Μια εκπομπή αφιερωμένη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων !!

pi

Σήμερα 12/5/2009 και ώρα  23.30 θα προβληθεί η εκπομπή ΕΡΕΥΝΑ του Παύλου Τσίμα στο MEGA.

Θέμα της είναι η διοίκηση των πανεπιστημίων, η διαφθορά, οι κομματικοποιημένες νεολαίες και γενικότερα η ζωή των φοιτητών. Για καλή τύχη όσων έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με τα Γιάννενα σαν πόλη και θέλουν να μάθουν περισσότερα για το τι γίνεται εντός του ιδρύματος, η εκπομπή έχει κέντρο αναφοράς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η έρευνα σύμφωνα με πληροφορίες διήρκεσε αρκετές ημέρες και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Να δούμε τι έχει καταγράψει η εκπομπή σε σχέση με όσα φωνάζουν δικαίως, ή αντιλαμβάνονται χωρίς να φωνάζουν, οι περισσότεροι φοιτητές.

Δείτε ακόμα:

Μια μικρή παρουσίαση της εκπομπής στη σελίδα του MEGA.

============================

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15/5/2009

Την εκπομπή μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας στην παρακάτω εικόνα.

ereuna

Και ενα μικρό σχόλιο για την εκπομπή:

Σίγουρα αυτά που παρουσιάστηκαν ήταν γεγονότα τα οποία όσοι είναι κοντά τα γνωρίζουν. Καμία έκπληξη, κανένα νέο στοιχείο.

Ένα κομμάτι κόσμου (αριστερές παρατάξεις-συσπειρώσεις) εμφανίστηκε δυσαρεστημένο με τον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα.

Για να το κρίνουμε θα πρέπει να σκεφτούμε ότι πρόκειται για περίπου 40 λεπτά εκπομπή η οποία κινούνταν σε 3 άξονες (διεθνείς κινητοποιήσει-καταλήψεις, Ιωάννινα, ΕΦΕΕ). Άρα δε θα μπορούσε να αναφερθεί εκτενώς στην υπόθεση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι θετικό ότι έγινε μια περιληπτική παρουσίαση των όσων πραγματικά έχουν συνταράξει το πανεπιστήμιο της ηπείρου και συνεχίζουν να εκκρεμούν χαρακτηριστικά. Το ότι προβλήθηκε σε πανελλαδικό κανάλι από έναν από τους σοβαρούς δημοσιογράφους που έχουν απομείνει στην ΤιΒι είναι εξαιρετικά σημαντικό. Επίσης το κομμάτι περί ΕΦΕΕ που ενόχλησε ε0πίσης αρκετούς δε θεωρώ ότι ήταν άσχημο με την έννοια ότι ανέφερε ότι “ναι μεν καλό θα ήταν να υπάρχει ένα πανελλαδικό όργανο” αλλά από την άλλη η σαπίλα των κομματικών νεολαιών στα πανεπιστήμια δεν άφηνε περιθώρια σε κανέναν να πει “ωραία ας χτίσουμε ένα δευτεροβάθμιο όργανο πάνω σε αυτή τη σαπίλα”. Είναι προφανές ότι θα ήταν μηχανισμός καταστολής!

Από την άλλη πλευρά, δεν έχουν άδικο όσοι δυσαρεστήθηκαν, σε ενα βαθμό όλοι, γιατί στην “πιάτσα” ήταν γνωστό ότι η δημοσιογραφική ομάδα είχε παραμείνει στα Γιάννενα 3-4 μέρες για έρευνα. Μάλιστα είχαν καταγράψει πολλές συνεντεύξεις και από στελέχη κομματικών νεολαιών (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ) που κάποιες απο αυτές ξεπερνούσαν τη 1-1,5 ώρα. Κάποιοι είπαν ότι τα “ευρήματα” ήταν πιο πολλά από αυτά που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή και θεώρησαν ελαφρώς άκυρο το ότι ξανάπαιξαν κυρίως κομμάτια εκπομπής που γυρίστηκε προ 3ετίας. Ακούστηκε ακόμα κι ότι “έπεσαν” τηλέφωνα για να κοπούν φάτσες και υλικό…

Θεωρώ πως μπορεί όλα αυτά να έγιναν σε κάποιο βαθμό. Όμως πραγματικά την παρούσα στιγμή αυτό που προείχε ήταν να ακουστούν κάποια πράγματα ευρέως χωρίς στρογγυλεύσεις. Επίσης ορθά δεν δόθηκε χρόνος στον πρύτανη Ι.Γεροθανάση να λέει και να λέει. Μόνο 2-3 προτάσεις για κάθε θέμα και φαινόταν ότι έλεγε άλλα αντί άλλων κι υπέκφευγε! Αν τελικά υπάρχει κι άλλο υλικό το οποίο δεν παίχτηκε τότε ενδεχομένως να το δούμε σε κάποια επόμενη εκπομπή, όταν θα έχουν υπάρξει κι άλλες εξελίξεις με το θέμα. Ελπίζουμε…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά, Ενημέρωση, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...