Γυαλιά-Καρφιά από απολυμένους εργαζόμενους της Continental στη Γαλλία!

ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΑΣ… ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΜΕ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ !!

Λίγα λόγια για την είδηση:

Από το MEGA

Γαλλία: Επεισόδια στο κλείσιμο της Continental

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν στη νομαρχία της Κομπιέν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της -γερμανικών συμφερόντων- Continental, στο Κλερουά, στην ανατολική Γαλλία.

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η δικαστική απόφαση, με την οποία δόθηκε το “πράσινο φως” για οριστική διακοπή λειτουργίας της τοπικής μονάδας κατασκευής ελαστικών, στέλνοντας επί της ουσίας 1.120 εργαζόμενους στο δρόμο.

“Είχανε πρόβατα και τώρα έχουν λιοντάρια” δήλωσαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο. Το εξοργισμένο πλήθος λεηλάτησε και τμήμα του εργοστασίου και έβαλε φωτιά σε λάστιχα, στην είσοδο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές δηλώνουν τώρα αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι τη Γερμανία και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με Γερμανούς συναδέλφους τους, που βρίσκονται κι αυτοί τώρα αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

“Υπάρχει μια παροιμία που λέει: “εκείνος που σπέρνει την μιζέρια, θερίζει την οργή”. Αυτό έχουν σήμερα” υποστήριξε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Continental.

Οξυμένα είναι τα πνεύματα και στην εταιρεία Μολέξ, που κατασκευάζει εξαρτήματα αυτοκινήτων, στη νότια Γαλλία. Οι εργαζόμενοι άφησαν ελεύθερους δύο στελέχη της διοίκησης, τους οποίους κρατούσαν όμηρους για μία ημέρα, σε μία ύστατη προσπάθεια να παγώσουν 300 προαναγγελθείσες απολύσεις.

Ρίχνοντας κι άλλο “λάδι στη φωτιά”, η διοίκηση του εργοστασίου αποφάσισε να παραπέμψει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στη Δικαιοσύνη.

Στην Ελευθεροτυπία δημοσιευεται επίσης άρθρο με τίτλο “Οργισμένη αντίδραση εργατών στη Γαλλία λόγω των ομαδκών απολύσεων” στο οποίο σημειώνεται:

«Από την οργή των εργαζομένων δε γλίτωσαν ούτε τα κυβερνητικά κτίρια μέσα στην Κομπιέν, δύο από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Το φαινόμενο της “μαζικής εργατικής αντίδρασης”, όπως το αποκαλούν πολιτικοί επιστήμονες στην Ευρώπη, έχει γίνει πλέον σύνηθες τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία. Οι μαζικές απολύσεις, ελέω οικονομικής κρίσης, προκαλούν σοβαρά επεισόδια και αποτελούν θρυαλλίδα στην αύξηση της κοινωνικής αναταραχής, γεγονός που έχει θορυβήσει έντονα το Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί».

.

Διαβάστε επίσης:

Οι ογκώδεις μαχητικές διαδηλώσεις έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση Σαρκοζί – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22/4/2009

Κατηγορία: Αναδημοσιεύσεις, Ενημέρωση, Εργασιακά Ζητήματα, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...