Τι να πει κανείς για το πειρατικό κράτος Ισραήλ?

από το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας

Βλέποντας κανείς τις εικόνες από την επέμβαση του ισραηλινού στρατού σε ένα από τα πλοία του ανθρωπιστικού στολίσκου που κατευθυνόταν στην μεγάλη ανθρωποφυλακή της Γάζας καταλαβαίνει πως τα λόγια είναι φτώχια. Οι πολλές-πολλές αναλύσεις είναι άνευ ουσίας.

Ο στρατός προπαγανδίζοντας ότι δέχθηκε επίθεση έδωσε στην δημοσιότητα “μονταρισμένο” υλικό το οποίο δείχνει κομμάντος να αποβιβάζονται με κινηματογραφικό τρόπο στο πλοίο χωρίς οι επιβάτες του να έχουν την ελάχιστη συναίνεση για αυτό. Και επακολουθεί κινηματογραφικό ξύλο στα κομμάντα, τα οποία κομμάντα μαζεύουν ξύλο και για το… σπίτι τους.

Και έτσι έπρεπε να γίνει. Έτσι όπως κάθε πλήρωμα πλοίου θα προσπαθούσε να υποδεχθεί κάθε πειρατική ενέργεια. Το πλοίο βρισκόταν στα διεθνή ύδατα, ο στρατός του Ισραήλ δεν δικαιούταν να παίζει το ρόλο του μπαμπούλα. Δεν είχε κανένα λόγο να επιβάλει έλεγχο στο χώρο εκείνο.

Ένα κράτος, λοιπόν, σε ρόλο πειρατή. Και η παγκόσμια κοινή γνώμη αναγκάζεται να κουβεντιάζει για την καταφανέστατη μαζική δολοφονία ανθρωπιστών με βάσει τις “ζυγαριές παραλογισμού” της μιλιταριστικής φασιστικής προπαγάνδας του Ισραήλ, όπου

από τη μία βάζεις…

ελικόπτερα, αεροπλάνα, δορυφόρους, στρατιώτες έτοιμους να δολοφονήσουν, παράνομο κι απαράδεκτο πειρατικό νταϊλίκι σε διεθνή ύδατα

από την άλλη…

μερικές εκατοντάδες εξαγριωμένους ανθρώπους με σφεντόνες, καρέκλες και ξύλα κι ότι άλλο έβρισκαν

και η ζυγαριά γέρνει κατά των εξαγριωμένων αμυνομένων!

Δε θα πρέπει όμως να μας κάνει εντύπωση. Καθόλου μάλιστα. Η συγκεκριμένη πολιτική στάση του Ισραήλ έχει καλλιεργηθεί εδώ και δεκαετίες ώστε να βλέπουν τα παιδιά των παλαιστινίων, τα πιτσιρίκια τα οποία επίσης μεγαλώνουν βιώνοντας την ισραηλινή κατοχή, ως συνεργάτες τρομοκρατών που τους αξίζει να πεθάνουν.

Και τα σκοτώνουν μαζί με τις μανάδες τους όποτε γουστάρουν… Εμείς λέμε κακώς! Αλλά αυτοί είναι συνεπείς στις πράξεις τους και τη ζυγαριά του παραλογισμού, άλλωστε σφεντόνες, ξύλα και και πέτρες κρατάνε και τα πιτσιρίκια και τα πετάνε στα τάνκς με τις ερπήστριες!

Γιαυτό τα λόγια είναι περιττά. Μόνο η πίεση στις δυτικές κυβερνήσεις για απομόνωση του Ισραήλ μπορεί να φέρει αποτελέσματα!

Κατηγορία: Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...