Σόιμπλε και Λιού μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

soible_lew

Ο Σόιμπλε χτύπησε στο παρά πέντε για άλλη μια φορά, κι ενώ φαίνεται να συγκλίνουν όλο και περισσότεροι παράγοντες για να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Ο χερ Σόιμπλε, περιγράφοντας τη συνομιλία που είχε με τον Υπ.Εξ. των ΗΠΑ Τζακ Λιού, ανέφερε ότι του πρότεινε να αναλάβει η Ευρώπη το Πόρτο Ρίκο και οι ΗΠΑ την Ελλάδα.

Επειδή όμως ο Χερ δε τα λέει όλα, κάποιος πρέπει να τα γράψει:

Σόιμπλε: “Ρε Λιού, παίρνω Πόρτο Ρίκο, παίρνεις Ελλάδα;”
Λιού: “Δεν παίζει!”

Σόιμπλε: “Καλά, πες του Ωμπάμια παίρνω Ντιτρόιτ, παίρνει Αν. Γερμανία;”
Λιού: “Ρηχάειναι μπείτε!”

Σόιμπλε: “Άσε τις μαλακίες, λέγε τί παίρνω και τί παίρνεις;”
Λιού: “Χερ, εμείς παίρνουμε τον έλεγχο κι εσύ παίρνεις πούλο!”

separatorΔε ξέρω αν αυτά που λέει ο Σόιμπλε είναι για γέλια ή για κλάματα, σίγουρα όμως κατάφερε να μας θυμίσει τί εστί ιμπεριαλισμός. Μας θύμισε τι σημαίνει να χωρίζουν οι δυνατοί τον κόσμο σε “μέρος μου και μέρος σου”… Και αυτό δε μπορεί να είναι αστείο.

Προσωπικά, βρήκα κάτι άλλο αστείο. Θυμήθηκα το Κόμμα του Λαού, το ΚΚΕ, που χρόνια τώρα βγάζει συνεδριακές θέσεις που τοποθετούν την Ελλάδα στον πυρήνα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η Ελλάδα για το ΚΚΕ δεν είναι μια περιφερειακή καπιταλιστική χώρα που στη μοιρασιά των ζωνών επιρροής έπεσε στην από εδώ κι όχι στην από ‘κεί πλευρά. Είναι στην καρδιά των δυνάμεων που σχεδιάζουν και δρουν επιθετικά-επεκτατικά για την ικανοποίηση των συμφερόντων της, όχι αστεία. Μέσω του ΝΑΤΟ, προφανώς!

Από αυτή τη στρεβλή θεώρηση του ρόλου της χώρας μας στις παγκόσμιες συγκρούσεις συμφερόντων εκκινεί το ΚΚΕ για να καταλήξει στην πάγια θέση του για “έξοδο από τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ“. Η οποία είναι πολύ σωστή ως θέση αρχής, είναι όμως κομμάτι προβληματικό να τίθεται ως προτεραιότητα νούμερο 1, ή να χρησιμοποιείται στον συνθηματικό αγωνιστικό λόγο για ψύλλου πήδημα. Όταν μάλιστα η αφετηρία της ανάλυσής σου είναι εμφανώς λανθασμένη.

Διότι, πως γίνεται να είμαστε στον πυρήνα του ιμπεριαλισμού… και την ίδια στιγμή να ακούμε τον Σόιμπλε να χαζολογεί λέγοντας ουσιαστικά ότι η Ελλάδα είναι ένα “χωράφι” που ανά πάσα στιγμή μπορεί να παιχτεί στο παζάρι των ισχυρών, των πραγματικά ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που -κατ’ αρχήν- το μέγεθός τους και ύστερα η σύγχρονη ιστορία τους δικαιολογούν απόλυτα το χαρακτηρισμό  αυτό;!

Πραγματικά, κάτι δεν κολλάει, δε νομίζετε;

Ίσως, πάλι, να φταίει που το ΚΚΕ εκπέμπει σε άλλες συχνότητες που δε μπορούμε να πιάσουμε εμείς οι αριστεροί και κομμουνιστές που είμαστε έξω από το μαντρί, οι ελευθέρας βοσκής!

Κατηγορία: stigalaria, stigalaria poster, Ατάκα Δυνατή, Διεθνή, Οικονομία, Πολιτική, Στις Γρήγορες, Χαβαλές
Tags: , , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...