Συγκέντρωση – Πορεία για τον αγωνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα

afissa-fonto1

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά, Ενημέρωση, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

 1. Ο/Η unknown είπε και λάλησε:

  Έχουν περάσει 19 χρόνια από τη δολοφονία του Τεμπονέρα… Και οι δολοφόνοι του κυκλοφορούν ελεύθεροι! Το κάλεσμα όμως αφορά την Πάτρα μόνο. Για τα Γιάννενα δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο…

 2. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  @unknown

  για το πρώτο έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι ελεύθεροι και δίνουν συνεντεύξεις (βλ.Μαραγκό).

  Τα πράγματα όμως είναι πολύ χειρότερα αν σκεφτεί κανείς ποιοι ακόμα ενεπλάκησαν στην υπόθεση, π.χ. Ανδρεουλάκος, Μιχαλολιάκος και άλλοι και άλλοι οι οποίοι με πάθος υπερασπίζονταν την αθωότητα των δολοφόνων και προσπαθούσαν να πουν ότι ο Νίκος μόνος του πούλαγε τσαμπουκάδες σε εκατοντάδες φασιστάκια που είχε μαζέψει η ΟΝΝΕΔ Πάτρας για να σπάσει τις καταλήψεις των σχολείων και όσα κεφάλια αριστερών, παιδιών, καθηγητών, άλλων αγωνιστών, βρίσκονταν στο δρόμο τους!

  Οι κύριοι κύριοι υπερασπιστές αυτοί, επίσης και κάποιοι ανώτεροι οργανωτές του σχεδίου ανακαταλήψεων με δολοφονική βία, είναι ελεύθεροι και ακόμα πολλοί από αυτούς βρίσκουν χώρο ακόμα στα παράθυρα της ΤιΒι.

  Ειδικότερα για τον Μιχαλολιάκο, από το ίδιο σόι με τον Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, τα πράγματα είναι εντελώς τραγικά: είναι γνωστό καθώς έχει καταγραφεί και δημοσιογραφικά ότι για μέρες είχε την εντολή -ή είχε πάρει την πρωτοβουλία διαισθανόμενος το βάρος της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ που έφερε και ο ίδιος αφού εκεί ανήκε- να βρει ψευδομάρτυρες για να καταθέσουν ότι το βράδυ της επίθεσης ήταν μαζί με τον Γιάννη Καλαμπόκα (και αν δεν κάνω λάθος διασκέδαζαν). Υπήρξε και υποψήφιος τον οποίο τον τάισαν καλά τον έβγαλαν στα μπουζούκια και είχε και άλλες περιποιήσεις ώστε να δεχτεί να παίξει το ρόλο αυτό: να ψευδομαρτυρήσει στο δικαστήριο υπέρ του δολοφόνου Καλαμπόκα.

  Τελικά, αφού μαθεύτηκε τι παιζόταν από πλευράς ΝΔ και το όνομα του υποψήφιου ψευδομάρτυρα, ο ίδιος έκανε πίσω και αρνήθηκε.

  =====

  Το κάλεσμα είναι για την Πάτρα. Παραδοσιακά το πολιτικό μνημόσυνο του Νίκου στην Πάτρα καλείται από το Εργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ) οργάνωση στην οποία ανήκε. Για την ακρίβεια η ίδια η οικογένεια του Νίκου Τεμπονέρα έχει δώσει την “πολιτική εξουσιοδότηση” στο ΕΑΜ να πράττει κάτι τέτοιο.

  Στα Γιάννενα δε νομίζω να διοργανώνεται κάτι.

  Παρόλα αυτά, ο Νίκος Τεμπονέρας έχει βρει τη θέση του στις αγωνιστικές κοινωνικές διεκδικήσεις από τότε μέχρι και σήμερα. Φτάνει που βρίσκεται στα χείλη της νεολαίας και των αγωνιστών.

Σχολιάστε...