Την Αριστερά μην την κλαις, τον Αριστερισμό να λυπάσαι!

tha_skisw_ta_mnhmonia_bre_paliopaido

Κατά το “Τη Ρωμιοσύνη μη την κλαις“, θα έλεγα επίσης “Την Αριστερά και τα Κινήματα μη τα κλαις“.

Αυτό που θα πρέπει να λυπάται κανείς είναι τον Αριστερισμό, αυτή την παθογένεια του να λειτουργεί κάποιος πέρα και πάνω από τη λογική ενός μαζικού ταξικού πόλου (ή πολιτικού φορέα). Που θα πρέπει να παίρνει σοβαρές πρωτοβουλίες και να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες και ευθύνες για τα καλά και τα κακά που αυτές οι πρωτοβουλίες επιφέρουν.

Ο Λένιν είχε χαρακτηρίσει τον Αριστερισμό ως “παιδική αρρώστια του κομμουνισμού“. Θα κράταγα το “παιδική” ως επιθετικό προσδιορισμό για τον πολιτικό παλιμπαιδισμό στον οποίο επιδίδονται διάφοροι με άσπρα μαλλιά και γένια.

Βλέπεις, πλέον μερικοί από αυτούς που φώναζαν “πρόκειται για πραξικόπημα” (this is a coup!) για τον εκβιασμό του γερμανοκίνητου διευθυντηρίου των Βρυξελλών και τον εξαναγκασμό της ελληνικής πλευράς σε τιμωρητική συνθηκολόγηση, καταγγέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ (τους εαυτούς τους συμπεριλαμβανομένου, αν και δείχνουν να μην το αντιλαμβάνονται) και ιδιαίτερα τον Τσίπρα για αντιδημοκρατική αναδιπλωση και προδοσία του λαού.

Ταυτόχρονα, βέβαια, κάνουν πως “διερευνούν” συνεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης ακόμα και με αυτούς που σιγόνταραν και χειροκροτούσαν το καταγγελόμενο πραξικόπημα: τους λαχαναγορίτες ψευτόμαγκες που πρόδηλα υπερθεματίζουν την χρεοκοπία της αστικής τάξης όντας εκπρόσωποί της. Οι ασπρομαλλιάδες και ασπρογένηδες, “άβγαλτοι και αμόλυντοι” αριστεροί νεανίες κατά τα άλλα, χρησιμοποιούν κάθε κόκκο της κλεψύδρας που μετρά τον πολιτικό χρόνο για να διαφημίσουν την μπαγιάτικη πραμάτεια τους.

Το χειρότερο, δε, είναι ότι κάποιοι εξ αυτών επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια πίεση “τεχνητών ενοχών” στο κομμάτι του λαού που δεν τους ακολουθεί στο μονοπάτι των βερμπαλισμών, των πολιτικών φετίχ, και του λεκτικού αυνανισμού! Γνωρίζουν, μάλιστα, ότι η μεγάλη μάζα που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον στηρίξει και στις επόμενες εκλογές δεν είναι κομματικά ενταγμένοι σε αυτόν, ούτε στρατός. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σημασία για τους “επαναστάτες”, είναι όλοι ένοχοι και θα πρέπει να αισθάνονται ως τέτοιοι! Ο ΣΥΡΙΖΑ εξισώθηκε μονομιάς με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, και τα καθεστωτικά μνημονιακά κόμματα, και φυσικά ο Τσίπρας είναι απλά ο σκυταλοδρόμος που απλά διαδέχτηκε ομοίους του.

Πριν να μοιράσουν ενοχές, όμως, να μάθουν ότι οι ίδιοι είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να κοιτάζονται στον καθρέφτη, διότι είναι πολύ πιο ένοχοι -τουλάχιστον- από τον απλό κόσμο.

Προσωπικά, πάντως, κρατώ σημειώσεις από τη διδασκαλία τους περί “Αριστερού Ήθους“… να κυβερνάς εσύ και όταν έρθει η αποτυχία και η δύσκολη να βγάζεις την ουρά σου απ’ έξω και να ενοχοποιείς -εκτός των συντρόφων σου- κατευθείαν τον λαό!

Και να θεωρείς ταυτόχρονα ότι όλοι οι άλλοι είναι “λερωμένοι” και μόνο εσύ απολαμβάνεις να έχεις την τιμή να διατηρείς τα χέρια σου καθαρά.

Μόνο που, φίλτατοι, η παρθενία δεν στοιχειοθετείται δια περιαυτολογικού ισχυρισμού…

Αυτούς να λυπόμαστε, λοιπόν, τους αριβίστες Αριστεριστές που βλέπουν την πολιτική σαν καλοί δικολάβοι οπαδοί της τυπολατρίας, οι οποίοι ονειρεύονται τον δημόσιο χώρο ως ένα απέραντο δικαστήριο που θα κοντράρονται, αντί πολιτικών θέσεων, νομολογίες και γνωμοδοτήσεις. Αυτούς που έχουν πάντα έτοιμο το τσιτάτο και δε διστάζουν να ισοπεδώσουν τα πάντα γύρω τους, εχθρούς και φίλους, αρκεί αυτοί να αυτοϊκανοποιηθούν με την “καθαρότητά” τους.

Αυτούς να λυπόμαστε, τους ονειροπαρμένους ασθενείς του Αριστερισμού…

Κατά τα λοιπά, ψυχραιμία και κανένα δάκρυ για την Αριστερά, τα κινήματα, και τον προοδευτικό κόσμο που κινείται κόντρα στη μεθόδευση της “Αριστερής παρένθεσης”, από όποιους κι αν μεθοδεύεται/διευκολύνεται, εκούσια ή ακούσια.

Κατηγορία: stigalaria, stigalaria poster, Ατάκα Δυνατή, Ιστορία, Κινήματα, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , .


Σχόλια...

  1. Pingback: Η μεγ

  2. Ο/Η antonelefther είπε και λάλησε:

    Eξοργιστικό στη κυριολεξία κείμενο, ( άλλο χαρακτηρισμό θέλω να βάλω, αλλά προσπαθώ να συγκρατήσω τα νεύρα μου), από κάποιον βλάκα που προσπαθεί να το παίξει ειδήμονας!!! (Βεβαια αλλο παίζει!!!)

    • Ο/Η ark είπε και λάλησε:

      Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω.

Σχολιάστε...