Στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα η υπόθεση των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Επιτέλους μετά από τόσα και τόσα που έχουν γίνει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τις κομματικές νεολαίες ΔΑΠ και ΠΑΣΠ και τα στελέχη τους που κατάφερναν να βγάζουν ένα καλό “μεροκάματο” από τις χρηματοδοτήσεις των φοιτητικών συλλόγων, φαίνεται να παίρνουν όλα μία διαφορετική και πιο ελπιδοφόρα τροπή.

Η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα είναι μεγάλη και αυξάνεται κυρίως μέσα από τα ανεξάρτητα κανάλια ενημέρωσης. Η παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και εν τέλει η παραγγελία στην Εισαγγελία Ιωαννίνων (η οποία ως εκείνη τη στιγμή κώφευε) για διερεύνηση της υπόθεσης με τα πλαστά τιμολόγια και την κατάχρηση δημόσιου χρήματος ήταν αποτέλεσμα κυρίως μιας ανώνυμης καταγγελίας.

Ο πρύτανης Ι. Γεροθανάσης φρόντισε να τον μηνύσει συνεχίζοντας τις “Παραστάσεις Ηθικής” του. Εμείς οι υπόλοιποι που ενδιαφερόμαστε για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία ας μας επιτρέψει ο κ. πρύτανης να ευχαριστήσουμε τον άνθρωπο που έκανε την καταγγελία και η υπόθεση παίρνει πιο σοβαρή τροπή!

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα πληροφορία, που θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα αν είναι όντως αλήθεια, είναι ότι ο Παύλος Τσίμας έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η οποία περιλαμβάνει και το ζήτημα των επιχορηγήσεων των φοιτητικών συλλόγων. Το υλικό θα δημοσιευθεί προσεχώς μέσω της εκπομπής “ΕΡΕΥΝΑ” του MEGA.

Όπως μάλιστα τονίζει δημοσίευμα του site “Epirus Gate” (5/5/2009), o πρύτανης είχε επιλέξει να μη μιλήσει όλο το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ για το θέμα σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι (ίσως και να ξεχαστεί λίγο το θέμα) αφού είχε χαρακτηρίσει την ιστορία ως “αντιπαράθεση φοιτητικών παρατάξεων” που δεν θα συμμετείχε. Παρόλα αυτά, η πληροφορία περί της εκπομπής του Τσίμα τον ανάγκασε να προχωρήσει στην προχτεσινή έκτακτη συνέντευξη τύπου. Ίσως θέλει να δείξει ότι κάτι κάνει κι από την πλευρά του!

Όλο το δημοσίευμα της “Epirus Gate” (5/5/2009):

22Συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,ο έλεγχος των τιμολογίων χρηματοδότησης των φοιτητικών συλλόγων από το 1973 μέχρι και σήμερα!!!Η έρευνα πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Άρει ου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων να ερευνήσει το θέμα, βάσει μιας ανώνυμης επιστολής. Η επιστολή που στάλθηκε στον Άρειο Πάγο, αναφέρει ό,τι έχει δει το φως της δημοσιότητας, δηλαδή τις καταγγελίες ότι μερίδα συνδικαλιστών της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ πλαστογράφησε υπογραφές φοιτητών που είναι μέλη διοικήσεων συλλόγων και εισέπραξε με «πλάγιο» τρόπο ποσά των επιχορηγήσεων (περί τα 1.600 ευρώ για κάθε σχολή). Την επιστολή την υπογράφει κάποιος «Γιαννιώτης», ωστόσο εικάζεται ότι πρόκειται περί ψευδώνυμου πρυτανική αρχή αρνείται ότι φέρει κάποια ευθύνη για το γεγονός, έχει αναστείλει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, τις επιχορηγήσεις για το 2008 και έχει αποδώσει το θέμα σε «αντιπαράθεση μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων». Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Γεροθανάσης,δεν έκανε καμία δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα για το θέμα και αναγκάστηκε να παραχωρήσει σήμερα μια πολύωρη,έκτακτη συνέντευξη τύπου, μετά την αποκάλυψη στην τοπική κοινωνία, πως η εκπομπή “ΈΡΕΥΝΑ” του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα θα ασχοληθεί με την υπόθεση.

Στην εφημερίδα Νέοι Αγώνες (6/5/2009) δημοσιεύεται ένα άρθρο που βάση όσα γράψαμε έχει “πονηρό” τίτλο:

Να βγάλουν την αλήθεια, πριν βγει από αλλού…

—:{Χ}:—

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το site του MEGA

12.05.09 – θα προβληθεί η σχετική εκπομπή του Τσίμα (και) για το Π.Ι.

12.05.09– Πανεπιστημιακό τοπίο πριν τη μάχη…

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών, η «Έρευνα» ανοίγει τον φάκελο Ελληνικά Πανεπιστήμια. Ταξιδεύουμε στα Γιάννενα.

Με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως σημείο αναφοράς, η «Έρευνα» βάζει το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων της ακαδημαϊκής ζωής και αφήνει τους ίδιους τους φοιτητές να μιλήσουν για την ζωή τους: Τα κόμματα, τις φοιτητικές παρατάξεις και την κομματικοποίηση της πανεπιστημιακής ζωής, τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής στις πρυτανικές εκλογές, τις καταλήψεις, την βία και το άσυλο, την ποιότητα των σπουδών και την αξιοκρατία.

Η εκπομπή ταξιδεύει, επίσης, στην Νέα Υόρκη και το Παρίσι, φέρνει εικόνες και μαρτυρίες από την φοιτητική ζωή σε πανεπιστήμια που βρίσκονται επίσης σε αναβρασμό και υπό κατάληψη.

Τέλος, η «Έρευνα» κάνει μιαν αναδρομή στην ιστορία του φοιτητικού συνδικαλισμού, από τις ένδοξες και ηρωικές ημέρες της δεκαετίας του 60 ως την διάλυση της ΕΦΕΕ, με επιλογή κομματικών φορέων, την δεκαετία του 90.

Άλλες συνδέσεις:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=980925

http://www.epiruspost.gr/epikairotita/1147-2009-05-07-04-52-45.html

http://greekuniversityreform.wordpress.co

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά, Ενημέρωση, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...