2.000 πλαστά πτυχία από ιδιωτικά ΤΕΕ στην Ελλάδα!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΛΑΜΙΑ, ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από 2.000 υπολογίζονται τελικά τα πλαστά πτυχία με άριστες βαθμολογίες που χορηγούσαν ιδιωτικά ΤΕΕ στην Αθήνα και την περιφέρεια σε υποψηφίους που τα χρειάζονταν για να αυξήσουν τη μοριοδότησή τους σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και να διοριστούν έτσι στο Δημόσιο!

Η υπόθεση, την οποία αποκάλυψε προχθές η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών με μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα ιδιωτικό ΤΕΕ της Άρτας που καταγγέλθηκε χθες, αλλά περιλαμβάνει κι άλλα ΤΕΕ στην Αθήνα, τη Λαμία και τη Λιβαδειά, για τα οποία γίνεται ήδη δικαστική διερεύνηση για πλαστά πτυχία, κατόπιν προγενέστερων καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των ΤΕΕ που έχουν παραπεμφθεί ήδη στον εισαγγελέα, εμφάνιζαν ως σπουδαστές και ταυτόχρονα… καθηγητές, ορισμένους πελάτες στους οποίους κατόπιν χορηγούσαν, έναντι αδράς αμοιβής, τα πλαστά πτυχία με άριστα. Στην περίπτωση της Άρτας μάλιστα, υπεύθυνος του ΤΕΕ και της ατασθαλίας φέρεται να ήταν συνταξιούχος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος επιπλέον κατηγορείται ότι εξέδιδε και πλαστές βεβαιώσεις παρακολούθησης πανεπιστημιακών σεμιναρίων εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή, τις οποίες χρησιμοποιούσαν υποψήφιοι για επιλογή σε θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης, ως πρόσθετα προσόντα.

Όπως λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιχ. Κουρουτός, πρόκειται για ολόκληρη «βιομηχανία» πλαστών πτυχίων, πολλά απο τα οποία έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και οι κάτοχοί τους διορίστηκαν σε διάφορες θέσεις του Δημοσίου, κυρίως σε νοσοκομεία και στην εκπαίδευση.

Το θέμα αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον ΑΣΕΠ που θα δεχθεί εκατοντάδες ενστάσεις υποψηφίων που απορρίφθηκαν εξαιτίας της υπερμοριοδότησης των άλλων. Επίσης, η ΟΙΕΛΕ ζητά την αναστολή των διαγωνισμών που τρέχουν τώρα στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να διερευνηθεί πρώτα αν συμμετέχουν υποψήφιοι με πλαστά πτυχία.

Άντε σύντομα κομπίνες και με Ιδιωτικά Πανεπιστήμια…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά, Ενημέρωση, Εργασιακά Ζητήματα, Πολιτική
Tags: , , , , , , , .


Σχόλια...

 1. Ο/Η algo είπε και λάλησε:

  σας παρακαλώ κύριε…
  τα “μη κερδοσκοπικά” θα έπονται σε αυστηρούς κανόνες και αξιολόγηση…

  κανόνες αστικής δημοκρατίας…
  αξιολόγηση με κριτήρια αγοράς…

  “ένα λίαν καλώς στο τέσσερα και γρήγορα!”

 2. Ο/Η Xarianara είπε και λάλησε:

  Ώρε τι έχει να γίνει όταν ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια Πανεπιστήμια!!!Θα βγαίνουνε πλήρως αμόρφωτοι!!!!!Τέλος πάντων!!!Χρόνια πολλά!!

 3. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  Xronia polla! Anastash eidamen, h Epanastashn mas leipein!

 4. Pingback: Αναβρασμός στα (μέχρι νεοτέρας) δημόσια Α.Ε.Ι « Στη Γαλαρια

 5. Pingback: Αναβρασμός στα δημόσια (μέχρι νεωτέρας) Α.Ε.Ι « Στη Γαλαρια

Σχολιάστε...