Προς τί η σιγή… υποβρυχίου από τον Άδωνι στην προεκλογική περίοδο;

adonis_workerΠου είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης τον τελευταίο καιρό; Γιατί άραγε εξαφανίστηκε από την επικοινωνιακό κάδρο της ΝΔ; Μα δεν ήταν από τους πιο “αποτελεσματικούς” υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά; Δεν είναι αυτός που δεν ανεχόταν με τίποτα να του παίρνει τη δόξα η Τρόικα για όλα τα ωραία που έκανε στο σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία;

Που τον κρύψανε άραγε οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ;

Προς τι η σιγή… υποβρυχίου;

Αν βλέπαμε 10 λεπτά από το δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ του 2011, ίσως θυμόμασταν ή ψιλιαζόμασταν περισσότερα.

Τότε ο Άδωνις ήταν ακόμα στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και ο Μεϊμαράκης ήταν Υπ. Άμυνας, όπου του είχε λάχει να πρέπει να παραλάβει ένα γερμανικό υποβρύχιο που είχε παραγγελθεί με αμαρτωλές συμβάσεις επί Τσοχατζόπουλου: το γνωστό “υποβρύχιο Παπανικολής που γέρνει”. Λόγω των τεχνικών προβλημάτων, αλλά και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για την παραγγελία τους, δεν ήταν δυνατό να παραληφθούν άμεσα ή και καθόλου. Και ενω η διαδικασία καθυστερούσε λόγω διαπραγματεύσεων μεταξύ Υπ. Άμυνας και της γερμανικής εταιρίας, το ΛΑΟΣ έκανε τη μία ερώτηση μετά την άλλη για να γίνει παραγγελία τορπιλλών που θα πρέπει να φέρει το υποβρύχιο… όταν και εφόσον παραληφθεί.

Ο Μαϊμαράκης “έδωσε” τότε τον Καρατζαφέρη, λέγοντας ότι ως υπουργός ο ίδιος δεν ήθελε να παραλάβει καθόλου τα υποβρύχια και διαπραγματευόταν για να μη χαθούν τα χρήματα της προκαταβολής της παραγγελίας (η αρχική συμφωνία έλεγε ότι θα χάνονταν, αλλά επειδή ήταν συμφωνία ήταν προϊόν διαφθοράς όλο και κάτι θα μπορούσε να γίνει). Ο συνολικά μεγάλος αριθμός ερωτήσεων του ΛΑΟΣ στη Βουλή για εξοπλισμούς (περίπου 90 ερωτήσεις) άφηναν πολλά ερωτηματικά για το ρόλο που εξυπηρετούσαν εν έτει 2011. Σε κάθε περίπτωση οι ερωτήσεις τους δρούσε αρνητικά για τη διαπραγμάτευση, ίσως και ύποπτα. Ο Μεϊμαράκης είχε πεί χαρακτηριστικά:

«δεν μπορεί το περιθώριο, οι νονοί, τα λαμόγια να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή, να λέμε ότι είναι σάπια και να μην τους αντιμετωπίζουμε γιατί δήθεν θα ρίξουμε το δικό μας επίπεδο». [πηγή]

Από την άλλη πλευρά, ο Καρατζαφέρης “έδωσε” τον Μεϊμαράκη λέγοντας ότι στην πιάτσα όλοι τον ξέρουν ως “κύριο μπροστάτζα” για συμφερόντα εταιριών εξοπλισμών. Ουσιαστικά, υπονοούσε ότι η διαπραγμάτευση του Μεϊμαράκη δεν ήταν έτσι όπως την παρουσίαζε ο ίδιος, αλλά είχε σκοπό να αποσπάσει μίζες ή να δρομολογήσει αγορά άλλων συστημάτων όπλων, ίσως από άλλη εταιρία.

Η σίγουρα η υπόθεση βρωμάει. Μπορεί και οι δύο πλευρές να λένε αλήθεια αλληλοκατηγορούμενες. Μπορεί, δηλαδή, οι Γερμανοί να είχαν ήδη σπρώξει λεφτά στον “χέρι-χέρι” και όταν ο “μουστάκιας” πήγε να χωθεί, ανέλαβε ο ήδη πληρωμένος αντιπρόσωπος να καθαρίσει την κατάσταση. Μπορεί όμως μόνο ένας ένας από τους δύο, ή ακόμα και κανένας να μην έχει δίκιο κατηγορώντας τον άλλο. Αν και είναι δύσκολο να έχουν ειπωθεί τόσο βαριές κουβέντες χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Βέβαια, τα υποβρύχια παραλήφθηκαν τελικά, αφού ο Μεϊμαράκης -κακώς- δεν κατήγγειλε τη σύμβαση ως προϊόν διαφθοράς, ενώ φαντάζομαι ότι και οι τορπίλλες θα αγοράστηκαν. Το τελευταίο είναι λογικό, δεδομένου ότι έχουν παραλληφθεί τα υποβρύχια. Αυτή είναι και το κυρίως γκρίζο σημείο του πρόσφατου παρελθόντως Μεϊμαράκη το οποίο καυτηριάζει ο Καμμένος.

Έχοντας θυμηθεί αυτά, ίσως μας περνάει από το μυαλό γιατί ο Γεωργιάδης έχει μείνει στον πάγκο το τελευταίο διάστημα. Για δεύτερη φορά, δε, είναι στη περίεργη θέση να πρέπει να έχει αρχηγό στο κόμμα της ΝΔ έναν άνθρωπο που γελοιοποιούσε ή κατήγγειλε παλιότερα. Ο πρώτος ήταν ο Σαμαράς τον οποίο κορόιδευε, τώρα είναι ο Μεϊμαράκης που τον χαρακτήριζε τον χειρότερο Υπ. Άμυνας που έχει υπάρξει, χώρια οι καταγγελίες περί του ρόλου του για τα εξοπλιστικά.

Τώρα ο Άδωνις δεν είναι μόνο ότι είναι χαρμάνης μακρυά από τηλεπαράθυρα, αλλά του πήραν άλλοι τις καλύτερες ρατσιστικές και ξενοφοβικές ατάκες περί προσφύγων και μεταναστών, όπως ο Φορτσάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σιγή υποβρυχίου, λοιπόν!

Κατηγορία: stigalaria, Πολιτική, Στις Γρήγορες
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , .


Σχολιάστε...