Πάμε για εκλογές γιατί κατέρρευσε η κυβέρνηση ΝΔ…”αταλάντευτα”!

Εκλογές τον Οκτώβριο προανήγγειλε ο Καραμανλής. Βέβαια το ενδεχόμενο να μπούμε σε μία περίοδο κρίσης για τους διαχειριστές της αστικής δημοκρατίας είναι αρκετά ορατό.

Ο προοδευτικός κόσμος μπορεί να ελπίζει, αλλά όχι στην αλλαγή σκυτάλης: την ενίσχυση του έτερου από το δίπολο ΠΑΣΟΚ, παρά σ την καταγραφή στην Ελλάδα -επιτέλους- των αριστερών (ριζοσπαστικών, αντισυστημικών, ταξικών εργατικών) δυνάμεων σε μία ή περισσότερες μετρήσιμες εκλογικά οντότητες. Μόνο μέσω μίας (ή περισσότερων) τέτοιων οντοτήτων θα μπορέσουν στα πλαίσια του παρόντος συστήματος να “παίξουν μπάλα” και οι δυνάμες που θέλουν να βάλουν “κόντρα” στο Κεφάλαιο.

Άλλωστε η περίοδος που γίνονται εκλογές είναι οι καλύτερες δυνατές για τον δικοματισμό και οι χειρότερες για τις εναλλακτικές δυνάμες (πλην ΛΑΟΣ που σαφώς δεν έιαι καθόλου εναλλακτική αφού η ατζέντα του είναι η κυρίαρχη των τελευταίων μηνών).

Επειδή ακούσαμε όλοι τον πρωθυπουργό να μιλάει με “σοβαρότητα” για την κρισιμότητα της κατάστασης και για την ανάγκη ύπαρξης ισχυρής κυβέρνησης (για να πηδάει τους εργαζόμενους με τις επιταγές ΕΕ και τους τιμητές Μίχαλους), προς το παρόν εμείς θυμίζουμε ένα βιντεάκι που απαντάει στο γιατί γίνονται εκλογές στην Ελλάδα 2 χρόνια μόλις μετά το 2007 (όλως τυχαίως ξανά μετά από μεγάλης κλίμακας καταστροφές λόγω πυρκαγιάς).

Η κυρία στο βίντεο, λίγο καιρό πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2007, ρώταγε πώς διάολο θα ζήσει με 220 ευρώ σύνταξη του ΟΓΑ… για να πάρει την αποστομωτική, αλλά ειλικρινή, απάντηση από τον Αλογοσκούφη: Εεε, ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ!.

2 χρόνια μετά οι συνταξιούχοι δεν έχουν λάβει καμία αύξηση για το 2009, οι μισθωτοί είναι “στάσιμοι”, θέσεις εργασίας χάνονται ή μετατρέπονται σε ημιαπασχόληση (4ήμερη εργασία, ωρομισθία) και ταυτόχρονα ευημερουν η κερδοφορία των μεγάλων πολυδέδαλων εταιρικών συστημάτων (με πρώτες και καλύτερες τις τράπεζες) και η κλεψιά στον δημόσιο κουμπαρά πάει σύννεφο.

Ούτε τα ερκοντίσιον, ούτε τα τέλη ταξινόμησης, ούτε τα λάπτοπ φτάνουν πια για να γυρίσει ο ήλιος της ΝΔ!

Κατηγορία: Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , .


Σχόλια...

 1. Ο/Η Γιώργης Χολιαστός είπε και λάλησε:

  ΛΑΌΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ

  Ψοφίμι ο λαός. Πάνω κοράκια
  που ο ίδιος έφτιαξε για να τον φάνε.
  Κοιτάτε τη δουλίτσα σας παιδάκια:
  τα πράγματα είναι όπως πρέπει να ’ναι.

  Γιώργης Χολιαστός

 2. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  Γιώργη, να προσθέσω κάτι οπτικοποιημένο που ταιριάζει σε όσους μας κυβέρνησαν (συγκυβέρνησαν) από τη μεταπολίτευση και μετά:

Σχολιάστε...