Καμπάνια πΟΤΕ

Η ιστορία μεταξύ ΟΤΕ και ΕΔΕΤ για το χτύπημα του ιστοτόπου Athens Indymedia είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους.

Μέσα στο καλοκαίρι μία ιδιωτική επιχείρηση (ΟΤΕ) με εξώδικα επιχειρεί να παρέμβει στα εσωτερικά των πανεπιστημίων και να “κατεβάσει” το μεγαλύτερο (μολονότι με τις παθογένειές του) σάιτ πολιτικού προβληματισμού, που υπάρχει στο Ελληνικό διαδίκτυο, και γενικώς ένα από τα μεγαλύτερα σάιτ σε επισκεψιμότητα στον Ελλαδικό χώρο. Ο στόχος προφανής : η λογοκρισία του διαδικτυακού περιεχομένου (δήθεν ευαισθησίες για το ασήμαντο κόστος φιλοξενίας του σάιτ από τον ΟΤΕ είναι υποκριτικές). Τα πολιτικά ελατήρια επίσης προφανή : η εντεταλμένη υπηρεσία στο βαθύ κράτος ΛΑΟΣ – ΝΔ για το χτύπημα κάθε εστίας κοινωνικής αντίστασης και για την εκδίκηση σε βάρος του Δεκέμβρη.

Η κίνηση αυτή δεν είναι ξέχωρη αλλά αδιάσπαστη με τη σωρεία επιθέσεων του συστήματος σε βάρος των ελευθεριών μας. Μπορεί οι τράπεζες DNA, η 24ωρη λειτουργία των καμερών, η μη εφαρμογή του απορρήτου στο διαδίκτυο να είναι μόνο κάποιες από τις ενέργειες της κρατικής μηχανής σε σχέση με την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα σχέδιά της για αυτή. Αυτό το όργιο όμως καταστολής επεκτείνεται και στον πολύ πραγματικό κόσμο με το πογκρόμ κατά των μεταναστών και τις επικείμενες επιθέσεις κατά του α/α χώρου.

Η ομάδα SID μαζί με άλλους συντρόφους ξεκινούν μία καμπάνια κατά του πΟΤΕ, έχοντας σαφή γνώση και αποδίδοντας τη δέουσα σημασία στο ρόλο της συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρείας στο ζήτημα και της γενικότερης θέσης ισχύος των ιδιωτικών εταιρειών σε θέματα διαδικτύου. Η καμπάνια αυτή θα αποτελεί μέρος των γενικότερων κινητοποιήσεων ενάντια στις μεθοδεύσεις κατά του athens.indymedia και την καταστολή της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο.

Κατηγορία: Αναδημοσιεύσεις, Ενημέρωση
Tags: , , , , , , , , , , , , , .


Σχολιάστε...