Μ.Θεοδωράκης: “Αν δεν υπήρχε κρίση… θα την εφεύρισκαν για να κάνουν κακό στην Ελλάδα και στα εθνικά μας θέματα!”

Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης

Είναι αλήθεια. Αυτό που όλοι περιμέναμε συνέβει για να ταράξει τα νερά! Ένα κείμενο του Μίκη για αυτό που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Έτσι νομίζαμε όλοι μας στην αρχή, τουλάχιστον. Φοβηθήκαμε σε ενα βαθμό (ναι ναι φοβηθήκαμε) ότι όντως ο Μίκης θα έγραφε κάτι εδιαφέρον και θα εξέθετε τις απόψεις που έχουμε εκφράσει για το περιεχόμενο των τοποθετήσεών του τα τελευταία χρόνια.

Στο σημείο αυτό, διαβάστε πρώτα το κείμενό του ώστε να μη θεωρήσετε ότι όσα γράφουμε στη συνέχεια, είναι τα “γυαλιά” με τα οποία σας υποβάλουμε να το εκλάβετε ως κείμενο.

Συνεχίζουμε λοιπόν…

Αφού διαβάσαμε τις πρώτες γραμμές που γράφουν όσα μπορεί να καταλάβει ο κάθε κοινός νους κάτοικος της Ελλάδας, τα αυτονόητα ερωτήματα δηλαδή, καταλήξαμε για μία ακόμα φορά με τάση για εμμετό…

Η αρχή γίνεται στο ρητορικό ερώτημα που θέτει ο συγγραφέας για το στόχο των εξελίξεων: Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;

Στο παρακάτω κείμενο διαβάζουμε χωρίς έκληπληξη (πλέον) μία εθνικο-κεντρική οπτική η οποία μπορεί να βασίζεται σε αληθή στοιχεία και παρατηρήσεις, υλικό όμως που χρησιμοποιείται με έναν περίεργό εθνολάγνο τρόπο. Στο επίκετρο δεν είναι μία (κάποια) μικρή οικονομία, μία (κάποια) χώρα και ο (κάποιος) λαός της που παρότι απέταξε τον τουρκικό ζυγό εδώ και σχεδόν 200 χρόνια εξακολουθεί να λειτουργεί με κοτζαμπασισμό και καλοφαγάδες αγάδες, την οποία βάλαν στο μάτι οι κερδοσκόποι και το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο για να δρομολογήσουν εξελίξεις στην παγκόσμια διαχείρηση (μανιπουλάρισμα) και διακυβέρνηση (και όλοι όσοι αναφέρει ο ίδιος ο Θεοδωράκης)…. ΟΧΙ !!

Όλα γίνονται γιατί υπάρχει μία συνωμοσία όλων των παραπάνω παραγόντων για να υποδουλώσουν ΤΗ ΧΩΡΑ, την Ελλάδα μας, τον ελληνισμό!

Προσοχή, εκ των πραγμάτων μιλάμε για την Ελλάδα αυτές τις μέρες γιατί εμείς βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα, γιατί γνώριζαν όλοι οι κερδοσκοπικοί οίκοι/οργανισμόι εδώ και χρόνια την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, όπως π.χ η Goldman Sachs που βοήθησε προηγούμενες κυβερνήσεις να μαγειρέψουν “καλλιτεχνικά” το μέγεθος του χρέους μας. Πώς να μη στοιχηματίζουν μετά στο φαλιμέντο μας;; Αφού ξέρουν την ακριβή αλήθεια πριν τη μάθουμε εμείς και όσοι μας κυβερνουν…

Πώς να μη στοιχηματίσουν στη χρωκοπία μας όταν οργανισμοί σαν και τη GS έβγαζαν φράγκα στοιχηματίζοντας ακόμα και στο κραχ των στεγαστικών στις ΗΠΑ, αφού πρώτα η ίδια είχε συνεισφέρει τα μέγιστα για τη σκανδαλώδη διάθεσή των τοξικών ομολόγων στην διεθνή και εγχώρια αγορά [*] (σσ. στις ΗΠΑ).

Εδώ μιλάμε για εγκληματίες, για  οικονομικούς τρομοκράτες που μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν επενέβησαν σε Ουγγαρία και Πολωνία (και πάλι μεσω ΔΝΤ) και δεν κολώνουν ούτε στον να πετύχουν χτυπήματα κατά της καπιταλιστικής μαμας τους και κάποιοι πιπιλάνε την καραμέλα ότι μας βάλανε στο στόχο γιατί είμαστε “ελεύθεροι” και ξαφνικά θα μας “υποδουλώσουν”.

Η ένσταση που έχουμε είναι συγκεκριμένη: ότι ο Θεοδωράκης παρουσιάζει την Ελλάδα ως στόχο με τρόπο ο οποίος λίγο πολύ λέει: “ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ”… αααααα, και ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ!

Όλα τα υπόλοιπα περί Τούρκων κλπ, απλά εκτός από να χαμογελάσουμε μας δημιουργουν το εύλογο ερώτημα: Πόσο διαφέρουν αυτού του τύπου οι τοποθετήσεις από τις απόψεις των εθνικοευαίσθητων του ΛΑΟΣ και των ακροδεξιών εθνικιστών που θεωρούν τον “περιούσιο” λαό συνεχώς στο στόχαστρο των μεγάλων δυνάμεων που δεν αντέχουν να μοιράζονται τον ίδιο πλανήτη ως τιποτένιοι “συγκάτοικοι” με την ελληνοπρεπή τιτανομεγιστοτεράστια γαμηκουλονταβραντοσυνοβαρβατίλα μας.

Να δείτε που βλέπει και Χαρδαβέλα, ενίοτε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον Γούδη τις μέρες που είναι ελαφρώς αναμαλιασμένος διότι εκτιμάει ότι πρόκειται για σημάδι διαγαλαξιακής επικοινωνίας με ανώτερα συμπαντικά όντα!

Τώρα γιατί επιμένουμε να ασχολούμαστε με τον Θεοδωράκη;;

Γιατί θεωρούμε υποχρέωση μας να αποδομούμε το οικοδόμημα του φοβικού εθνικοπατριωτισμού που δεν αντιλάμβάνεται την ομοιοπάθεια των λαών από τους ίδιους δεινάστες, κάτω από το ίδιο διεθνοποιημένο ναζιστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, παρά μόνον τους κακούς εχθρούς του έθνους που -τάχα μου τάχα μου- μαζεύονται και εκεί που πίνουν τσάι καταστρώνουν συνωμοσίες επείδή συγκεκριμένα εμείς είμαστε το άχτι τους.

—:{X}:—

Το κείμενο του Μ.Θεοδωράκη

Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.

Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος.

Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι.

Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;


Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.

Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.

Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.

Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.

Μακάρι να έχω άδικο.

Αθήνα, 27.4.2010

Μίκης Θεοδωράκης

Κατηγορία: Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , .


Σχόλια...

 1. Pingback: “Ζούμε στιγμές εθνικής επιβίωσης…” « Θεαμαπάτες & Δικτυώματα

 2. Ο/Η gortynios είπε και λάλησε:

 3. Ο/Η scagja είπε και λάλησε:

  Σκεπτόμενος ότι ο καλύτερος τρόπος να νικήσεις έναν εχθρό, είναι να…συμμαχήσεις μαζί του, το πρώτο εθνικοπατριωτικό καρτούν της μιντιακής ιστορίας (εξού και το Mickey) άνοιξε το σπίτι του τσου οχθρούς. http://www.iospress.gr/megalo2010/megalo20100522.htm

  Τυχαίο…;;;

 4. Ο/Η ody είπε και λάλησε:

  “….Η «κυβέρνηση των αρίστων» είναι μια από τις εναλλακτικές λύσεις του κυρίαρχου συντηρητικού πολιτικού συστήματος μπροστά στον ορατό κίνδυνο να κινητοποιηθεί μαζικά ο λαϊκός παράγοντας και να επιβάλει αυτός τις δικές του λύσεις…”

  http://www.iospress.gr/texts_2011/20110125.htm

Σχολιάστε...