Αναζητώντας ερρείσματα στα ίδια τους τα πολιτικά εγκλήματα

antonhs-behind-the-scenes-samaras

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο. της ΝΔ, και στην προσπάθειά του να περάσει το μήνυμα του φόβου στους πολίτες, άφηνε να αιωρείται για πολύ ώρα το ερώτημα “μετά το ΟΧΙ τί, τί θα κάνουμε;”. Σε μια αποστροφή είπε το εξής λοιπόν:

Το όχι, θα οδηγήσει την Ελλάδα σε κατάρρευση. Τα πάντα εισάγονται από την Ευρώπη. Θα τελειώσουν τα αποθέματα. Ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα.

Σε ελευθερη μετάφραση οι αιχμές Σαμαρά λένε:

Τι θα κάνουμε μετά το ΟΧΙ το οποίο σχεδόν αυτόματα θα μας πάει στη Δραχμή; Δεν παράγουμε τίποτα! Τα πάντα εισάγονται από την Ευρώπη! Μόνο η Ευρώπη πάντως νοιάζεται για εμάς που τρέχει να ετοιμάσει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια! Πως θα πληρώνουμε το χρέος με υποτιμημένες δραχμές;

Τελευταία, είναι πολλές οι φορές που οι αποτυχημένοι αυτοπυροβολούνται στα πόδια κατά την απεγνωσμένη προσπάθεια να τρομοκρατήσουν με τις “ντουφεκιές” τους.

Στην περίπτωση αυτή η δήθεν ανησυχία είναι ουσιαστικά μια στυγνή ομολογία ενοχής. Συγκεκριμένα:

1) ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΧΙ; Το πρώτο του ερώτημα είναι ρητορικό μεν, αλλά επί της ουσίας αναπάντητο και από τον ίδιο, αχαρτογράφητο, απροσέγγιστο, λες και οι εταίροι όλα αυτά τα χρόνια δε μας εκβίαζαν με απειλές ότι θα μας “πετάξουν έξω από το ευρώ”… Δεν το είχαν σκεφτεί ποτέ στη Ρηγίλλης αυτό; Δηλαδή επί τόσα χρόνια διαπραγματεύσεων, αυτοί που τόσο νοιάζονται για το ευρώ και τον Έλληνα δε σκέφτηκαν έστω πίσω από κλειστές πόρτες ότι αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να συμβεί; Όταν μετά τις Ευροεκλογές του 2014 και μέχρι τον Δεκέμβριο (που ανακοινώθηκαν οι πρόωρες εκλογές) σταμάτησε το ΝΔΣΟΚ να υλοποιεί το σκληρό πρόγραμμα που είχε υπογράψει (εξού και δεν έχουμε πάρει ως στήριξη ούτε τσακιστή δεκάρα από πέρσι το καλοκαίρι από τους τοκογλύφους), δεν φρόντισαν να σκεφτούν ότι αφού δεν υλοποιούν το πρόγραμμα μπορεί να γίνει το “ατύχημα” και να βγούμε από το κοινό νόμισμα;

Το συμπέρασμα είναι ότι, αν πάμε στη Δραχμή, τον Σαμαρά να μην τον ενοχλήσουμε/υπολογίζουμε. Παρά τα 40 χρόνια συγγραφής τόμων ιστορίας από την κεντροδεξιά -ενίοτε έβαζε και τις πινελιές της η ακροδεξιά- δε γνωρίζουν τί και πώς πρέπει να γίνει. Αντίθετα, οι υπεύθυνοι της συγγραφής μίας και μόνο “παρένθεσης” στην σύγχρονη ιστορία οφείλουν σα Νοστράδαμοι να γνωρίζουν με λεπτομέρεια κάθε ενδεχόμενο σε ένα τόσο περίπλοκο διεθνές παιχνίδι!

2) ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ομολογία σοκ για το τι οικονομία και παραγωγική βάση παρέδωσαν οι κυβερνήσεις των ληστών με τους πράσινους ήλιους και τις φλογισμένες δάδες. Ουδέν άλλο σχόλιο…

3) ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! Τραγική συμπληρωματική ομολογία, η οποία εξειδικεύει και επεξηγεί το ποιός επωφελήθηκε από την διάλυση της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας. Επίσης, υπονοεί ότι, παρότι μας στραγγαλίζουν, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το αρνητικό ισοζύγιο εισαγωγών συγκεκριμένα με την Ευρώπη. Θα μπορούσε να πει ο Σαμαράς “με Δραχμή δε θα έχουμε να πάρουμε αυτά και αυτά από την Ευρώπη όπως κάνουμε σήμερα, έχετε σκεφτεί από που θα τα αναπληρώσουμε, από ποιες χώρες που ενδεχομένως λόγω φτηνότερου νομίσματος (σε σχέση με το ευρώ) θα μπορούσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας φτηνότερα;”.  Το οποίο όμως απέχει αρκετά από αυτό που τελικά ακούμε.

4) Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ! Ε, όχι αγάπη μου δε θα μας κάνεις και το μυαλό χυλό!

5) ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ; Εδώ ο Σαμαράς καταπιάνεται με ένα ακόμα μεγάλο θέμα με μια αναντίστοιχα ρηχή τοποθέτηση. Τόσο ρηχή όσο τα κοντά ποδάρια της υποκρισίας από πλευράς θεσμών. Με πονηριά ο πολιτικάντης μετατρέπει ένα ζήτημα που αφορά δύο μέρη σε ζήτημα αποκλειστικά του ενός εκ των μερών. Τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής πλευράς αγνοούνται και χλευάζονται, όπως το ζήτημα της αμφισβήτηση τους χρέους, κάτι που εγείρεται ξεκάθαρα από το προκαταρκτικό πόρισμα της σχετικής Επιτροπής της Βουλής. Και ο πολιτικάντης προχωράει ακόμα παραπέρα διαστρευλώνει την πραγματικότητα η οποία λέει ότι όταν ο δανειζόμενος υποβαθμίζεται ραγδαία, τότε πρόβλημα έχουν και τα δύο μέρη: και ο δανειστής και ο δανειζόμενος. Αν η Ελλάδα έχει μια υποτιμημένη Δραχμή, τότε μπορεί η ίδια να έχει προβλήματα επιβίωσης, αλλά ακριβώς αυτά τα προβλήματα θα είναι η εγγύηση ότι ο δανειστής δε θα πάρει ποτέ τα λεφτά του πίσω.

Συνολικά, είναι φοβερό πως τα απολύτως ορατά αποτελέσματα της ανικανότητας/ενδοτικότητας της κεντροδεξιάς διαχείρισης, επιχειρείται από τους ίδιους τους υπεύθυνους να παρουσιαστούν ως σχεδόν “αντικειμενικές συνθήκες” μιας πραγματικότητας που τεκμιριώνει τη θέση τους για ακόμα περισσότερη ενδοτικότητα και ξεπούλημα! Κάπως έτσι η ασφυξία ρευστότητας και οι κλειστές τράπεζες, ενώ επιβλήθηκαν για να εκβιαστεί ο λαός και να υποταχθεί, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα για -τι άλλο;-… λαϊκή υποταγή.

Είναι να αναρωτιέται κανείς, πόσο πιο καλά θα τα πήγαινε ένας διαπιστευμένος εκπρόσωπος των δανειστών, ένας “Σβαρτς” που σε κάθε ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων δύο μερών θα παρουσίαζε συστηματικά την Ελλάδα ως αυτή που δεν έχει στον ήλιο μοίρα (που μπορεί και να ισχύει εν μέρει) και τους αντιπάλους της ως “θηρία” που δεν ιδρώνει το αυτί τους. Κάπως έτσι, ο Σαμαράς και οι υπόλοιποι υπάλληλοι ξένων συμφερόντων, δε ντρέπονται σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές για τη χώρα να παρουσιάζουν τη μεν Ελλάδα ως σκόνη που θα σκορπιστεί από στιγμή σε στιγμή μόνο και μόνο από την ανάσα του αντιπάλου, και τους δανειστές από την άλλη σχεδόν ως παγκόσμιες σταθερές, αμετάβλητες ακόμα και υπό ραγδαίων εξελίξεων.

Συνεχίστε να μη κρατάτε ούτε τα προσχήματα…

Σκέψη για το δρόμο: Όταν σε μια αποστροφή ο Σαμαράς στην ίδια ομιλία λέει:
Για να καταλάβετε πόσο αντιδημοκρατικό είναι το δημοψήφισμα, το κατήγγειλαν όλα τα κόμματα και το στήριξε μόνο η Χρυσή Αυγή.

τότε οι καμπάνες έπρεπε να χτυπάνε στον Περισσό και στο κεφάλι του κάθε οπαδού του ΚΚΕ. Ασχέτως συνολικής στρατηγικής για τη σωτηρία του ανρθώπινου είδους, να μας εξηγήσει κάποιος ρήτορας την τακτική του κόμματος του λαού και συγκεκριμένα να μας απαντήσει ποιανού τη φαρέτρα θεωρούν ότι γεμίζει. Πάντως, έχω βάσιμες υποψίες ότι γεμίζουν -για ακόμα μία φορά- τη λάθος φαρέτρα!

Κατηγορία: stigalaria, stigalaria poster, Ατάκα Δυνατή, Ενημέρωση, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...