Τις Κυριακές γελάμε με πρώην πορδηπουργούς. Έχουμε πρόγραμμα.

Αντώνης ΣαμαράςΣήμερα μνημονεύουμε έναν ακροδεξιό πολιτικό με αφορμή μια συνέντευξή του.

Εκεί μαθαίνουμε ότι υπέγραφε μέτρα γνωρίζοντας ότι δε πρόκειται να πάρει φράγκο από τους δανειστές και ενώ γνώριζε ότι θα χάσει και τις επικείμενες εκλογές όποτε κι αν γίνονταν. Τα ομολογεί μόνος του. Λέει, βέβαια, ότι «έφταιγε ο Τσίπρας που έταζε πολλά και δεν τον εμπιστεύονταν οι εταίροι», αυτό όμως που παραβλέπει στην κατανομή ευθυνών είναι ότι οι εταίροι δεν χρηματοδοτούσαν τον Τσίπρα αλλά τον ίδιο και την συγκυνέρνησή του με το ΠΑΣΟΚ. Με τον ίδιο συνομιλούσαν.

Παρότι όλοι είχαν δεδομένο ότι ο Σαμαράς δε θα κέρδιζε εκλογές και αυτό δημιουργούσε σημαντικό χρηματοδοτικό πρόβλημα για τη χώρα, ο ίδιος αντί να παραιτηθεί… θεώρησε σωστό να υπογράφει συμφωνίες και μέτρα για τους επόμενους (στα οποία να θυμηθούμε ότι συμφωνούσε με τον Βενιζέλο μαζί σε επ’ αόριστον πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 4%). Τα οποία μέτρα, βέβαια, ούτε και εφάρμοζε, ώστε όσο πιο γρήγορα γίνεται ο διάδοχος να αναγκαζόταν είτε να υποκύψει στους ξένους (να βγει ψεύτης και προδότης δηλαδή σε σχέση με όσα υποσχόταν), είτε να επιλέξει ένα δρόμο “τραχύ” με περιθωριοποίηση της χώρας (άρα να βγει επικίνδυνος και ανεύθυνος) που θα επέτρεπε στον ίδιο να επανενθρονιστεί ως πυροσβέστης και εγγυητής της ομαλότητας!

Στη εν λόγω συνέντευξή του λέει κι ένα καλό ανέκδοτο να το λέμε κι εμείς στις παρέες μας να γελάμε: ότι εάν δεν έπεφτε η κυβέρνησή του, η Ελλάδα θα πετύχαινε 7% (επτά τοις εκατό) καθαρή οικονομική ανάπτυξη το 2016! Αυτά σε μια Ελλάδα που παλεύει με χίλιες θυσίες να βγάλει θετικό πρόσημο δεκαδικών της μονάδας στους ισολογισμούς της!

Το περιεχόμενο αυτής της συνέντευξης Σαμαρά είναι εν γένει ένα συνονθύλευμα λαϊκίστικων τοποθετήσεων με αρκετά ψεύδη, υπεκφυγές και κλασικές σαμαρικές ψευτομαγκιές.

Το μόνο δε κρατούμενο είναι ότι τον ενδιαφέρει και θέλει να δείξει ότι είναι ακόμα στα πράγματα, ότι λύνει και δένει ως μέρος του εσωκομματικού μπλοκ (του ακροδεξιού, φυσικά!) που έπαιξε ρυθμιστικό ρόλο για να βγει ένας ακόμα Μητσοτάκης αρχηγός και μάλιστα κόντρα στο πιο μετριοπαθές Καραμανλικό μπλοκ. Βγάζει, δε, και λίστα με ονόματα για να δώσει συστάσεις στον Κούλη για τα απαραίτητα ανοίγματα που πρέπει να κάνει το κόμμα προς «μεταρρυθμιστές» (παντός καιρού και φαγητού θα προσθέταμε), π.χ. Βενιζέλους, Διαμαντοπούλου, οροθετικό Λοβέρδο.

Έμελλε, λοιπόν, αυτή την Κυριακή να μάθουμε περισσότερα για το πόσο ενεργός και γενικότερα στις επάλξεις είναι ο Αντώνης Σαμαράς στο παρασκήνιο της ΝΔ…

… παρά τους λόγους που το κόμμα της ΝΔ είναι 1,5 χρόνο τώρα ο καλύτερος υποσκαφέας της ελληνικής πλευράς, σε οποιασδήποτε μέτωπο κοντράρεται η χώρα με ξένα συμφέροντα που συγκρούονται με τα δικά της, καθώς επίσης και ο καλύτερος «δικηγόρος» της εχγώριας κλεπτοκρατίας!

Κατηγορία: stigalaria, Ενημέρωση, Πολιτική
Tags: , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...