Τους αξίζουν 10.000.000 κωλοδάχτυλα!

Απατεώνες στην Ευρω-οικογένεια” ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Focus (εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο παρουσίασης των θεμάτων του περιοδικού με πρώτο από όλα το “Ελληνικό”). Εικονιζόμενη η Αφροδίτη της Μήλου με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της!

Ανάξιο σχολιασμού” λέει η κυβέρνηση ενώ παράλληλα βάζει διάφορα στελέχη της να φωνασκούν ανεπίσημα και έξω από την “γραμμή” κατά των Γερμανών (βλ. Πάγκαλο κ.α).

Αυτό που πρέπει πέρα από τη μικροπολιτική να μας προβληματίζει, όλους τους λαούς μαζί και έναν έναν χωριστά, είναι το πως παίζεται το παιχνίδι της “ερμηνείας των διαλυτικών φαινομένων της παγκοσμιοποιημένης νεοφιλελεύθερης οικονομίας από την προπαγάνδα του συστήματος. Και αυτό δεν είναι άλλο από το διαίρει και βασίλευε.

Εμείς στην Ελλάδα…

…φωνάζουμε, με το δίκιο μας, ότι οι ξένες δυνατές οικονομίες της Ε.Ε ήξεραν την κατάσταση της Ελλάδας. Εντάξει, μπορεί να ήταν ακόμα χειρότερη η κατάσταση από ότι νόμιζαν, αλλά ήξεραν ότι δεν είναι καλά τα πράγματα. Ήξεραν διότι μας δάνειζαν οι τράπεζές τους, κι ο δανειστής ξέρει τον δανειζόμενο καλύτερα από ότι ξέρει ο ίδιος τον εαυτό του. Και γνωρίζοντας όλα αυτά δεν έλεγαν τίποτα! (βέβαια τί να πουν; όταν μιλάνε αυτά που λένε περί περιστολής κόστους εργασίας, ασφαλιστικού κλπ δε θα έσωζαν τους Έλληνες αλλά τους αριθμούς, όπως και στο “μοντέλο” Ιρλανδία που παρότι την έκαναν πρότυπο χαμηλών δημόσιων δαπανών… κατέρρευσε πανηγυρικά!!)

Και δεν φτάνει αυτό! Είμαστε καλοί εμείς οι Έλληνες φίλοι για να αγοράζουμε Eurofighter, Φρεγάτες, αυτοκίνητα, να μας φτιάχνουν τα αεροδρόμια και τις γέφυρες και να συμμετέχουν σε κοινοπραξίες για τα δημόσια έργα… και γινόμαστε ξαφνικά οι κακοί συναιτεροι όταν καταλαβαίνουν ότι η διαφθορά έχει χτυπήσει ταβάνι!

Όμως το κλειδί είναι ότι η διαφθορά αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση ώστε να υλοποιούνται όλα τα παραπάνω. Αν δεν υπήρχε η διαφθορά πώς η κυβέρνηση Καραμανλή γνωρίζοντας το τι συμβαίνει στα οικονομικά τα τελευταία 2-3 χρόνια θα προχώραγε τις διαπραγματεύσεις για εξοπλισμούς; Πώς, αν δεν έβρισκε ο Χριστοφοράκος πεδίο δράσης, θα… αλώνιζε η γερμανική Siemens στην Ελλάδα παίρνοντας όλα τα μεγάλα τηλεπικοινωνιακά έργα;; Πως αλλιώς θα έπαιρναν οι Γερμανοί τον ΟΤΕ (Deutche Telecom) χωρίς το νταραβέρι με τους πολιτικούς που διαχειρίζονταν τη “γύρα” των μετοχών κράτος->Βγενόπουλος->Deutche Telecom; Πώς αλλιώς θα γινόταν “γαργάρα” το θέμα Ericcson-Vodafone με το λογισμικό παρακολούθησης υψηλότατων στελεχών της ελληνικής πολιτικής ζωής που “φύτεψαν” και έλεγχαν “άγνωστες δυνάμεις”;;

;;Πώς;;

Συνεπώς, δίκιο έχουμε οι Έλληνες -αυτοί που δεν αυτούργησαν και καταλαβαίνουν δέκα πράγματα- να λένε ότι την κατάσταση αυτή την γνώριζαν οι ξένοι “λόρδοι” και τη συντηρούσαν όσο μπορούσαν, ώστε το μεγάλο κεφάλαιο να παίζει μπάλα ανενόχλητο στην Ελλάδα.

Τέλος πάντων, βομβαρδίζοντας κάθε μέρα με τα ίδια και τα ίδια έπεισαν τον Έλληνα για το λόγο που δεν είναι καλά τα πράγματα στο Griehenland…

…Όχι, ο πρώτος λόγος δεν είναι ο καπιταλισμός, η συσσώρευση εξουσίας και χρήματος τα οποία συνεπάγονται-επιφέρουν διαφθορά με σκοπό την μεγιστοποίηση κερδών και επιρροής, αλλά απλά μόνο το τελευταίο… η διαφθορά και ο κακός τρόπος λειτουργίας του κράτους!

Δηλαδή δε φταίει τόσο η πρωτογενής αιτία όσο το αποτέλεσμά της!.

Από την άλλη στις άλλες χώρες…

…που οι οικονομίες είναι πιο ισχυρές και οι κραδασμοί σχετικά μικρότεροι, οι πολίτες θέλουν και αυτοί να μάθουν τι έφταιξε και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Και για αυτούς, όμως, έχει μία απάντηση η προπαγάνδα των αγορών…

…Όχι, δεν έφταιξε η εγγενής κερδοσκοπία που καλλιεργεί το σύστημα της χρηματιστηριακής αγοράς και το ολοένα και μεγαλύτερο πεδίο τυχοδιωκτικής επιρροής του ιδιωτικού κεφαλαίου στη δημόσια ζωή, το οποίο διευρύνεται μάλιστα με το γκρέμισμα κάθε θεσμικού εμποδίου και ελέγχου, αλλά τί;; Το ότι οι δυτικές ανεπτυγμένες χώρες έχουν συνάψει κάποια σχεδόν “ανθρωπιστικού τύπου” συμφωνία στην Ε.Ε. για να βοηθάνε τους παρατρεχάμενους κομπιναδόρους της Ευρώπης. Λένε στους λαούς τους, τους Άγγλους, τους Γάλλους, τους Γερμανούς, ότι “κοιτάξτε εμείς σαν κρατική οντότητα παρά την κατάρρευση τραπεζών, τοξικών ομολόγων, κλπ, είμαστε μια χαρά και αντιμετωπίζουμε την κατάσταση αποτελεσματικά, όμως… να έχουμε και τους φτωχομπινέδες Έλληνες, Ισπανούς, Πορτογάλους που είναι και λίγο της αρπαξοκωλιάς και μας πηγαίνουν πίσω…

Έτσι οι δυτικοευρωπαίοι πολίτες εκπαιδεύονται κάθε μέρα στο να συνδέουν τα δικά τους προβλήματα με τις χώρες “βαρίδια” της ευρωζώνης. Έτσι είναι ο λαϊκισμός της προπαγάνδας… απλά πράγματα, εύκολα να γίνουν σύνθημα στο στόμα ενός λαού και o στόχος του καταπιεζόμενου κοσμάκη να αποσπάται από την ουσία των πραγμάτων. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και το παραπάνω πρωτοσέλιδο του γερμανικού Focus.

Εμείς με τη σειρά μας έπρεπε να έχουμε τη δική μας άποψη και να την παλεύουμε… ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν τα “βαρίδια” διαφθοράς που έφτιαξε ή τουλάχιστον συντηρούσε και συντηρεί η διαφθορά του μεγάλου κεφαλαίου που έχει κάνει “απόβαση-επέμβαση” εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Αντί να προσκυνάμε την οικονομική ελίτ και να παίρνουμε μέτρα για το πως θα ημι-ζούμε σε κάθε επίπεδο μέχρι νεωτέρας… ας τους επιστρέψουμε 10.000.000 κωλοδάχτυλα!

κι ας ελπίσουμε ότι και οι ξένοι λαοί θα αντιληφθούν τί γίνεται!

Κατηγορία: Διάφορα
Tags: , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...