το εμποδίζει να απλωθεί είναι η διαιρεμένη ρώσικη ηγεσία η οποία πλευρίζει τους Αμερικανούς. Όμως ο ρωσικός λαός θα τους ρίξει και οι χριστιανικοί λαοί των Βαλκανίων θα προελάσουν.

Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο. Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του. . Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα. Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των σταυροφόρων) το ΝΑΤΟ, για να τη σώσουν, τότε εκεί θα γίνει, η μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν.

Η Κύπρος θα δεχτεί ράπισμα από τους Τούρκους (γιατί τώρα είναι ανέγγιχτη), αλλά θα είναι προσωρινό. Η Τουρκία θα σβήσει, αλλά δεν θα υπάρχει ούτε μια σελίδα στην παγκόσμια ιστορία που να φέρνει στη μνήμη ότι υπήρξε αυτή η καταραμένη φυλή.

Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη «Έλληνας» αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά.

Είναι κρίμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία .Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.

Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Έχει κατορθώσει ο «Διεθνής Σιωνισμός» με τα προγράμματα που κάνει εδώ και 180 χρόνια, να εφαρμόσει σήμερα τα σχέδια του.

Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανιβάλους που λέγονται «μεγάλοι».

Όταν έγινε η πρώτη διάσπαση του ατόμου και κατασκευάστηκε η ατομική βόμβα, άκουσα ο ίδιος τον Αϊζενχάουερ να δηλώνει: «Σήμερα ευρισκόμεθα στα προπύλαια της ελληνικής μαθηματικής». Είπε την αλήθεια ο κανίβαλος!

Όσο για την κατάσταση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αυτή είναι προϊόν του Βατικανού. Είναι οι «ευλογίες» του Πάπα, του «μεγάλου χριστιανού». Τα νοήματα όλων αυτών συλλαμβάνει ο διεθνής σιωνισμός, το διεθνές χρηματιστήριο που ονομάζεται Αμερική. Αμερική δεν υπάρχει. Οι σιωνιστές είναι η Αμερική. Αυτοί λοιπόν αφού λάβουν τα μηνύματα τα σατανικά, το προωθούν στο Βατικανό, αυτό τα μετατρέπει σε σχέδια και στην συνέχεια καλεί το Ισλάμ να τα εφαρμόσει. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν σήμερα τα σατανικά σχέδια. Αυτοί κατόρθωσαν και αιχμαλώτισαν τους ηγέτες μας.

Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα –και θα το δείτε– ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη.

—:{Χ}:—

Σχόλιο της Γαλαρίας:

Με μία φράση:  φασιστικές, ρατσιστικές και ιμπεριαλιστικές παπαριές που θα ονειρευόταν να μπορεί να βγει και να πει ο Άνθιμος από άμβωνος ακόμα και σήμερα.

Από την αρχή ως το τέλος το κείμενο είναι άξιο μελέτης. Μίσος για αλλόθρησκους και αλλοεθνείς. Εκδικητικός. Διψά για αίμα. Αλλά το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι αλλού…

Συγκεκριμένα θεωρώ ως το πιο επικίνδυνο στοιχείο σε τέτοιου είδους κείμενα την ταύτιση των όσων γίνονται ή θα γίνουν από ανθρώπους με τον ίδιο τον Θεό με έναν έμμεσο τρόπο. Όλο αυτό το παραλήρημα στο παραπάνω κείμενο ο φερόμενος ως Παΐσιος δεν το φορτώνει στου αγγέλους και τους αγίους που πιστεύει οι οποίοι θα έρθουν πχ να σφάξουν τους Τούρκους ή τους Νατοϊκούς, αλλά στους ανθρώπους τους “καλούς χριστιανούς” χριστιανούς που θα ακολουθούν το λόγο του θεού!

Στην αρχή το γράφει απροκάλυπτα:

“Τα πάντα διοικούνται από τον Θεό Λόγο, δεν τα διοικούν οι Αμερικανοί, ούτε οι Εβραίοι … Αυτοί επικρατούν μια φορά, διότι το επιτρέπει ο Θεός για να παιδεύει τους δικούς του .”

Δε γράφει κυβερνά ο θεός αλλά κυβερνά ο λόγος του. Άρα ότι γίνεται θα γίνεται με βάσει το λόγο του θεού. Κι αν αύριο π.χ. οι Ρώσοι κατέβουν προς τη Μεσόγειο όχι δεν θα είναι τα ιμπεριαλιστικά δικά τους συμφέροντα αλλά θα υλοποιούν το σχέδιο του θεού. Θα ενεργούν βάσει του λόγου του.

… τα ίδια έλεγε κι ο Τζόρτζ Μπους, αν δεν κάνω λάθος …

Κατηγορία: Κοινωνία, Πολιτισμός
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

 1. Ο/Η Πάρης είπε και λάλησε:

  «Με μία φράση: φασιστικές, ρατσιστικές και ιμπεριαλιστικές παπαριές»

  Και λίγα λες.

 2. Ο/Η Kostas είπε και λάλησε:

  Θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο συντομος γινομαι.
  Τα λογια σου για τον Γεροντα περι κοκα κολας νηστειων κτλ τα βρισκω μονο αστεια. Αυτα τα λογια που εχουν γραφτει μεσα στο βιβλιο αυτο, ειναι λογια μοναχων ή ανθρωπων που εζησαν κοντα του και τα εγραψαν. Οπότε ας μην κρινουμε τον καθε Πα’ί’σιο τοσο ευκολα. Αλλωστε τοσοι χιλιαδες απλοι ανθρωποι αναφερονται για το τι εκανε αυτος, ποιοι ειμαστε εμεις που θα τον κρινουμε?
  Οσο για τα περι Τουρκιας και πολεμων, σε καμια περιπτωση ο Γερωντας δεν τα ανεφερε με “διψα για αιμα”. Κατι που δεν αναφερεται μεσα ειναι πως ο Γεροντας ειπε για τους Τουρκους πως το 1/3 τους θα σκοτωθει, το 1/3 θα εξχριστιανιστει και το 1/3 θα μεταναστευσει. Οσο για την λέξη Τουρκους, αναφερεται στους ανθρωπους που εχουν μεσα τους το ιδιο παθος, το ιδιο μισος, την ιδια εχθρα, την ιδια κακια που ειχαν και οι προγονοι τους οταν εκαναν ολα αυτα τα αισχη στην Ελλαδα.
  Κλεινωντας ηθελα να σχολιασω τον ορο “Εκκλησια Α.Ε”. Φιλτατε, αν διαβασες μεσα στο βιβλιαρακι αυτο, κι ο ιδιος ο Πα’ι’σιος λεει πως θα ερθουν καιροι που ο κληρος θα ειναι πιο αμαρτωλος απο τον απλο κοσμάκη.Οπως αναφερεται (νομιζω στην Αγια Γραφη καπου μεσα, δεν θυμαμαι που ακριβως) ο κοσμοκράτωρας, ειναι ο διαβολος, ο Θεος ειναι ο Παντοκρατορας που αφηνει καποιες φορες τον διαβολο ναι παιδευει τους ανθρωπους απλα για να “ζυμωθουν” ή να παρουν “μπρος”. Οπότε για “Εκκλησια Α.Ε” θα συμφωνήσω εν μερη, πως καποιες φορες υπαρχει και η κακη χρήση της Εκκλησιας απο τον κλήρο (ας μη ξεχνουμε πως απλοι ανθρωποι ειναι κι αυτοι, ουτε Θεοι, ουτε Αγιοι ειναι (ακομα, γιατι μονο ο Θεος μπορει να κρινει πραγματικα) ), αλλα δεν νομιζω πως καποιος που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θελει την επαφη με τον Θεο, θα επρεπε να κοιταει τα “χαλια” των γυρω του. Ισως θα επρεπε να κοιταξουμε καμια φορα πρωτα τα χάλια μας, κι οταν λες κοιταξουμε, εννοω Ο Λ Ο Ι μας με 1ο και καλυτερο εμενα.
  Τέλος, Εκκλησια ειναι αγαπη, ειναι μια μεγαλη αγκαλια, που αν και μονο θελεις την δοκιμαζεις. Αν Εκκλησια, ειναι μονο “τελετες”, κερδη χρηματων κτλ, τοτε κι εγω την αποριπτω. Αλλα επετρεψε μου να σου πω πως υπαρχει και η Εκκλησια που ειναι κατι πολυ βαθυτερο.
  Ελπίζω να σου απαντησα για καποια πράγματα, δεν στα λεω ουτε με προθεση να σε κρινω, γιατι πολυ ανθρωπινα τα ερωτηματα σου. Ελπιζω μονο να μπορεις να δεις καποια πραγματα με διαφορετικη αντιληψη.

 3. Ο/Η Kostas είπε και λάλησε:

  Οσο πιο συντομος γινεται- με συγχωρεις για το λαθος, δεν το προσεξα :)

 4. Pingback: O Πάτερ Παϊσιος εξηγεί “Γιατί ο Θεός παίρνει τους νέους” | Στη Γαλαρία

Σχολιάστε...