Το ΚΚΕ πολλοί αγάπησαν, τις απομιμήσεις όμως κανείς!

KKE_apomimhseis_final

Τελικά οι υπεραριστεροί της ΛαΕ θα μπουν στη Βουλή ή τσάμπα γεμίζουν τα καπηλιά με συντρόφους που πίνουν τσίπουρα στο όνομά της;

Οι δημοσκοπήσεις προϊδεάζουν για ένα ποσοστό γύρω στο 3%, παρότι μάλιστα τους δόθηκε αρκετός χρόνος στα τηλεοπτικά στούντιο να αναλύσουν την πρότασή τους και να βγάλουν τα απωθημένα τους για τον “σχεδόν προδότη” Τσίπρα.

Και δε λέω, δημοσκοπήσεις χαζεύουμε που χάνουν στατιστικής ακρίβειας, όμως, όπως και να το κάνουμε… άλλο 3%, άλλο 13%, διότι την τάξη μεγέθους φαντάζομαι την πιάνουν οι δημοσκοπήσεις.

Και άλλο φυσικά το 61,3% του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος το οποίο επικαλούνται οι της ΛαΕ για να δικαιολογήσουν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αν τέλος πάντων η ΛαΕ είχε σημαντικό ρεύμα υπέρ της θα το είχαμε πάρει χαμπάρι! Ίσα-ίσα, το αντίθετο φαίνεται να ισχύει. Αφού έγινε το “μπαμ” και πήρε φυσιολογικά αρκετή δημοσιότητα το ζήτημα της διάσπασης, στη συνέχεια υπήρξαν οι διερευνητικές εντολές που σύρθηκε το ζήτημα για ακόμα μερικές μέρες. Πλέον, όμως, τα ερωτήματα περί του ποιος θα διαχειριστεί την κατάσταση στην Ελλάδα και ποιος θα κυβερνήσει ξεπερνούν κατά πολύ τα τις συγκρούσεις εντός πολιτικών στρατοπέδων που εκλαμβάνονται εν τέλει από την κοινή γνώμη ως μικροκομματικά.

Η αναμενόμενη συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές (σσ. ξεκίνησε από αρκετά χαμηλά) θα συμπιέσει ακόμα περισσότερο τις ελπίδες για μια καλή επίδοση της ΛαΕ. Εξού και ο προβληματισμός των γνωστών στελεχών που έχουν σηκώσει το βάρος της κόντρας με τον προεδρικό ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αρχικές σφοδρές επιθέσεις με διάφορα κοσμητικά επίθετα κατά της ομάδας Τσίπρα έχουν αρχίσει να αραιώνουν και να γίνονται ηπιότερες, έχω την ταπεινή εντύπωση. Για να μη πω πως η διαφαινόμενη απογοητευτική δημοφιλία της κίνησής τους, επειδή ακριβώς θα αποδείξει ότι ήταν απολύτως αναντίστοιχη της θεώρησής τους περί “προδομένης πλειοψηφίας” του λαού που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, έχει ήδη κάνει κάποιους εξ αυτών να δείχνουν κάπως… μετανιωμένοι.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά φαντάζεται ο καθένας τι θα σημαίνει στις σημερινές συνθήκες που ενώ η οργάνωση και εκπροσώπηση των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού θα πρέπει να ισχυροποιηθεί, που θα πρέπει τουλάχιστον να μπορεί να σχηματίζει πλειοψηφικά σχήματα εντός Ελλάδας για το κόψιμο του ομφάλιου λώρου διαπλοκής και κράτους και να ελπίζει ύστερα σε επωφελείς παρεμβάσεις στα διεθνή φόρα,…

… αντί να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, ουσιαστικά να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων ένα 2-3% προοδευτικών ψήφων, αν και εφόσον δεν καταφέρει η ΛαΕ να μπει στη Βουλή.

Παρά την απόλυτη διαφωνία της Γαλαρίας με την στρατηγική, και τις αριστερίστικες επιδιώξεις της ΛαΕ, για τον παραπάνω και μόνο λόγο, δε θεωρώ καθόλου ευχάριστη εξέλιξη το να μείνει ο Λαφαζάνης εκτός Βουλής.

Αν και πιστεύω ότι πραγματικά θα δυσκολευτεί πολύ για να τα καταφέρει τελικά, διότι το ΚΚΕ μπορεί πολλοί να αγάπησαν, τις απομιμήσεις όμως κανείς!

Κατηγορία: stigalaria, stigalaria poster, Ατάκα Δυνατή, Ιστορία, Πολιτική, Στις Γρήγορες, Χαβαλές
Tags: , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

  1. Pingback: Μάλιστα-μάλιστα. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί …Το ΚΚΕ πολλοί αγάπησαν, τις απομιμήσεις κανείς! | Kopanaki news

  2. Ο/Η F_EK είπε και λάλησε:

    Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που για πολλά χρόνια πάλευε σε συνθήκες δικομματιςμου να ξεπεράσει το 3%, θα ερχόταν τώρα να χρησιμοποιήσει τη λογική της “χαμένης ψήφου” πραγματικά δεν το περίμενα…

Σχολιάστε...