Το “τρομοκρατικό χτύπημα” μιας μικρής Παλαιστίνιας κατά της Μέρκελ

Άγκελα Μέρκελ

Ένα περιστατικό προκάλεσε αίσθηση στη Γερμανία και στη διεθνή κοινή γνώμη. Ένα περιστατικό που δείχνει ότι η ζωή έχει τις δικές τις αξίες οι οποίες κατεδαφίζουν όποτε σα πύργο από τραπουλόχαρτα όταν βρουν μπροστά τους τη σοβαροφάνεια και τα αόρατα τείχη του “ιδιοτελούς ρασιοναλισμού” που έχουν χτιστεί στα κεφάλια των ανθρώπων των Δυτικών κοινωνιών.

Διαβάζοντας τη συνέχεια θα καταλάβετε γιατί η ζωή, με τον αυθορμητισμό και τις νομοτελειακές ανάγκες της, μπορεί να τρομοκρατήσει την ευρωπαϊκή ελίτ που σχεδιάζει την “Ευρώπη-φρούριο”. Μια Ευρώπης που αδιαφορεί για τις επιπτώσεις που έχουν οι ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις στη σφαίρα της επιρροής της, και της ακόμα μεγαλύτερης σφαίρας γεωπολιτικών συμφερόντων του ΝΑΤΟ.

—:{Χ}:—

Η γερμανίδα σιδηρά καγκελάριος συνομιλεί με μαθητές

Η Άγκελα Μέρκελ συναντήθηκε σε ένα στούντιο με μαθητές στην πόλη Ρόστοκ, σε ένα κλασικό στημένο για τις κάμερες κοινωνικό γεγονός.

Κάποια στιγμή, η μικρή Ριμ παίρνει το μικρόφωνο για να της μιλήσει για για την κατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων στη Γερμανία. Η Ριμ κατάγεται από την Παλαιστίνη και βρίσκεται στην Γερμανία εδώ και τέσσερα χρόνια. Μετακόμισε εκεί έπειτα από παραμονή σε καταφύγιο μεταναστών στον Λίβανο.

Η μικρή με ένα μεγάλο χαμόγελο ξεκίνησε να λέει για τα όνειρά της για το μέλλον…

«Έχω στόχους όπως όλοι. Θέλω να σπουδάσω στην Γερμανία, είναι άδικο να βλέπω άλλους ανθρώπους να μπορούν να χαίρονται τη ζωή τους και να μην μπορώ να χαρώ μαζί τους. Όσο δεν ξέρω πόσο ακόμα θα μπορώ να μείνω εδώ, δεν ξέρω πώς θα είναι το μέλλον μου».

Αυτό που εισέπραξε είναι μια γραφειοκρατική απάντηση χωρίς ίχνος συναισθήματος ή έστω ανθρώπινης έκφρασης του προσώπου. Η Μέρκελ αδιαφόρησε για το ποιος κάνει την ερώτηση, και ακόμα χειρότερα, θέλησε περισσότερο να αρπάξει την ευκαιρία για να χαϊδέψει τα αυτιά της συντηριτικής και ξενοφοβικής κοινής γνώμης της Γερμανίας η οποία, όπως και όλη η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, έχει γαλουχηθεί με το να κατηγορεί για τα μικρά ή μεγάλα προβλήματά της -πριν από όλα τα άλλα- τους “εισβολείς” ξένους:

«Το καταλαβαίνω αυτό, όμως, μερικές φορές η πολιτική είναι σκληρή. Είσαι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά ξέρεις υπάρχουν χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπων σε καταφύγιο Παλαιστινίων στον Λίβανο και να πούμε “μπορείτε να έρθετε” και “μπορείτε να έρθετε όλοι από την Αφρική” και “μπορείτε όλοι να έρθετε” δε θα μπορούμε να το διαχειριστούμε αυτό».

Μόλις το κοριτσάκι άρχισε να κλαίει η Μέρκελ χρειάστηκε σχεδόν μισό λεπτό να αντιληφθεί την κατάσταση, να καταλάβει τί συμβαίνει. Ήταν να έπρεπε να ξεθάψει τον άνθρωπο από πολύ βαθειά μέσα της για να μπορέει να αντιδράσει. Τελικά κατάφερε και πήγε κοντά και … τη χτύπησε στην πλάτη λέγοντας:

«Ήσουν πολύ καλή. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι για εσένα και παρουσίασες εξαιρετικά καλά την κατάσταση που πολλοί ακόμα βιώνουν».

Αυτό όμως που πραγματικά λέει με όλη τη συμπεριφορά της η καγκελάριος είναι:

«Καλωσήρθες στον ευρωπαϊκό πολιτισμό! Έλα τώρα, μην κλαις! Έχεις μια ζωή μπροστά σου να νιώθεις ένα τίποτα… μη κάνεις έτσι από τώρα».

Μετά το περιστατικό, σε ανακοίνωσή της η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις: «Έπειτα από 90 λεπτά μίας ζωντανής συζήτησης, όλοι οι συμμετέχοντες χειροκρότησαν». Άρα να μην ανησυχούμε, άρεσε σε όλους η παράσταση και φύγαν όλοι αγαπημένοι.

Στο μεταξύ, όμως, αυτό που δε μπορεί να κρυφτεί διεθνώς είναι ότι η Μέρκελ για ακόμα μια φορά απέτυχε ως άνθρωπος, ως συναισθηματικό ον που μπορεί να αντιληφθεί τις απαιτήσεις των περιστάσεων και να νιώσει συμπάθεια και συμπόνια. Και αυτό αποκαλύπτεται από την “τρομοκρατική” ενέργεια της μικρής Παλαιστίνιας που ζώστηκε, όχι με εκρηκτικά, αλλά με ανθρωπιά…

Οι άνθρωποι δεν είναι ρομπότ!

Υ.Γ. Το βίντεο κυκλοφορεί στο twitter με hashtag #MerkelStreichelt (Η Μέρκελ χαϊδεύει) και #Empathie.

Κατηγορία: Διεθνή, Ενημέρωση, Κοινωνία, Πολιτισμός
Tags: , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...