Όταν τα ΜΜΕ κουκουλώνουν την ιδεολογία του “Εθνικιστικού Παραληρήματος και του Νεοναζισμού”

n123203522953_3601

Βλέπει κανείς τον Χρυσοχοϊδη να κάνει δηλώσεις για κάθε επίθεση που γίνεται με γκαζάκια ή εκρηκτικούς μηχανισμούς μικρής ισχύος (βγάζω απ’ έξω τα χτυπήματα με άμεσo στόχο ανθρώπινες ζωές) και μου έρχεται στο μυαλό ο κακιασμένος γείτονας -υπάρχει σε πολλές γειτονιές ένας τουλάχιστον τέτοιος- τον οποίο τον έχουν πάρει χαμπάρι τα πιτσιρίκια της γειτονιάς, του βαράνε το κουδούνι μεσημεριάτικα… Και βγαίνει έτσιμε τη ρόμπα και τις παντόφλες του … τσαντισμένος, ολίγον νταής και έτοιμος να μοιράσει δηλώσεις.

Επειδή μία πιο προσεκτική ματιά πάντα αποκαλύπτει και περισσότερες της μίας αλήθειες, πρέπει να πουμε ότι στα ΜΜΕ η παρουσίαση του αστυνομικού δελτίου γίνεται ολίγον τι μονόπλευρα ή και παραπλανητικά. Κάτι η “βόμβα στα σύμβολα/θεμέλια της δημοκρατίας“, κάτι τα περι “επίθεσης που παραλίγο να στοιχίσει θύματα” (ενώ είχαν ειδοποιηθεί οι αρχές εγκαίρως), κάτι οι εύζωνοι που -παρότι πήγαν στο πάνω μέρος της πλατείας για να προστατευτουν- εμείς ακούσαμε για την “ανδρεία και την τόλμη τους” για να “υπηρετήσουν και να προστατέψουν τα ιερά μας“.

Την ίδια περίπου στιγμή όμως, καμια 200αριά οπαδοί Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού “συνεβρέθησαν δημοσίως” σε δημοτικό πάρκινγκ στο Μαρούσι. Ξύλα, πέτρες, μπουκάλια μπύρας και άλλα γνωστά όπλα. Μιλάμε για κανονική σύγκρουση συμμοριών η οποία βέβαια δεν πρέπει να απασχολεί τον κύριο Χρυσοχοϊδη αφού δεν κινδυνεύουν από τέτοια φαινόμενα οι φιλήσυχοι πολίτες. Παλιοπαιδα είναι που τσακώνονται μεταξύ τους, σιγά μη κάτσει ο Υπουργός κι η κυβέρνηση να τοποθετούνται. Όσον αφορά τον απολογισμό των ζημιών, ο οποίος δε μας αφορά τόσο αλλά τον αναφέρουμε γιατί σε άλλες περιπτώσεις κόπτονται ιδιαιτέρως τα ΜΜΕ και ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη για καμια σπασμένη τζαμαρία τράπεζας ή πολυεθνικών αλυσίδων, περίπου 8 αυτοκίνητα σπασμένα. ΜΜΜμμ, μάλλον τα αυτοκίνητα πρέπει να ήταν εξωγήινων γιατί δεν φάνηκε ουδής δημοσιογράφος να βγαίνει στο δρόμο να ρωτάει τους ιδιοκτήτες πως νιώθουν για το κατεστραμμένο τους αυτοκίνητο που έχουν αποκτήσει με κόπο και ίδρωτα… ή αν νιώθουν ασφαλείς!

Είναι σαφές πως αυτό που θέλω να πω είναι πως την ίδια ακριβώς στιγμή γίνονται δύο περιστατικά με διαφορετικά κίνητρα και αφετηρία σκέψης, και στο ένα στήνεται ένα θέατρο “Δημοκρατικής Αντίστασης Απέναντι στην Τρομοκρατία” και στο άλλο ανεβαίνει η παράσταση “Σιωπή των Αμνών“. Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει!

.

Για τις επιθέσεις που δε θα μάθουμε από τα ΜΜΕ…

Τον τελευταίο καιρό, δηλαδή εδώ και πάνω από ένα χρόνο, οι οργανωμένες επιθέσεις εναντίων κοινωνικών χώρων, ενεργών πολιτικά ομάδων που έχουν δράση σε συνοικιακό επίπεδο αλλά και γενικότερα, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Δεν είναι τυχαίο το άρθρο του Ιού το οποίο ήταν ακριβώς ένα αφιέρωμα στις επιθέσεις της ακροδεξιάς το τελευταίο έτος για τις οποίες δε μαθαίνουμε σχεδόν ποτέ! Αποκορύφωμα  των επιθέσεων η περσινή επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μετααστών στα Εξάρχεια που ακόμα δεν έχουμε ακούσει για ανθρωποκηνυγητά και μαζικές προσαγωγές …

Για τα γκαζάκια που σπάνε βιτρίνες τραπεζών μαθαίνουμε που και που, διότι η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της και τα εμπεριέχει στα δελτία τύπου της. Οι σπιούνοι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το αστυνομικό ρεπορτάζ ξέρουν να ολοκληρώνουν τη δουλειά της καθεστωτικής προπαγάνδας…

Από την άλλη πλευρά: Γκαζάκια στη θεσσαλονίκη, γκαζάκια και στην Αθήνα κι έχει ο Θεός… ο Θεός όμως, γιατί ο δημοσιογράφος και τα δελτία τους…  .

botanikosKhpos

Ο Βοτανικός Κήπος

Με αφορμή τα παραπάνω, κι επειδή οι επιθέσεις θα συνεχιστούν, εμείς απλά θα μνημονεύσουμε μία σχετικά πρόσφατη επίθεση στον Βοτανικό Κήπο. Με την ευκαιρία να “διαφημίσουμε” ότι πρόκειται για έναν Κοινωνικό Χώρο που λειτουργεί στην Πετρούπολη.

Ο χώρος αυτός δέχθηκε επίθεση με γκαζάκια τον προηγούμενο μήνα. Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή του είναι ότι αποτελεί μία από τις εντελώς σπάνιες περιπτώσεις όπου παρακράτος και φασίστες που βρίσκονται πίσω από τις ενέργειες αυτές αφήνουν κάτι ΣΑΝ προκύρηξη που βέβαια, όπως θα παρατηρούσε κάποιος γλωσσολόγος, θα ταίριαζε περισσότερο σε εποχές που οι άνθρωποι υπογράφανε με σταυρό και νομίζαν ότι οι μαυροι ξεβάφουν από τη βροχή!

Πριν πούμε κάτι παραπάνω αξίζει να σταθούμε στο εξής: ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ. Μιλάμε για το πραγματικό Παρακράτος, που έχει ακρες στις μυστικές υπηρεσίες, τα σώματα ασφαλείας και την πολιτική εντολή και κάλυψη που απαιτείται για να “δέσει το γλυκό”!

Γιαυτό και λέγεται παρακράτος και είναι η πραγματική τρομοκρατία ενάντια στους “πολιτικά ανήσυχους” πολίτες. Διότι δεν προσπαθεί να δώσει ένα σαφες πολιτικό στίγμα, καθότι δεν είναι και όμοιοι οι στόχοι κάθε επιχείρησής του. Δέν έχει σκοπό να μας εξηγήσει τι θέλει να πετύχει και πως σκέφτεται ο αυτουργός ή ο εντολέας του κάθε φορά. Θέλει απλά να τρομοκρατήσει, να πει σε όσους ενοχλούν: “μαζευτείται αλλιώς… θα σας καθαρίσουμε” !

Γιαυτό και όταν πρόκειται για επιθέσεις που αφήνουν “θεωριτικές φασιστικές μπαρούφες” τότε καταλαβαίνει κανείς ότι κάποιοι “καλοί γείτονες” που στράγβωσαν με την δράση ενός χώρου φώναξαν “ενισχύσεις” οι οποίες, δρώντας μεν πάνω στην παρακρατική κατεύθυνση, δεν έχουν την απαραίτητη νοημοσύνη να σκέφτονται για το πως πρέπει να εκφράζοναι.

Γυρνώντας στην πρόσφατη επίθεση στον Βοτανικό Κήπο…

…το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι παρότι υπήρξε προκύρηξη από τους “πρωτόγονους οργανισμούς” που έκαναν την επίθεση, κανείς δημοσιογράφος δεν ενδιαφέρθηκε να την καταγράψει και να την προωθήσει στην κοινή γνώμη από εκπομπές μαζικής ενημέρωσης. Βέβαια, όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια θα υπήρχε ένα τεχνικό πρόβλημα να μεταδοθεί ένα τέτοιο κείμενο σε κανάλια και εφημερίδες.

Παρόλα αυτά, οι έγκριτοι δημοσιογράφοι φροντίζουν να μας επισημαίνουν τις “αρρωστημένες” αναφορές στις προκυρήξεις των οργανώσεων που χρησιμοποιούν βία (π.χ. “την απέχθειά τους για τους μπάτσους που θέλουν να τους σκοτώνουν τυφλά”) για να σταματήσει κι ο τελευταίος να μισοχαμογελά όταν ακούει για σπασμένες τράπεζες! Θεωρούν μάλιστα, ότι έτσι ξεγυμνώνουν την ιδεολογία της τρομοκρατίας και την αποκόπτουν από τα όποια κοινωνικά ερίσματα έχει.

Από την άλλη πλευρά…

την εθνικομαλακία, τα παραληρήματα, την uber-alles ιδεολογία των νεοφασιστικών κύκλων δεν νιώθει κανείς στα ΜΜΕ (πλην ελαχίστων) την ανάγκη να την αποκαλύψει και να της αφαιρέσει τα ερίσματα που συνεχώς βρίσκει στην μονόπλευρα ενημερωμένη κοινωνία. Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν θεωρεί χρήσιμη την αναφορά στο τι πρεσβέυει και πως ενεργεί η ιδεολογία αυτή έστω σαν εξισοροπητικό παράγοντα στο “όλη μερα Άδωνη, Βορίδη, Βελόπουλο και Καρατζαφύρερ” που βλέπουμε στην ΤιΒι!

Γιαυτό στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε το σπάνιας αξίας κείμενο το οποίο περιγράφει τις σκοτεινές σκέφεις αυτών που έκαναν την εν λόγω επίθεση, για τους οποίους φαίνεται πως το ξύρισμα αφορά κάτι περισσότερο από το να κόβουν τα γένια τους! Παρακάτω και η ανακοίνωση της Συνέλευσης που έγινε αμέσως μετά στο στέκι.

===============================================

Αναρχοάπλυτα και ακούρευτα γεμάτα ψείρες κεφάλια πρέπει να καταλάβετε ότι:

  • Όσο θα κάνετε επιθέσεις στα όργανα της τάξης και τα αστυνομικά τμήματα,
  • Όσο θα βάζετε φωτιά σε ελληνικά σύμβολα
  • Όσο θα κάνετε κινήσεις ανθελληνικές

Εμείς:

Θα τρίβουμε τ΄αρχίδια μας πάνω στα καλοακονισμένα σπαθιά μας και θα φτιάχνουμε

Κάτι «σπιτικό». Κατόπιν θα το φέρνουμε σε αυτό το υπόγειο μπουρδέλο που εσείς αποκαλείτε [στέκι] και θα σας το κερνάμε!!!

Το ότι είστε κακάσχημοι και αγάμητοι, παιδιά από πόρνες 2ης κατηγορίας, εκτρώματα της φύσης, υπηρέτες της λίγδας, δεν είναι λόγοι για να σας λυπηθούμε.

Καλές γιορτές και κουράγιο γιατί θα ξανάρθουμε να ζεστάνουμε τη γειτονιά.

Υ.Γ. Σαλτο Σαλτο στο Ρεσαλτο

================================================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

Την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου το βράδυ ο Βοτανικός ζεστάθηκε… Αποτέλεσμα έκρηξης από γκαζάκια που έβαλαν γνωστοί ανύπαρκτοι του «εθνικού κορμού».Το γράμμα που μας άφησαν είναι «απίστευτης» λογοτεχνικής αξίας , γι’αυτό δυσκολευόμαστε να το κατανοήσουμε. Κατανοούμε όμως το νοητικό απόκοσμο που βρίσκονται. Είναι αλήθεια ότι δεν φοβηθήκαμε.
Είναι αλήθεια ότι δεν θα φοβηθούμε.

Γι’αυτό εμείς απαντάμε

Συνεχίζοντας τη δράση μας με

Εκδηλώσεις πολιτικού και κοινωνικού λόγου, συναυλίες,
κινηματογραφικές προβολές,
μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές,
μαθήματα ξένων γλωσσών,
μαθήματα θεατρικού αυτοσχεδιασμού,
παιδικό εργαστήρι,
δημιουργία τράπεζα σπόρων για εναλλακτικές καλλιέργειες και
ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές  συνελεύσεις.

Καλώντας σε πάρτι οικονομικής ενίσχυσης  και αλληλεγγύης
την Πέμπτη 24/12/2009 ώρα 22.00 στον Βοτανικό Κήπο-Πετρούπολης

Αυτοοργανωνόμαστε –Συναποφασίζουμε- Συνεχίζουμε

Συνέλευση Βοτανικού Κήπου

Κατηγορία: Ενημέρωση, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...