“Εμπρός της Ν.Δ παλικάρια, καιρός να σπάσετε κεφάλια”

Νίκος Τεμπον�ρας

Είναι χρήσιμο να κρίνεις και να συγκρίνεις γεγονότα και καταστάσεις στην ιστορική τους διάσταση, ασχέτως πως φαντάζουν πολλές φορές με την πρώτη ματιά. Περίεργα και αλλόκοτα στη δίνη του χρόνου συνήθως, απομονωμένα από τη βάση και το συνολικό θεώρημα που εντάσσονται δε μπορεί ο αναγνώστης που ξεφυλλίζει την επικαιρότητα να δει την πραγματική διάσταση τους.

Το γεγονός

Αναδημοσιέυω ένα τμήμα του άρθρου της ΗΜΕΡΑΣ, εφημερίδας της Πάτρας, από τον Γ. Καρβουνιάρη και παρακάτω σχολιάζω:
Παπαδημάτος βουλευτής Ν.Δ - 2008“… Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, των Τοπικών Ενώσεων Αγ. Ανδρέου, Συνόρων, Αγυιάς Β Τομέως Αγ. Τριάδος και Ψαροφαϊου το Σάββατο που μας πέρασε, ο νεοεκλεγείς βουλευτής του κόμματος, Νίκος Παπαδημάτος, όταν κλήθηκε να κόψει ένα κομμάτι, δεν το αφιέρωσε τον Πρόεδρο του κόμματος αλλά στον… Γιάννη Καλαμπόκα.Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής φέρεται να είπε ότι «η παράταξη, δεν πρέπει να ξεχνά τους αγωνιστές της όπως τον αγωνιστή Γιάννη Καλαμπόκα». …”
(Ο εν λόγω βουλευτής φαίνεται σενιαρισμένος στη φωτό. Για την ιστορία επιφανείς παριστάμενοι: οι βουλευτές Ν. Ράγιου και Ν. Παπαδημάτος, ο πρώην βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, ο πολιτευτής Δ. Τριανταφυλλόπουλος – Ξάδερφος Μάκη Τριανταφυλλόπουλου).

Τι έγινε λοιπόν να δούμε…σε μία κοπή πίτας ένας “φρέσκος” βουλευτής έκρινε χρήσιμο, και σημειώνω τον όρο χρήσιμο, να αναφερθεί στα “ξερά” να μη πω “καμμένα”(??) χαρτιά της ιστορίας της Ν.Δ. τον Γιάννη Καλαμπόκα. Θα επανέλθω στον “νεόκοπο βαρόνο των λοστών” Παπαδημάτο αμέσως παρακάτω, αλλά πρώτα θα αναφέρω για τι μιλάμε.

Ο Καλαμπόκας, oι συμμορίτες του και ο Αγωνιστής Νίκος

Ο Γιάννης Καλαμπόκας, όντας πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, στις 8 Γενάρη του 1991 επέδραμε μαζί με γνωστούς κρανοφόρους τραμπούκους στο συγκρότημα των σχολείων της πλατείας Βούδ σο κέντρο της Πάτρας. Στη σκηνή του δράματος ο αγωνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας έφτασε για να καθησυχάσει τα παιδιά που ήταν τρομοκρατημένα από την επίθεση των φασιστοειδών. Βρέθηκε αντιμέτωπος με 20 και πλέον άτομα. Δολοφονείται εν ψυχρώ από τον Καλαμπόκα και τη συμμορία του αφού δέχθηκε χτύμημα με λοστό (τη γνωστή σκύλα που λένε οι οικοδόμοι, που έχει σχήμα Γ) στο κεφάλι.

Μέλος του Εργατικού Αντιϊμπεριαλιστικού Μετώπου – Ε.Α.Μ (οργάνωση διάσπασης του Κ.Κ.Ε) και άνθρωπός μέσα στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής, με το πρόσωπο φανερό, ο Νίκος δεν ήταν ήρωας ούτε καμικάζι. Ήταν απλός σαν εμάς. Έτυχε να βρίσκεται σε σημείο που οι σκέψεις, η ανθρωπιά, οι αναστολές, οι απόψεις, ο λόγος δεν έχουν καμία σημασία… διότι οι απέναντι είναι δολοφόνοι που ξέρουν μόνο τη γλώσσα των λοστών και του σωματικού βιασμού. Αν δεν ήταν αυτός θα ήταν κάποιος μαθητής!

Πως έφτασε ο σαν-άνθρωπος Καλαμπόκας στο σημείο αυτό;…

…Στο συγκρότημα η κατάληψη των μαθητών συνεχιζόταν κρατώντας κλειστό το κτήριο ύστερα και των διακοπών των Χριστουγέννων. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε σε όλη την πόλη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η κοινωνία αντιστεκόταν στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε μία σειρά θεμάτων. Τα Χριστούγεννα ήταν ένα τελευταίο φράγμα στο Κίνημα που είχε αναπτυχθεί στο οποίο προσευχόταν η κυβέρνηση ώστε με … τον καινουριο χρόνο να μην υπάρχουν κινητοποιήσεις στα σχολεία και την κοινωνία.

Αυτό δεν έγινε, περάσαν οι γιορτές και οι μαθητές εκεί στις θέσεις μάχης τους. Τότε ανέλαβαν δράση τα πλοκάμια του νόμιμου κανονικού κράτους τα οποία γαλουχήθηκαν με τις αξίες και τα ιδανικά των λοστών, της πολιτικής φασιστικής βίας και του εθελοντισμού για εξόντωση του εχθρού.

Ο φέρελπις Γιάννης Καλαμπόκας τύχαινε ιδιαίτερης μεταχείρισης από το κόμμα του και τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ την εποχή εκείνη. Ήταν ο αξιωματικός της ομάδας κρούσης που είχε συσταθεί για να αντιμετωπίσει στα σκοτεινά δρομάκια τους αγωνιστές πολίτες. Συντηρώντας μια συμμορίτικη ομάδα, συμπαγή καταρχήν με αρκετά μέλη η οποία συχνά ενισχυόταν και με δευτερεύοντα περιστασιακα μέλη, έδερναν κόσμο με λοστούς και αλυσίδες. Επιβαίνοντας σε ένα βαν περιφέρονταν στην πόλη της Πάτρας και αναζητούσαν το επόμενο θύμα τους, αφισοκολλήσεις, αμεριμνους περιπατητές, στοχοποιημένες ολιγομελείς παρέες ήταν το φόρτε τους. Ποτέ απέναντι στο λαό τη μέρα. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Και αυτά ακόμα και προ μαζικών κινητοποιήσεων, όταν δε άρχισαν να κλείνουν και να παραμένουν κλειστά τα σχολεία της Πάτρας η ομάδα αυτή είχε επανελλημένα κρούσει καταλήψεις χωρίς μεγάλη μαθητική συμμετοχή τις βραδινές ώρες. Με ξυράφια και σιδερολοστούς ξυλοκοπούσαν και τρομοκρατούσαν τα παιδιά για το καλό του Κόμματος και της Τάξης.

Συμμετείχε και ο ίδιος ο Καλαμπόκας στις ενέργειες αυτές μαζί με τους άλλους κρανιοφόρους δολοφόνους ενώ όταν φορούσε κουστούμι, ήταν άλλωστε και δημοτικός σύμβουλος επίσημα εκπροσωπώντας τη Ν.Δ τον ίδιο καιρό, στεκόταν λίγο πιο μακρυά και έδινε εντολές στα καθίκια του για το τι πρέπει να κάνουν. Αυτά ιστορικά είναι επιβεβαιωμένα, άλλωστε ο σαν-άνθρωπος Καλαμπόκας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια (η ποινή μειώθηκε στο εφετείο αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρώτερου έντιμου βίου!) και τελικά βρισκεται έξω από τη φυλακή μετά από ολιγοετή κάθειρξη (για καλή διαγωγή!). Οι λοιποί συνεργάτες καταδικάστηκαν με μικρές ποινές για οπλοκατοχή και άλλα τέτοια γελοία και σήμερα οι περισσότεροι εργάζονται για το Κράτος σε δημόσιες υπηρεσίες…

Παπαδημάτος: ο φιλόδοξος ενορχηστρωτής του διαλόγου των λοστών

Επανέρχομαι στον Παπαδημάτο, βουλευτή της Ν.Δ προσπαθώντας να κάνω μία εκτίμηση για το τι ρόλο παίζει και θέλει να παίξει ο ίδιος σχετικά και με τη δήλωσή του πάντα.

Το να κόβεις ένα κομμάτι για τον Καλαμπόκα σπίτι σου ή σε ένα στενό κύκλο μπορεί να είναι και αλλόκοτο, δείγμα σχιζοφρενικού οπαδισμού… ένα πράγμα. Μπορεί να δείχνει πως είσαι τέτοιος ΦΑΣΙΣΤΑΣ που δε μετανοιώνεις ούτε 16 χρόνια μετά και δηλώνεις ευθρασώς πως το ίδιο θα έκανες στη θέση του Καλαμπόκα και το χειρότερο: το ίδιο “ηρωικά” θα κάνεις όποτε χρειαστεί.

Το να το πράττεις με εκατοντάδες κόσμο απέναντί σου, οπαδοί και ψηφοφόροι της Ν.Δ της περιοχής, σημαίνει άλλα πράγματα. Σημαίνει πως επενδύεις σε συγκεκριμένα ανακλαστικά του συντηρητικού κόσμου στο σήμερα. Σημαίνει πως επιχειρείς να επαναδιαπραγματευτείς την πρόσφατη ιστορική μνήμη του λαού της Πάτρας και της Ελλάδας, που ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι η γενιά των ΟΝΝΕΔιτών εκείνη και η εποχή εκείνη ήταν από τις πιο μαύρες μεταπολιτευτικά. Το ίδιο το κράτος δολοφόνησε τον Νίκο. Με όργανα επίσημους αχθοφόρους της φασίζουσας νοοτροπίας της Δεξιάς. Είχε συγκεκριμένους ηθικούς αυτουργούς η κατάσταση στην Πάτρα και η ίδια η δολοφονία. Ο νομάρχης Τάγαρης, ο υπουργός Παιδείας Κοντογιαννόπουλος και ο Μητσοτάκης, βουλευτές όπως ο Νικολόπουλος που πίναν καφέ και χαριεντίζονταν με τον αλήτη που έκανε τις βρωμοδουλειές τους με κράνη και δολοφονικά όπλα απέναντι σε ανυπεράσπιστους “ενοχλητικούς” πολίτες.

Όταν η Δεξιά του “εκσυγχρονισμού” και της “προόδου” δεν πείθει… πείθει η τρομοκρατία και η βία των Καλαμποκαίων

Θα πω ακόμα κάτι: είναι η μόνη πολιτική δολοφονία που βρέθηκε και καταδικάστηκε ο ίδιος ο δολοφόνος όχι μόνο ως πράττων κακούργημα αλλά και πολιτικά ως φορέας φασιστικών απόψεων που πήγαζαν από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Και όλα αυτά σε δίκη με στοιχεία και δικηγόρους, με τοποθετημένους δικαστές έστω, γιατί είχε προφανή θέση στον πολιτικό χώρο της Ν.Δ όπου και ανήκε. Δε μιλάμε δηλαδή για πράκτορες, μυστικές υπηρεσίες και άλλα τέτοια, αλλά για ανθρώπους που εκλέχτηκαν αν όχι για να δολοφονήσουν, τουλάχιστον για να εντάξουν τους λοστούς στην πολιτική ατζέντα.

Η προβολή στο σήμερα λέει πως η Δεξιά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην χώρα μας. Η Δεξιά όχι μόνο ιδεολογικά, σε σχέση με τον καπιταλισμό, αλλά κυρίως κοινωνικά, πολιτευτικά ως αναφορά τη Ν.Δ και πολιτειακά ως αναφορά το οργανωμένο εποικοδόμημα εξουσίας. Συμμετοχή και ενορχήστρωση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, πολιτικός λόγος που πριν καν ειπωθεί έχει θύματα τον μισθωτό και τα πλατιά στρώματα της κοινωνίας, μεταρρυθμίσεις φαντάσματα και κοινωνική αξιοκρατία που μπάζει “γαλάζιο ύδωρ”.

Απέναντι σε αυτά δε δείχνει δυνατό να αντιδράσει θεσμικά ο εξουσιαστικός χώρος της Δεξιάς και να πετύχει καίριο πλήγμα στους επικριτές του. Δεν έχει όραμα, στελέχη και θέσεις γαι τις λαϊκές ανάγκες, παρά λησταρχικές διαθέσεις για τα αποθέματα πλούτου που έχουν παραχθεί με λιτότητα και κόπο τα προηγούμενα χρόνια.

Και η ιστορία διδάσκει… ότι σε κάποιο σημείο σταματά ο διάλογος για κάποιους και αρχίζει ο διάλογος των λοστών. Και τα ανακλαστικά και οι αναφορές της Δεξιάς στην Ελλάδα είναι ακριβώς αυτές. Σε αυτές κάνει επίκληση όποτε χρειάζεται διότι αυτές καταλαβαίνει ο κόσμος της. Τη Δημοκρατία των Λοστών.

Λοιπόν (κατι σαν κύριε)-Παπαδημάτε, τι ρόλο θέλεις να παίξεις; Θέλεις να ξυπνήσεις τα βασικά ένστικτα του βαθυ-κράτους σας, να είσαι ο ενορχηστρωτής μιας νέας καταιγίδας πολιτικής βίας; Θέλεις να κάνεις τη βρωμοδουλειά και να πάρεις πόντους από το ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ που σας ψηφίζει με τα τσαρούχια για να διατηρηθείς στο θρόνο σου, και που ξέρεις ίσως αναγορευτείς και εσύ σε ήρωα και αγωνιστή του χώρου σου; Θέλεις να δείξεις το δρόμο… ο Ζαχόπουλος πήδαγε φωνάζοντας “έτσι γαμάνε τα παλικάρια της Δεξιάς και του Καραμανλή” εσύ έχεις το δικό σου… “έτσι ανοίγουν κεφάλια τα παλικάρια της Δεξιάς και του Καραμανλή”.

Σε ονομάζω “Βαρόνο των Λοστών” γιατί τέτοιος ονειρεύεσαι να γίνεις!

Επειδή πρέπει μια και καλή να καθαρίζει η Δομοκρατία (έστω αυτή που προσποιείστε όλοι εκεί στα ψηλά) με κάτι υποκείμενα με γραβάτες θα θυμίσω πως ο δημοκράτης λαός δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Γι’ αυτό δεν τον αντιμετωπίσατε ποτέ επί ίσοις όροις. Η λογική του ξεμοναχιάσματος, της προσωπικής ή συλλογικής τρομοκρατίας δε θα περάσει. Ειστε υπόλογοι όλοι οι εθελοντές τραμπούκοι, οι ένθερμοι λαλίστατοι φασίστες απένταντι στο σκεπτόμενο δημοκράτη κόσμο. Στον κόσμο που δίνει μάχη για διαβίωση και εσείς εκπροσωπείτε τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ σας και διαλογίζεστε με τα χειρότερα ζωώδη δολοφονικά ένστικτα. Όποια μάσκα και αν φορέσετε θα σας δείχνουμε περιφρονητικά ως κακέκτυπα ανθρώπων.

Δε θέλω να αναφέρω περισσότερα…

…η απάντηση στους αγώνες της κοινωνίας και της νεολαίας ενάντια στην καταπίεση, τις ανισότητες, την φτώχεια, την ανεργία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την πραγματική μόρφωση την κοινωνική και όχι μονόχνωτη οικονομική πρόοδο, την πραγματική ελευθερία και ξενοιασιά για Ζωή…

ΝΙΚΟ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ…

Νίκος Τεμπον�ρας
Ο Νίκος Τεμπονέρας

Δαβάστε ένα σχετικό άρθρο από την “ΗΜΕΡΑ” (εφημερίδα της Πάτρας):
http://www.imeranews.gr/detail.php?id=41062

Σχετικά άρθρα σε blogs:
μανιτάρι του βουνού
εξαποδώ

video ντοκουμέντο για την δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα (torrent)
Nikos Temponeras – h istoria mesa apo ta kanalia ths epoxhs

Κατηγορία: Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , .


Σχόλια...

 1. Ο/Η xamogelo είπε και λάλησε:

  ζει ζει ο Τεμπονέρα ζει
  με πετρουλα λαμπράκη μας οδηγεί…

 2. Ο/Η manitaritoubounou είπε και λάλησε:

  Καλή η πολιτική σου παρουσίαση και εμπεριστατωμένη. Μα ακριβώς το μεγλαο ζήτημα είναι διπλό:

  Τ΄σο η αμετανοησία, όσο και περισσότερο η προσπάθεια επένδυσης στο τώρα… Συμπεριφέρονται σαν να μη φοβούνται λόγω έπαρης και αλαζονίας της εξουσίας…

  Αλλά έχω τη γνώμη ότι δεν λογαριάζουν όλους τους παράγοντες…

 3. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  Κάποιοι άλλοι… δεν μπορουν να αντιληφθούν τη διαφορά του τσαμπουκά “μαγκιά κλανιά” του πεζοδρομίου 1 με 1 μέχρι και 1 με 3, με τα χεράκια του ο καθένας που μπορει βεβαίως να καταλήξει και σε άθελο θάνατο για τον Α ή Β λόγο, και της περίπτωσης της βίας του οργανωμένου (παρα)κράτους. Αν και στην περίπτωση αυτή ήταν το κανονικό κράτος…

  Ο Καλαμπόκας αν και αλητάκος ήταν γραβατωμένος, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Είχε υπό τις εντολές του μία συμμορία με κανονικά δολοφονικά “εργαλεία” που κυκλοφορούσε και έδερνε στην πάτρα, και ιδιαίτερα μαθητές σε σχολεία εκείνη την περίοδο. Πάντα άνανδρα. Αυτή η συμμορία υπήρχε υπό την προστασία πολιτικών προσώπων στην Αχαϊα και με την ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας που είχε συγκεκριμένες καταγγελίες αλλά έλλειπε πάντα η πολιτική βούληση για να προχωρήσει σε “ενέργειες”.

  Άρα μη το πάμε σε επίπεδο διαπληκτισμού και μάχης. Οι τύποι ήταν πραγματικοί τρομοκράτες και εθελοντές δολοφόνοι. Διότι αυτή είναι η τρομοκρατία, να εκφοβίζεις τον αδύναμο επειδή εκφράζει κάτι διαφορετικό.

  Τα γραφεία του Πασοκ στην Πάτρα είχαν γίνει καλοκαιρινά σε δίαφορα σημεία της πόλης από τους ίδιους. Αριστερές κινήσεις αφισοκολλούσαν κατα 10 άτομα υπο τον φόβο “επέμβασης”. Πάντα κάποιους αναγνώριζαν, το Σπίνο, τον Μαραγκό, τον ίδιο τον Καλαμπόκα. Αλλά πάντα γλιτώνανε.

  Μανάδες διάφορες πηγαίναν φαγητό και γλυκά στα παιδιά που ήταν στα σχολεία. Δακάλοι πήγαιναν και επιβλέπανε τους σχολικούς χώρους γιατι υπήρχε έντονος ο φόβος ότι θα έσκαγε ένα τέτοιο γεγονός τον καιρό εκείνο. Αν όχι θάνατος, θα σαπίζανε παιδιά στο ξύλο και θα τα στέλνανε στο νοσοκομείο (έγινε σε κάποιες περιπτώσεις).

  Ο Τεμπονέρας ήταν καθηγητής στο ίδιο σχολείο. Επομένως δεν καταλαβαίνω τις υποψίες κάποιων για το τι ήθελε εκεί. Επίσης τραμπουκοφασίστες το μόνο σχολείο με το οποίο θα έπρεπε να έχουν σχέση είναι η “στενή”.

  Επίσης, όσο για το καθωσπρεπιστικό… “υποκινούσε καταλήψεις”, θα πω πως ο Νίκος ήταν εκεί διότι όπως είπα υπήρχαν πληροφορίες για εκείνο το βράδυ και πήγε μόνος του. Άλλωστε δεν καταλαβαίνω ούτε την άποψη περι “υποκίνησης”. Η πολιτική είναι μία υποκίνηση. Οι ιδέες οι ίδιες είναι υποκίνηση διότι έχουν επεκτατική διάθεση – να πείσουν. Τα παιδια είχαν κατάληψη με όποιο τρόπο μπορούν να παίρνουν αποφάσεις.

  Αν το πάμε έτσι επειδή ο Αλογοσκούφης και ο Καραμανλής “υποκινούν” το γαμίσι του κοσμάκη, εμού συμπεριλαμβανομένου, και μάλιστα με τρόπο άμεσο και προφανή πρέπει δικαιοδοτούμαι εγώ να πάω και να του πετάξω τα μυαλά στο πεζοδρόμιο. Να τους φάω σα σκυλιά!

  Δε γίνοντια αυτά τα πράγματα… δεν είναι πολιτικός λόγος αυτός είναι λαϊκισμός απλουστευτικός και αθωωτικός για κτηνωδίες που γίνονται καθημερινά και τους δίνουν το οκ να συνεχίσουν.

 4. Ο/Η Γιώργος Μαργαρίτης είπε και λάλησε:

  Guys κάντε seed το video του Τεμπονέρα, να το κατεβάσω και να το κάνω upload και στο google video, 0 seeds.

 5. Pingback: Το video της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα από τον Καλαμπόκα « Γιώργος Μαργαρίτης

 6. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  Μία πηγή ακόμα για υλικό – βίντεο (600 ΜΒ περίπου)

  Κατεβάστε το Torrent εδώ:
  http://antilogos.eu/downloads/video/video.htm

  Υλικό υπάρχει πολύ για τα γεγονότα το ’91. Απλά επειδή απόσο γνωρίζω είναι αμοντάριστο και πολύωρο δεν είναι ότι πιο χρήσιμο για να πάρει κάποιος μια γεύση.

  Ίσως κάποια στιγμή να είναι διαθέσιμη κάποια “μαζεμένη” έκδοση.

 7. Ο/Η manitaritoubounou είπε και λάλησε:

  Νεα και περισότερα αποκαλυπτικά στοιχεία με τιτλο:

  Αποκαλυπτικός σε σημείο παρεξηγήσεως ο πρώην (;) οννεδίτης,

  στο http://manitaritoubounou.wordpress.com/

 8. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  Από Εφημερίδα ΗΜΕΡΑ: Συνέντευξη ποταμός του Μαραγκου, μέλους της συμμορίας Καλαμπόκα για ότι συζητάμε…

  http://www.imeranews.gr/detail.php?id=41279

  Το θέμα θα έχει σίγουρα συνέχεια…

  Απλά να τονίσω ότι όλα από αυτά που αναφέρουμε στο άρθρο παραπάνω επιβεβαιώνονται από τους ίδιους.
  Η στάση των υπόλοιπων δε μου κάνει εντύπωση. Και την εποχή του δικαστηρίου τσακώνονταν στις πλατείες του βόλου. Ακριβώς σαν αλητάκια όπως και ήταν. Ξέρετε γιατι? Μα γιατί ήξεραν από τότε ότι ο Γιαννάκης ήταν το αγαπημένο παιδί και πως και θα τον βγάζαν έξω νωρίς – νωρίς και πως θα τον έκαναν ήρωα. Ενώ αυτοί… αλητάκια και τραμπούκοι ήταν και τώρα είναι μία και καλή στιγματισμένοι και έξω από “φαγοποσίες”.

 9. Ο/Η Ο Σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε και λάλησε:

  Και ο Κοντογιαννόπουλος, ο τότε υπουργός παιδείας της ΝΔ, ξεπλύθηκε στην κολυμπήθρα του ΠΑΣΟΚ. Μην τα ξεχνάμε αυτά σε λίγο καιρό που το ΠΑΣΟΚ θα ονειρεύεται εξουσία και θα την δει αντιδεξιό κόμμα…

 10. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  @O skulos…

  Μην ανησυχείς, η μνήμη μας είναι και καλή και έχει απ’ όλα.
  Στην πλάτη του λαού το ΠΑΣΟΚ εχει παιξει πολλά παιχνίδια.
  Σωστή και δίκαιη η επισήμανση σου.

  Ο Α.Καράβολας (ΠΑΣΟΚ) εκλέχτηκε δήμαρχος στην Πατρα τόσες φορές ΚΑΙ γιατι έπαιξε το χαρτί της “δημοκρατικότητας” την πολυτάραχη εκείνη εποχή. Ήταν βλέπεις “ο δήμαρχος που ο ίδιος με το αυτοκινητό του μετέφερε τον Τεμπονέρα στο νοσοκομείο, με ανοιγμενο κεφάλι”. Και ο λαός που είναι αφελής, όταν κάποιος δείξει στοιχεία ανθρωπιάς και λίγης τσιπας τον φιλοδωρεί με 12 χρονια δημαρχίας…

  Α.Φούρας βουλευτής ΠΑΣΟΚ. Παρόμοια περίπτωση. Ενεπλάκει στα γεγονότα και πλούτισε το βιογραφικό του. Διετέλεσε και Υφ. Αθλητισμου βάσει “προσόντων” και έφαγε καλά… με “προ-ολυμπιακα” κουτάλια. Είναι νυν δήμαρχος.

  Φυσικά είναι και πολλοί άλλοι που επωφελήθηκαν της αναταραχής, προσφέροντας μία μετριοπαθή λύση στον κόσμο.

  Ο Κοντογιαννόπουλος είναι μαυρη ιστορία για το ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο διότι διατελούσε Υπ. Παιδείας όταν το κράτος της Δεξιάς με σαφείς εντολές δολοφονούσε τον Νικο, αλλά και επειδή πολιτικά ήταν από τους βασικούς φορείς της μεταρρύθμισης στην Παιδεία που προωθούσε η κυβέρνηση Μιτσοτάκη. ήταν από τους βασικούς (αν όχι ο κύριος – συγχωρέστε με δεν το έχω πρόχειρο) της συγγραφικής ομάδας των σχετικών νομοσχεδίων και υπευθυνος του σχεδιασμού.

  Αυτόν λοιπόν τον τόσο επιτυχημένο μετέγγραψε το ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο τον αθώωσε πολιτικά, υιοθετώντας τον, αλλά τον τοποθέτησε στον τομέα της Παιδείας !!!

  ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ !

 11. Ο/Η Γιώργος Μαργαρίτης είπε και λάλησε:

  Επίσης σχετικό άρθρο:
  http://www.imeranews.gr/detail_print.php?id=41223

 12. Pingback: Συγκεντρωση “Χρυσης Αυγης” - Συγκρουσεις στην Αθηνα « Στη Γαλαρια

 13. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΑΠΟ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

  Ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στη Βουλή πριν από μερικές ημέρες, αναφέρθηκε στην πρόθεση του Υπουργείου να δώσει ονομασία σε ορισμένα σχολεία, ώστε να τιμηθούν πρόσωπα της νεότερης ιστορίας της χώρας.

  Ως παράδειγμα έφερε σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ, που πρότεινε να ονομαστεί συγκρότημα Νίκου Τεμπονέρα.

  Η δήλωση του Υπουργού ήρθε λίγα 24ωρα μετά το ατόπημα Παπαδημάτου και εκτιμάται ως «άδειασμα» του βουλευτή για τις προκλητικές δηλώσεις του.
  Για το θέμα ρωτήθηκε χθες από το ραδιόφωνο του ΜΑΧ ο Νίκος Νικολόπουλος, που δήλωσε ότι συμφωνεί να τιμηθεί η στάση ζωής του Τεμπονέρα, άσχετα αν κάποιος διαφωνεί ιδεολογικά μαζί του.
  ———————————————–

  Τη στάση του Στυλιανίδη, στα πλαίσια και μέτρα της ΝΔ πάντα, κρίνετέ τη σε σύγκριση με αυτή του ΚΚΕ.
  Διαβάστε το σχετικό άρθρο: “ΚΚΕ: ‘Ο Καλαμπόκας δολοφόνησε έναν ΠΕΡΣΤΙΚΟ’.

 14. Ο/Η LOCKHEART είπε και λάλησε:

  Σου έβαλα το link και στο δικο μου Blog τυνγχάνει ο Τεμπονέρας να ειναι θείος μου, να εισαι καλα για το αφιέρωμα και τις αναφορές σου δεν πρεπει να ξεχνάμε την ιστορια του τόπου…Καλημέρα…

 15. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  @ Lockheart

  Ευχαριστουμε πολύ, αλλά είναι αυτονόητη η στάση μας. Κάποιοι στην Ελλάδα τιμούν τους κατά φαντασία ήρωες της, άλλοι το Χριστόδουλο και άλλοι τους Χουντικούς και χίτες.

  Δε νομίζω με τη λήθη που μας ταϊζεται να έχουμε και επιλογές. Στο βαθμό που μπορούμε πρέπει να αναφέρουμε τους ήρωες του λαού και όχι της σημαίας και του στρατού…

 16. Pingback: Ατάκα Ρουσόπουλος « Στη Γαλαρια

Σχολιάστε...