Τα «όμορφα σύμβολα», όμορφα καίγονται

Το 5άστερο «the Address» φλέγεται, Ντουμπάι, 2015

Το 5άστερο ξενοδοχείο «the Address» φλέγεται στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια της αλλαγής του έτους, Δεκέμβρης 2015

Στις φλόγες παραδόθηκε το 5αστερο ξενοδοχείο «The Address» στο Ντουμπάι κατά την αλλαγή του έτους, δημιουργώντας έτσι το ωραιότερο εορταστικό υπερθέαμα για το καλωσόρισμα του 2016.

Σίγουρα θα φαινόταν και από μακριά, από εκεί που -αν και λίγα χιλιόμετρα από τα 5άστερα υπερλούξ ξενοδοχεία που αποτελούν τη Ντίζνεϋλαντ του Ντουμπάι- ζει η πλειοψηφία του λαού σε πολύ κακές συνθήκες.

Αν ποτέ τύχαινε να βρεθώ στο Ντουμπάι αυτό το είδος θεάματος θα ήθελα να με διασκεδάσει: άλλωστε, τα «όμορφα σύμβολα», όμορφα καίγονται.

Αν και η ατμόσφαιρα της εποχής ήθελε ψηλά χριστουγεννιάτικα δέντρα φωταγωγημένα με χιλιάδες λαμπιόνια, στην περίπτωση αυτή μάλλον είχαμε το κάψιμο του «βασιλιά καρνάβαλου» ο οποίος, αφού παρέλασε μεγαλειωδώς, έγινε παρανάλωμα του πυρός αφήνοντας τους θεατές με την ελπίδα ότι θα ξορκίσουν έτσι τα κακά τα πνεύματα…

Για να δούμε…

Ένα μικρό αισιόδοξο μήνυμα

Τα σύμβολα του συστήματος της απληστίας-ανισότητας, όσο καλά και αν είναι καμωμένα, φθείρονται, καίγονται, και καταστρέφονται κι αυτά. Μπορεί τις περισσότερες φορές να ξανα-ορθώνονται μετά την κατάρρευσή τους, ίσως και τρανότερα, όμως αυτό που αξίζει να κρατήσουμε είναι ότι κι αυτά πανάθεμά τα… καταρρέουν και μάλιστα δυνατόν από μόνα τους. Ο λόγος είναι ότι η «ύβρις» είναι εγγενές στοιχείο του συστήματος που τα δημιούργησε και τα κατέστησε σύμβολά του. Και μάλιστα η ύβρις αυτή μεγεθύνεται στην προσπάθεια να επανέλθει το τέρας στο ανάστημά του.

Εκτός της πάλης από τη θέση του ασθενέστερου, λοιπόν, για το άνοιγμα μετώπων ενάντια στο σύστημα, το ευκταίο θα ήταν να υπάρξει κάποια στιγμή κάτι «άλλο», οργανωμένο και εκφρασμένο επίσης από «άλλους», το οποίο μετά από μια μεγάλη αστοχία του συστήματος δεν θα επιτρέψει το φτιασίδωμα, την ανάκαμψη και την επανόρθωσή του.

Καλή χρονιά με υγεία και δημιουργική ανησυχία.

Y.Γ. Ένα ακόμα εκπληκτικό βίντεο…

Κατηγορία: stigalaria, Κοινωνία, Πολιτική, Στις Γρήγορες
Tags: , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...