Αυτοί που δυστυχώς δε μπόρεσαν να γίνουν καναλάρχες

ΤηλεόρασηΌλοι μιλούν γι’ αυτούς που κατάφεραν να πάρουν τις τηλεοπτικές άδειες και για τους πρώην καναλάρχες που δεν είχαν μεν καμία άδεια, αλλά τέλος πάντων έχασαν και αυτό το “τίποτα” που τους εξασφάλιζε να είναι στο τραπέζι της ντόπιας κλεπτοκρατικής ελίτ. Οι κουβέντες να μονοπωλούνται από ειλικρινή ανησυχία, ή κακεντρέχεια και ειρωνεία, για το ποιοι ανακηρύσσονται εκ της διαδικασίας ως «διάδοχη κατάσταση» στο τηλεοπτικό τοπίο, ωστόσο κανείς δε λέει κουβέντα για τους «καθαρούς» που σκέφτηκαν ρομαντικά να μπουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης μιας τηλεοπτικής άδειας αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Ορίστε μερικοί:

Ο Ιησούς ήθελε, αλλά δε μπορούσε. Είναι βαρύ το ετήσιο πρόγραμμα των υποχρεώσεών του: γέννηση, διδασκαλία, σταύρωση, ανάσταση…

Ο Καλός Σαμαρείτης πριν προλάβει να το δει σοβαρά… μετάνιωσε ακόμα και για την καλή πράξη του παρελθόντος.

Η Μητέρα Τερέζα την σκέφτηκε μια ιεραποστολή. Είχε όμως άλλες προτεραιότητες από την ελληνική τηλεόραση. Όπως π.χ. το να διαχειριστεί την αγιοποίησή της από την Καθολική Εκκλησία, την οποία οι κακές γλώσσες την κρίνουν ως αποτέλεσμα χοντροκομμένου θρησκευτικού μάρκετινγκ.

Ο Γιάννης Αγιάννης, παρότι πλέον επιτυχημένος εργοστασιάρχης με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, είχε ακόμα μπλεξίματα με τον Ιαβέρη. Είπε να κρατήσει χαμηλό προφίλ.

Ο Οδυσσέας ενδιαφερόταν τελικά μόνο για το ταξίδι… το συγκεκριμένο ταξίδι Ιθάκη-Τροία με επιστροφή. Το σκέφτηκε για λίγο, όμως κατέληξε ότι, άπαξ και γύρισε πίσω, του αρκούσε η Πηνελόπη και να αγναντεύει το απέραντο του Ιονίου.

Ο Κόμης Μοντεχρήστος την έψηνε την εκδικησούλα στους καναλάρχες. Ενόχλησε όμως μία μόνο φορά τη Γ.Γ.Ε. για να μάθει τα του διαγωνισμού, έκτοτε καμία φωνή ή ακρόαση.

Ο Μπρους Γουέιν που κι αυτός σκέφτηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη για να διώξουμε τους κακούς ολιγάρχες. Δυστυχώς, στη συνέχεια κώλωσε και απέδειξε έτσι ότι η λαχτάρα του για δικαιοσύνη και διαφάνεια περιορίζεται στο Γκόθαμ Σίτι. Το ελληνικό Γκόθαμ Κάουντρι θα πρέπει να βρει τον δικό του Μπάτμαν.

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, σκέφτηκε να πάρει ένα κανάλι για να αφήσει σύξυλους όσους το κατηγόρησαν στο παρελθόν ότι ξεπούλησε τη «συχνότητα του λαού» που είχε. Τελικά, αρνήθηκε να συμμετάσχει και κατήγγειλε ως αποπροσανατολιστική και ευτελή τη διαδικασία. Ο Γραμματέας Κουτσούμπας δήλωσε ότι στο παρελθόν το ΚΚΕ έδειξε επισταμένα με πολυετή εφαρμοσμένη έρευνα (τα αποτελέσματα της οποίας αποκρύβουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα) ότι «πουλώντας μαχαιροπίρουνα, μαξιλάρια, και λοιπά είδη προικός δεν “τσουλάει” τηλεοπτικός σταθμός τη σήμερον…».

Ο Γιώργος Σώρρας ήταν κι αυτός έτοιμος σαν από καιρό να πάρει, όχι μία, αλλά όλες τις άδειες. Έλα όμως που είχε πέσει το online banking της Τράπεζας της Ανατολής για να φέρει τα δις των εγγυήσεων. Από τον Αστερισμό του Σείριου, πάλι, δεν έπαιζε χρηματαποστολή (σημειώστε ότι η Western Union δεν διευθετεί τέτοια αιτήματα – το τσέκαρε ο στρατιώτης του φωτός πολλάκις). Για να μην πολυλογούμε αποφάσισε να μη βάλει όλο τον Γαλαξία σε φασαρίες.

Τραμπάκουλας

Τέλος, ο Τραμπάκουλας… ο αγνός, ρομαντικός κι ανίδεος συνάμα τσοπάνης, ήταν η τελευταία ελπίδα της λαϊκής μάζας. Πίστεψε προς στιγμήν ότι μπορεί να ενεργήσει αιφνιδιαστικά για να αποκτήσει το δίκιο του πόπολου μια τηλεντουντούκα. Σκέφτηκε λοιπόν το career switch: να πουλήσει ό,τι είχε, τα γίδια και τη στάνη του δηλαδή, και να τα δώσει όλα στον Νίκου Παππά και στο πρωτοπαλίκαρο της ΣΥΡΙΖεπανάστασης Αλέξη Τσίπρα για μία άδεια. Παρηγοριά μεγάλη το ότι, τα λεφτά θα δίνονταν πίσω στην αδικημένη κενωνία «μέχρι τελευταίου ευρώ», προς ανακούφιση του πόνου των πονεμένων.

Παρά το μανούριασμα, στο διαγωνισμό ο Τραμπάκουλας δεν πήγε τελικά. Από τη μία δεν ήταν σε θέση να αφήσει τη στάνη του για τρεις μέρες, ενώ επίσης ήταν αρνητικός και στο να μείνει έγκλειστος για τόσες μέρες στη Γ.Γ.Ε μαζί με πραγματικούς εγκληματίες και να τον πηγαίνουν οι μπάτσοι μέχρι και στην τουαλέτα… κανονική φυλακή δηλαδή, όχι αστεία!

Αργότερα άκουσε το ποσό που θα απαιτούνταν για να γινόταν ο πρώτος τσοπάνης-καναλάρχης *παγκοσμίως*. Κόντεψε να καταπιεί τη φλογέρα του! Συνειδητοποίησε ότι μόνο αν είχε όλα τα γίδια της Ελλάδας και όλη τη χώρα για στάνη, ίσως να είχε κάποιες μικρές ελπίδες!

Κι εκεί που ήταν πεπεισμένος και παραμιλούσε ότι «αυτά τα μιντιακά δεν είναι για τσοπάνηδες», πήρε χαμπάρι ότι τελικά «μεγαλοτσοπάνηδες» πήραν τις άδειες από τα καθαρά του χέρια! Και μάλιστα μεγαλοτσοπάνηδες που πραγματικά έχουν την Ελλάδα για τσιφλίκι τους, με τη μόνη διαφορά ότι έχουν τους Έλληνες για γίδια.

Κατηγορία: stigalaria, Κοινωνία, Πολιτική, Πολιτισμός, Στις Γρήγορες, Χαβαλές
Tags: , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...