“Βγάζουν” τα λεφτά τους οι δικηγόροι των καθαρμάτων όσο η Δικαιοσύνη έχει καλύτερα πράγματα να κάνει!

Εδώ διαβάζουμε:

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τα ξημερώματα οι δύο ειδικοί φρουροί, Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας, οι ειδικοί φρουροί αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευσης εξόδου από την πόλη της Άμφισσας, διαμονή σε δηλωθείσα διεύθυνση στην πόλη της Άμφισσας και εμφάνιση πρωί και βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

===========

Ο Κούγιας είχε ζητήσει να μην υπάρχει καν περιοριστικός όρος… σωστά! Οι έξυπνη και πονηρή δικηγόροι ξέρουν ότι όταν κάνεις μία συμφωνία που στα δίνει ΟΛΑ τότε πρέπει να βγαίνεις και να ζητάς περισσότερα, ώστε να φαίνεται ότι πρόκειται για δίκαιη συμφωνία… κάπου στη “μέση” ένα πράgμα.

Σημασία έχει ότι οι δικηγόροι στύλ Κούγια, που με μεγάλη όρεξη υπερασπίζονται κάθε κάθαρμα θυσιάζοντας οτιδήποτε για να πετύχουν τους στόχους τους, πάντοτε έτοιμοι να ρημάξουν κάθε αξιπρέπεια, κάθε κοινωνική αίσθηση του δικαίου, αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν. Γιατί δεν έχουν αναστολές. Δεν υπάρχει όριο. Όχι μόνο στο ποιόν πελάτη αναλαμβάνουν, αλλά στο πώς και με ποιά στρατηγική τον εκπροσωπούν και τον υπερασπίζονται.

Και να λοιπόν που οι άνθρωποι που αποτέλεσαν την κορυφαία πρόκληση κρατικής καταστολής προς την κοινωνία την τα τελευταία χρόνια, χάρη των οποίων αναστατώθηκε ολόκληρη η Ελλάδα και έφτασε στα επίπεδα της εξέγερσης η κοινωνική αντίδραση, είναι τώρα ελεύθεροι! Γιατί άραγε πέρασε το 18μηνο χωρίς να διεξαχθεί η δίκη? Γιατί άραγε η πολιτεία και οι θεσμοί της προστατεύουν μέχρι τέλους έναν άνθρωπο που αποτελεί το ακραίο αντιπαράδειγμα αστυνομικού αλλα και πολίτη; Και αν το πάμε παραπερα οι θεσμοί και η δικαιοσύνη προστατεύουν μόνο αυτόν ή και άλλους;

Αααα, μου διέφυγε, η Δικαιοσύνη έχει πολλά πράγματα να κάνει και μάλιστα σοβαρότερα από τον αλήτη Κορκονέα.

Σοβαρότερα κι από τις υπόγειες διαδρομές του μαύρου πολιτικού χρήματος της Siemens σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αφού οι Γερμανοί έστελναν στοιχεία από το 2006 και αυτοί  άνοιξαν την υπόθεση μόλις το 2009!

Σοβαρότερα κι από το Βατοπέδι και την ΕΔΟΑ (Εταιρία Διαχειρισης Ολυμπιακών Ακινήτων) η οποία μεσολαβούσε στις υποτιμολογήσεις των ακινήτων που τελικά παραλάμβανε η Μονή Βαοπεδίου. Και να που την εταιρία αυτή, το Υπουργείο Οικονομικών και ο Παπακωνσταντίνου, σκοπεύουν να την ξαναχρησιμοποιήσουν χωρίς να έχουν προηγηθεί έρευνες, εκκαθαρίσεις και εξυγίανση για το ποιος εμπλέκεται στις βρωμιές και την κλοπή δημόσιου πλούτου. Τι θα κάνει η εταιρία αυτή;; Θα μας βοηθήσει να ξεπουλήσουμε ότι απέμεινε από τα ελληνικά “χρυσαφικα” εν όψη των ακόμα δυσκολότερων ημερών που έρχονται. Είναι η ειδικότητά της το “ξεπούλημα”.

Και υπάρχουν και χειρότερα…

Το Σύνταγμα λέει ξεκάθαρα ότι για συμφωνίες που αφορούν το μέλλον της χώρας και έχουν να κάνουν με διεθνείς οργανισμούς ή κράτη (όπως π.χ. η είσοδος στην Ε.Ε, στην ΟΝΕ, στο ΝΑΤΟ κλπ) θα πρεπει να εγκρίνονται με ενισχυμένη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Δε φτάνει που το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ (και η κόρη του Δράκουλα) υπερψηφίσανε το σχέδιο (α)δειάσοσης της Ελλάδας μέσω ΔΝΤ με απλή πλειοψηφία και έχοντας αντιρδρώντες ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά έφτασε ο ίδιος ο Υπουργός Εργασίας, ο Λοβέρδος, να παραδέχεται ότι δε γνωρίζε τι ακριβώς ανέφερε το μνημόνιο με το ΔΝΤ όταν το υπέγραφε αυτός. Ότι δηλαδή απαιτούσε τη μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα φτώχειας κλπ. Όλα αυτά ενώ για τις εξελίξεις αυτές δεν γνώριζε και δεν πήρε καμία απόφαση ο ελληνικός λαός.

Αλλά… ούτε αυτό ενδιαφέρει τη δικαιοσύνη… έχει πιο σοβαρά πράγματα να κάνει!


Κατηγορία: Ενημέρωση, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...