“Τουριστικό” ξύλο από τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη Κέρκυρας – Ξύλο και στον διοικητή τους!

Πριν λίγες ημέρες Στ.Κούλογλου παρουσιάζοντας την εκπομπή για τη “Βία της Αστυνομίας” είπε:

δεν προλάβαμε το τελευταίο γεγονός που έγινε στην Κόρινθο, όπου ξυλοφορτώθηκε άγρια ένας αλλοδαπός από μία ομάδα αστυνομικών (δική μου σημείωση: 7 αστυνομικοί αν δεν κάνω λάθος συμμετείχαν στην “επιχείρηση” αυτή).

Ξέχασε επίσης να αναφέρει την υπόθεση της Λευκίμμης που έχει ήδη νεκρό... και συνέχειες. Συνέχειες έχει βέβαια και η τρομοκρατία των υπανθρώπων των ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι δε μπορουν ούτε από τον κακοποιό να σε σώσουν και ο λόγος ύπαρξής τους είναι το γήπεδο και ο ιδιότυπος “ανοιχτός διάλογος” με την ενεργή κοινωνία!

Η Γαλαρία “αντιγράφει” από τον φίλο Γ.Μαργαρίτη, ο οποίος κάθισε και μάζεψε το υλικό για το τι γίνεται τελικά με τη Λευκίμμη

Σκέφτηκα πολλούς ωραίους και έξυπνους τίτλους γι’ αυτό το ποστ, αλλά νομίζω πως ο αρχικός τίτλος είναι καλύτερος απ’ όλους.

Πραγματικά δεν έχω να πω τίποτα για την απύθμενη βλακεία τους. Λίγες μέρες πριν είχε στην τηλεόραση το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα για την Αστυνομική Βία και Εγκληματικότητα, και έρχονται αυτοί οι ανεγκέφαλοι και επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο το ρεπορτάζ.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης αντιτάσσονται στην απόφαση δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι, στους οποίους έχουν εκφράσει το πρόβλημα και την αντίθεση τους με την κατασκευή ΧΥΤΑ οι κάτοιοι, τους εμπαίζουν συνεχώς δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις τις οποίες αθετούν την επόμενη μέρα. Κυβερνητικοί εκπρόσωποι και υπουργοί τους (μας) εμπαίζουν επίσης κανονικότατα:

Αποτέλεσμα είναι τα ΜΑΤ να ανοίξουν “διάλογο” (έτσι αναφέρονταν η Γιαννάκου και ο Πολύδειρας στο γεγονός πως τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν τους φοιτητές) και να μπουν από τους ανώτερους τους στην ειδική λειτουργία “Σπάστε τους στο ξύλο, μέχρι να μαρτυρήσουν την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκαν“, τεχνική που έχουν εφαρμόσει πάμπολλες φορές σε κάθε είδους πορειών και διαμαρτυριών φοιτητών (1,2,3), συνταξιούχων, ακόμα και συναδέλφων τους, σακατεύοντας αδιακρίτως όποιον βρουν μπροστά τους.

Η απειρία των επικεφαλής των ΜΑΤ δημιουργεί ένταση διότι δεν συγκρατούν κάποιους θερμόαιμους άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι χειρονομώντας, βρίζοντας και απειλώντας πετούσαν εκατοντάδες χημικά σε κατοικοιμένες περιοχές, κυνηγώντας τους κατοίκους ακόμη και μέχρι της κατοικίες. «Τα σπίτια και το Χωριό της Λευκίμμης που σεβάστηκαν ακόμη και οι κατακτητές Ιταλοί και Γερμανοί, βομβάρδιζαν με χημικά και πλαστικές σφαίρες τα ΜΑΤ παρουσία της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νησί μας».

[ πηγή ]

Σε παλαιότερη σύγκρουση μία γυναίκα τραυματίζετε σοβαρά και τελικά χάνει την ζωή της όταν παρασύρεται από μηχανάκι που οδηγούσε νεαρός, τον οποίο κυνηγούσαν οι αστυνομικοί. Στην συγκεκριμένη σύγκρουση είχαν επίσης χρησιμοποιηθεί αβέρτα χημικά και πλαστικές σφαίρες, λες και οι Μονάδες Ανεγκέφαλων Τραμπούκων είχαν να αντιμετωπίσουν ορδές εγκληματιών:

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έσπευσαν στην περιοχή, έκαναν αδιακρίτως χρήση πλαστικών σφαιρών και χημικών.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης καταγγέλλουν επίσης πως με δόλιο τρόπο έχουν αλλάξει ιδιοκτησία τα χωράφια, στα οποία θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ.

Αυτή τη φορά όμως το απύθμενο μένος της Μονάδας Ανεγκέφαλων Τραμπούκων έφτασε σε τέτοιο σημείο που κατά την εφαρμογή της τεχνικής τους “Βαράω Αδιακρίτως Ό,τι Κινείται και Δεν Φοράει Αστυνομική Στολή” δείρανε ακόμα και τον ίδιο τον υποδιευθυντή τους!

Οι αστυνομικοί «χτύπαγαν» με ιδιαίτερο …ζήλο και χωρίς φυσικά σχέδιο με αποτέλεσμα να ξυλοφορτώσουν άγρια και τον αστυνομικό υποδιευθυντή του νησιού. Φαντάζει απίστευτο, αλλά ο αξιωματικός που πήγε στο σημείο για να συντονίζει τις ενέργειες των ΜΑΤ έφαγε ξύλο γιατί οι υφιστάμενοι του δεν τον αναγνώρισαν καθώς φορούσε πολιτικά.

[…]

Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που οι άνδρες των ΜΑΤ σε μια απεγνωσμένοι προσπάθεια να επιβάλλουν την τάξη έδερναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Ο υποδιευθυντής – που είχε την ατυχία να πάει στην περιοχή με πολιτικά ρούχα και όχι με τη στολή – κάποια στιγμή «συναντήθηκε» με τους υφισταμένους του. Μέσα στο γενικό «χαμό» και χωρίς να τον αναγνωρίσουν οι ΜΑΤατζήδες άρχισαν να των χτυπούν και μέχρι να τους εξηγήσει έφαγε αρκετές…

[ πηγή ]

Προφανώς τα παραπάνω επεισόδια δεν δημιουργούνται από “κουκουλοφόρους” και “προβοκάτορες”.

Είναι κάτοικοι μιας περιοχής, χωρίς κουκούλες, επώνυμοι, που δίκαια παλεύουν για την διασφάλιση της υγεία τους.

Διαβάστε επίσης… τα πολύ ενημερωτικά blog του αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης:
http://xyta-lefkimis.blogspot.com
http://lefkimmi.sosblog.com/
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ Χ.Υ.Τ.Α

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ηλεκτρονικές υπογραφές που συλλέγονται είναι στοιχειώδες για την επώνυμη συμπαράστασή μας έστω από μακρυά: http://xyta-lefkimis.blogspot.com/2008/03/petition.html#petition

Κατηγορία: Ενημέρωση, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...