Χρόνια πολλά “Νέα Δημοκρατία”

the_end

Τις θερμές ευχές μας και χρόνια πολλά στο κόμμα της αστικής τάξης για τα σημερινά γεννεθλιά του.

Χρόνια πολλά στο μπουρζουά κόμμα που κυριαρχούν τα οικονομικά και πολιτικά τζάκια της διαπλοκής, οι κουμπαριές, οι ταγοί της υπερασπίσεως του “πατρις-θρησκεία-οικογένεια” και του “ηρεμία-τάξη-ασφάλεια”, οι εκκλησιαστικοί και παραεκκλησιαστικοί παράγοντες, οι “Λεωνίδες” της ελληνορθόδοξης κομπραδόρικης μετάλλαξης του ελληνισμού.

Χρόνια πολλά!

Επίσης, να ευχηθούμε κουράγιο κατά την εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος. Υπομονή, καρτερικότητα και πολλή σοφία απαιτείται ετούτες τις στιγμές ευθύνης για την επιλογή προσώπου μεταξύ:

  • α) ενός πρώην τραμπούκου Κενταύρου και νυν σαλονάτου αστού ευγενή που μιλάει φαρσί τη λαχαναγορίτικη διάλεκτο, ο οποίος έχει σκιές για τα εξοπλστικά.
  • β) ενός ανοιχτομάτη γόνου κρητικής πολιτικής δρακουλο-οικογένειας, τα μέλη της οποίας κολλάνε χρόνια τώρα ένσημα στα βουλευτικά έδρανα κάνοντας υποδείξεις στους δημόσιους υπαλλήλους. Ενός τύπου που αυτοπαρουσιάζει ως μεγαλύτερό του κατόρθωμά τις απολύσεις αυτής της κατηγορίας εργαζομένων. Του γουρλωμάτη σπίθα που, είτε δεν καταλαβαίνει, είτε αποδέχεται το ρόλο κομπάρσου που τον βάζει να παίξει η  αδερφή του, η οποία στα αποκαϊδια της ελληνικής πραγματικότητας και με κάτι Χριστοφοράκους στην πλάτη, επιλέγει να περιμένει μερικά χρόνια για να έρθει μόνο του το “δαχτυλίδι” και να φορεθεί στο δάχτυλό της.
  • γ) και ενός ηλίθιου μουρλοφασίστα που φοβόταν μήπως η Τρόικα του κλέψει τη δόξα των αντιλαϊκών μέτρων. Ενός γκεμπελίσκου που δεν αντιλαμβάνεται ότι στη ΝΔ τον έχουν για πολιτικό πτυελοδοχείο: όταν οι άλλοι κρύβονται, αυτός να βγαίνει στα τηλεπαράθυρα αγνοώντας κάθε κίνδυνο ή αίσθημα ντροπής και να υπερασπίζεται το οτιδήποτε. Όπως τότε που ο Καρατζαφέρης σαν πιστό σκυλί τον έβαζε κάνει τις ύποπτες επερωτήσεις για τα εξοπλιστικά, έτσι και τώρα αναλαμβάνει με χαρά την εργολαβία της βρώμικης δουλειάς για το νέο του κόμμα. Εξάλλου, με την υποψηφιότητά του δείχνει να αγνοεί ότι για να πάρεις το “δαχτυλίδι” στη ΝΔ προαπαιτείται να έχεις το ΟΚ από τα διάφορα τζάκια και την οικονομική ελίτ. Κι όχι φυσικά από την κυρα-Τασία που την τάιζες παραμύθα στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ και της πούλαγες βιβλία. Τουλάχιστον ο Βορίδης ως πονηρότερος και εξυπνότερος απέφυγε να “καεί” τώρα και άφησε ανοιχτό το θέμα για το μέλλον.
  • δ) και ενός βορειοελλαδίτη που φοριέται για προσωπικότητα στα μέρη του. Θεωρεί δε ότι βασικότερο προσόν του είναι η ηλικία η οποία μπορεί να τον βοηθήσει στα… καλλιστεία της πολιτικής.

Να λέμε την αλήθεια: δε πρόκειται απλά για ανθρώπους Β’ διαλογής. Η αναζήτηση ηγέτη με προσωπικότητα και ήθος ανάμεσα στους παραπάνω, αλλά και σε κάποιους άλλους φιλόδοξους και προβεβλημένους που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για το χρίσμα στη ΝΔ, είναι παρόμοια με το να έχει τελειώσει η λαϊκή αγορά και ψάχνεις να βρεις χάμω στο δρόμο καλές ντομάτες. Ανάμεσα στις σάπιες και τις χτυπημένες.

Υπόθεση δύσκολη!

Και ενώ απορεί κανείς και ξύνει το κεφάλι του πως γίνεται η πιο ιστορική και μακρόβια παράταξη της πολιτικής σκηνής να μην έχει στις τάξεις της κάποιον αξιοπρεπή και καλύτερο για “μπροστάρη”… ύστερα θυμάται ότι -δυστυχώς- τους καλύτερους και διορατικότερους πολιτικούς της Δεξιάς τους έστειλε ήδη για μπάνια ο λαός.

Κρίμας εις τον προλεταριακό λαιμό του!

samaras paraliaΦαγούρα; Εμείς να δεις!

Κατά τα φαινόμενα, συνεπώς, στη αρχηγία της ΝΔ θα παίξει… και “σάπιο” και “χτυπημένο”!

Κατηγορία: stigalaria, Πολιτική, Στις Γρήγορες, Χαβαλές
Tags: , , , , , .


Σχολιάστε...