Που είχαμε μείνει;; Α,ααα, στους “κωλομπαράδες” παπάδες …

Το φετινό καρναβάλι είχαμε γράψει για τους παπαδαριό και τους ανθρώπους των εκκλησιαστικών και παραεκκλησιαστικών οργανώσεων οι οποίοι ζητούσαν να λογοκριθεί το άρμα που καυτηρίαζε το θέμα του Βατοπεδίου και το προσωποποιούσε κατά κάποιο τρόπο στον ρασοφόρο-μεσίτη Εφραίμ. Το άρθρο είχε τίτλο:

Μη μιλάτε για τον Εφραίμ… προσβάλετε τους ρασοφόρους ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΔΕΣ-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ

και κατέληγε στο τέλος σχετικά με το ότι η κοινωνία μας επιτρέπει ακόμα σε τέτοιες ομάδες συμφερόντων (οικονομικών κυρίως και έπειτα θρησκευτικών και ότι άλλο) να κάνουν κουμάντο:

Δε φταίνε αυτοί! Εμείς φταίμε που…

… ΑΝΤΙ να τους λέμε μαφιόζους, κωλομπαράδες, παιδεραστές, σκοταδιστές

τους λέμε απλά κλέφτες !

Και επειδή τα στοιχεία είναι για να επιβεβαιώνουν τις απόψεις (“του λόγου το αλληθές” που λένε)… νά ένα κρουσμα μοναχού ο οποίος δε θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς καλύτερα από το να τον πεί ΚΩΛΟΜΠΑΡΑ-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ! Όταν επί πάνω από 20 χρόνια ΓΑΜΑΣ 13-15-17 χρονα  +  όποιους μεγαλύτερους τους έχεις “αναλάβει” από μικρούς και τους έχεις επιβάλει την συνήθεια, δε μπορεί να λέγεσαι αλλιώς!

Διαβάστε για τον ηγούμενο Νύφων, κατά κόσμον Ελευθέριο Αναστασόπουλο του Ιωάννη, 68 ετών σήμερα, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε κατ επανάληψη και κατά συρροή πάνω στους ανήλικους δόκιμους, πότε στα κελιά τους και πότε στο ηγουμενείο, όπου τους καλούσε για να τους… «ευλογήσει».

.

Υπάρχουν και ελπιδοφόρα μηνύματα από το περιστατικό

Ένα από τα ελάχιστα περιστατικά εκκλησιαστικής διαφθοράς και εγκληματικότητας στο οποίο εμφανίστηκαν δημοσίως πιστοί για να χλευάσουν και τον δράστη και να καταδικάσουν ανοιχτα τα φαινόμενα αυτά (μπορειτε να διαβάσετεαι στα σχετικά ρεπορτάζ των εφημερίδων). Πριν μερικούς μήνες, αντίθετα, είχαμε φαινόμενα όπου οι “ευσεβείς χριστιανοί” μαζεύονταν και κάνανε ολονυχτίες για να “αποκαλυφθεί η πλεκτάνη”, δήθεν, όταν άλλοι παιδόφιλοι παπάδες συλλαμβάνονταν και οδηγούνταν στη δικαιοσύνη. Λογικοί και αξιοπρεπείς άνθρωποι πρέπει να υπάρχουν σε κάθε χώρο και είναι χρήσιμοι για την κοινωνία, είτε συμμετέχουμε εμείς οι ίδιοι στους  χώρους αυτούς, είτε όχι.

Μετά τον αρχιμανδρίτη-έμπορο σκληρής παιδικής και βρεφικής πορνογραφίας, τους δεκάδες παιδεραστές και εννοείται τα οικονομικά σκάνδαλα αγκαζέ με την εξουσία, θα πρέπει κάποιος να τους βάλει ένα “χέρι”… αλλά ποιός;

.

Ο Αυστριακός είναι πατέρερας-τέρας αλλά… ο κωλομπαράς παπάς είναι κάτι άλλο για τα ΜΜΕ

Εδώ θα πρέπει να καταδείξουμε μία ακόμα πλευρά του θέματος. Την γενικότερη αλλοφροσύνη των θρησκόληπτων αλλά και πολλών από εμάς που τους ανεχόμαστε. Την επιλεκτική ευαισθησία που τσακίζει κάθε λογική! Νοοτροπίες που δίνονται με “συνταγή” -σαν την αντιβίωση- από τα ΜΜΕ.

Θα θυμάστε πριν λίγο καιρό την περίπτωση του Αυστριακού πατέρα Γιόζεφ Φρίτζλ ο οποίος στο υπόγειό του είχε κλείσει για αρκετά χρόνια την κόρη του και τις κόρες της κόρης του, τις οποίες βίαζε. Ο άνθρωπος αυτός χαρακτηρίστηκε από τη διεθνή κοινή γνώμη ως πατέρας-τέρας, και ορθά. Πάρτε ένα παράδειγμα από την Καθημερινή. Μία αναζήτηση να κάνετε θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει αναφορά στο περιστατικό που δεν αποκαλεί τον άνθρωπο αυτό ως τέρας, κι ίσως είναι λίγο…

Στην περίπτωση τώρα του κωλομπαρά μοναχού, ο οποίος όντας 68 πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί και ώς τανό παράδειγμα ΚΩΛΟΜΠΑΡΑ-ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΥ-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ, διαβάζουμε τα ελληνικά έντυπα. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε μία λέξη η οποία να δείχνει την απέχθεια κάποιου εντύπου προς τις πράξεις αυτές. Να καταγράφει το μέγεθος των πράξεων του μοναχού και όχι απλά να καταγράφεται ως “ασέλγεια”, λες και έπιασε λίγο “μπουτάκι”, ή με τα νομικίστικα “κατά συρροήν”, “κατ’ εξακολούθηση”, κλπ. Η κοινωνία ακούει αυτά τα πράγματα, της σηκώνεται η τρίχα κάγκελο, και τα ΜΜΕ καλύπτουν ειδησεογραφικά και μόνο ένα φαινόμενο τόσο συχνά επαναλαμβανόμενο όσο και η αλλαγή του καιρού. Με φρασεολογίες κοινότυπες που δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος του προβλήματος.

Δηλαδή, για να το καταλάβουμε εμείς οι ηλίθιοι θερμόαιμοι και υποτίθεται αντίθρησκοι …

πόσο διαφορετικό είναι αυτό που έκανε ο αυστριακός που έπρεπε κάπως να περιορίζει τα σεξουαλικά του αντικείμενα και τα είχε στο υπόγειο, από αυτό που έκανε ο πορνόγερος-παιδεραστής μοναχός ο οποίος είχε ολόκληρη νομιμότατη “επιχείρηση” που όχι μόνο φράγκα από κεριά του έφερνε αλλά ήταν και η ιδιωτική φυλακή στην οποία είχε εσώκλειστα τα παιδάκια με πρόσχημα τη θεία σωτηρία και τις κατάρρες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις ορέξεις του;;;

Γιατί τα ΜΜΕ εδώ δεν εκφράζονται ανάλογα. Ούτε καν παιδεραστή δεν το αποκάλεσαν! Τόση προστασία στην ορθόλοξη παράδοσή μας όταν κάθε μοναστήρι είναι ένα υποψήφιο μέρος να γίνονται τέτοια εγκλήματα λόγω του καθεστώτος λειτουργίας τους και τις θρησκόληπτές μεθόδους επιβολής των ηγουμένων;;

Να τονίσουμε ακόμα ότι ακόμα και σε ηθικό επίπεδο είναι πολύ διαφορετικό να βασανίζεις, να βιάζεις, να εκμεταλλεύεσαι να κακομεταχειρίζεσαι τον συνάνθρωπό σου, το παιδί σου, τη γυναίκα σου ως πρόσωπο με τη δική σου φιλοσοφία και τα δικά σου δίκια και άδικα… και διαφορετικό να τα κάνεις όλα τα παραπάνω μεσα από την επιβολή της ορθότητας/αλήθειας που επιτάσσει μία ιδεολογία ή ακόμα περισσότερο μία  θρησκεία. Πόσο πιο ευκολο είναι άραγε να υποκύψει ένας ψυχαναγκασμένος 12χρονος έφηβος στις ορέξεις οποιουδήποτε, όταν αυτές του προτείνονται μέσα από τη θρησκευτική ευλάβεια, την προσευχή, τη μετάνοια, την ταπεινοφροσύνη;;;

Είναι οι περιπτώσεις που μας θυμώνουν περισσότερο από κάθε τί άλλο!

Δείτε ένα δείγμα από τα σχετικά ρεπορτάζ των εφημερίδων και παρατηρήστε την “στεγνότητα” του δημοσιογραφικού λόγου για το θέμα:

http://news.ert.gr/el/20032-profylakisteos-o-igoumenos-nyfon.htm

http://www.skai.gr/master_story.php?id=114161

http://naftemporiki.gr/news/static/09/03/13/1640445.htm

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4506815&ct=1

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&tag=9597&pubid=6223102

Κάθε μέρα που περνάει, τόσο το αίτημα για “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” μεταξύ πολιτείας  και εκκλησίας θα γίνεται πιο αναγκαίο για μια πιο δημοκρατική, ελεύθερη και κοινωνικά υγιέστερη χώρα.

Κατηγορία: Ενημέρωση, Κοινωνία
Tags: , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...