Υπόμνημα προς κ.κ. Σουφλιά Καραμανλή και λοιπούς ενδιαφερομένους

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2009

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, κ. Σουφλιά
Κοινοποίηση: κ. Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Θέμα: Μετατροπή πεύκων σε νέου, πολυχρηστικού τύπου τσιμεντόπευκα

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους στην Ανατολική Αττική. Κατά τη διάρκεια αυτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Αντώναρος, προέβη σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την ύπουλη και διπλή ιδιότητα των πεύκων* η οποία οδήγησε στην επέκταση της πυρκαγιάς.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ:

– Να ξεριζωθουν άμεσα όλα τα πεύκα από όλη την επικράτεια της Ελλάδας.

– Στη θέση τους να τοποθετηθούν τσιμεντένια ομοιώματά τους. Το τσιμέντο, ως γνωστόν, σταματά την εξάπλωση της φωτιάς, ενώ παράλληλα διευκολύνει την τοποθέτηση καμερών που θα μεριμνούν για την ασφάλεια όσων κάνουν πικνικ στα νέα τσιμεντοδάση. Η προμήθεια των νέων τσιμεντόπευκων θα γίνει με απευθείας ανάθεση, ωστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα πάνε στα “δικά μας παιδιά”.

– Τα πεύκα που θα ξεριζωθούν θα μετατραπούν σε ξυλεία και θα δοθούν ως επίδομα θέρμανσης σε όσους δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το πετρέλαιο του χειμώνα.

Τέλος προτείνουμε να ερευνηθεί κατά πόσο και άλλες ποικιλίες της λεγόμενης “χλωρίδας” που συναντάται στην χώρα μας, είναι εξίσου επικίνδυνες για τη δημόσια ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών.

*”Παρά την φαινομενική εξωτερική ομορφιά τους, έχει αποδειχθεί ότι είναι αυτά που ξεκινούν και ευθύνονται για την εξαπλώση των δολοφονικών πυρκαγιών, καταστρέφοντας κάθε καλοκαίρι τα μπάνια του λαού, των δημοσιογράφων και των κυβερνώντων

Εκ μέρους των απανταχού ενεργών πολιτών με τα ροζ (οι μαύροι πάνε σύνταγμα)

Κατηγορία: Κοινωνία, Πολιτική, Χαβαλές
Tags: , , , .


Σχολιάστε...