Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις της εταιρείας ΑΚΤΩΡ

Κινητοποίηση του σωματείου μισθωτών τεχνικών στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ

Τετάρτη 1/07 στις 8.30 πμ, (Ερμού 25, Νέα Κηφισιά)

Με πρόσχημα τη «μείωση αντικειμένου», η ιδιοκτησία του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» έχει ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες του 2009 ένα εκτεταμένο προγραμματισμένο κύμα απολύσεων σε εργοτάξια αλλά και στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου. Ο μέχρι στιγμής υπολογιζόμενος, λόγω της επιμελημένης μεθόδευσης σιωπής και της συνακόλουθης τρομοκρατίας, αριθμός των απολύσεων κυμαίνεται μεταξύ 120-140 εργαζόμενων. Οι απολύσεις αφορούν όλες τις ειδικότητες εργαζομένων και τεχνικούς.

Οι απολύσεις δεν αντιστοιχούν σε πτώση των κερδών της εταιρείας, γίνονται με πρόσχημα την κρίση, παρόλη την εκτίναξη του τζίρου και των κερδών όλου του προηγούμενου διαστήματος. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει δουλειά εξακολουθεί η παραβίαση του νόμιμου ωραρίου, η δουλειά τα Σαββατοκύριακα, η παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2008 τα καθαρά κέρδη της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, διαμορφώθηκαν στα 86,2 εκατ. ευρώ από 68 εκατ. ευρώ το 2007, εμφάνισαν δηλαδή αύξηση κατά 26,8%. Μάλιστα, παρουσιάζει υψηλό ανεκτέλεστο, το οποίο αγγίζει τα 4,8 δις ευρώ και εγγυάται τα μελλοντικά κέρδη. Είναι καθαρό ότι η κρίση είναι πρόσχημα για τις απολύσεις. Αντίθετα προσδοκούν τεράστια κέρδη την επόμενη περίοδο, πάντα βέβαια στις πλάτες των εργατών μαζί και των μισθωτών τεχνικών. Παραβιάζεται ακόμη και αυτό το όριο του 2% στο ποσοστό των μηνιαίων απολύσεων πατώντας πάνω στο απαράδεκτο καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (κύρια των μηχανικών με δελτίο παροχής υπηρεσιών που «βαφτίζονται» «εργολάβοι» παροχής «ανεξαρτήτων υπηρεσιών» ενώ παρέχουν εξαρτημένη εργασία όπως και όλοι οι άλλοι υπάλληλοι). Σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται κυριολεκτικό «πογκρόμ» απολύσεων αμέσως μετά τις θερινές διακοπές…

Για μας κάθε απόλυση πρέπει να είναι πραγματική μάχη, να συνδέεται με τον αγώνα όλων μας. Η συλλογικότητα, κόντρα με τις αυταπάτες του ατομικού βολέματος και πως «ο καθένας μόνος του θα τη γλιτώσει» είναι ο δικός μας δρόμος.

Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΚΤΩΡ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο

Κατηγορία: Ενημέρωση, Εργασιακά Ζητήματα, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , .


Σχόλια...

 1. Ο/Η dim είπε και λάλησε:

  ελευθερος τυπος, αντ1 και ειχαν προηγηθει και αλλοι απο μμε. σκαει κ ο ακτωρ τωρα. απολυσεις και σε μικροτερες εταιρειες που απλα δε γινονται γνωστες σε ολους καθημερινα. κανονια παντου. αντε να δουμε ποσο θα συνεχιζεται “αναιμακτα” το σκηνικο αυτο…

 2. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  “εμείς δεν έχουμε βαριά βιομηχανία, δεν έχουμε και κρίση”

  ατάκα μικροαστού “ψημένου” από τα ΜΜΕ, την οποία και ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι κάτι σαν προσευχή παρά διαπίστωση.

  140 απολύσεις αφορούν 140 οικογένειες, πάνω από 300 θιγόμενα άτομα

  450 απολύσεις αφορούν 450 οικογένειες, πάνω από 1000 θιγόμενα άτομα

  και πάει λέγοντας κια κλαίγοντας…

  Έρχετε και το καλοκαίρι και θα δούμε τι πείνα θα πέσει και στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές.

 3. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  Πάντως από τη στιγμή που θίγονται εργαζόμενοι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε για το τι λένε.

Σχολιάστε...