Ο ΓΑΠ ξέρει καλά ότι ο κακός τιμωρείται, ο ηλίθιος χλευάζεται…

ΓΑΠ χαζός ή κακός

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στον Βόλο. Εκεί του την έπεσε ο “δήμαρχος” Αχιλλέας Μπέος, το οποίο θα έπρεπε να τον βάλει σε σκέψεις. Το να θεωρεί ένας άνθρωπος του υποκόσμου ότι έχει τη δυνατότητα να πλησιάσει μέρα μεσημέρι, με εμφανές πρόσωπο, και με μπόλικο τσαμπουκά, ένα πολιτικό πρόσωπο (όποιο κι αν είναι), και ότι αυτό μάλιστα θα αξιολογούταν θετικά από ένα κομμάτι της κοινωνίας (βλ. “καλά του είπε, καλά του έκανε, μας κατέστρεψε!“), δε μπορεί παρά να σημαίνει ότι το πολιτικό πρόσωπο αυτό έχει φτάσει αντικειμενικά πολύ κοντά στον πάτο.

Δεν φαίνεται, να τον απασχόλησε τον ΓΑΠ μια τέτοια σκέψη.

Ύστερα, βρέθηκε και στην Κοζάνη όπου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ένας τοπικός δημοσιογράφος του έκανε την ερώτηση αν είχε ο ίδιος θέρμανση όταν ο κόσμος δεν είχε, κι αν πήγε ποτέ αυτά τα χρόνια σε νοσοκομείο και να μη μπορεί να βρει γιατρό…

Κάτι τέτοιες στιγμές αξίζουν, γιατί ο ηθοποιός βγαίνει εκτός σεναρίου και πρέπει να αυτοσχεδιάσει. Κι έτσι προκύπτει το παρακάτω τραγελαφικό απόσπασμα.

  • Του λένε για το 2009-2014 για καταστάσεις που ευθύνεται κι ο ίδιος προσωπικά και απαντάει για το 1970, τότε που ήταν παιδί, και δεν έχει καμία ευθύνη για τίποτα… αφήστε τα 40 χρόνια χρονολογικής διαφοράς, πείτε ότι δεν πάει καλά το ρολόι του.
  • Έχω δει τον πατέρα μου και τον παππού μου στη φυλακή“. Ναι, αλλά δε τον ρωτήσε κανένας για τον πατέρα και τον παππού του! Στο μεταξύ, μικρή λεπτομέρεια: ο παππούς του κυβέρνησε πριν τη φυλακή, και ο πατέρας του του μαζί με τον ίδιο κυβερνούσαν ή κουμάνταραν την Ελλάδα από το 1981 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014. 34 χρόνια είναι αυτά!
  • Έχω πάει εξορία όπως λέμε “έχω πάει εκδρομή για ψάρεμα” ή “έχω πάει για βρούβες“. Από όσο γνωρίζουμε ιστορικά, στην εξορία δεν πας, σε στέλνουν. Γιαυτό συνήθως αυτό εκφράζεται ως “έχω κάνει εξορία“, ή ο πρώην φυλακισμένος λέει “έχω κάνει φυλακή“.
  • Του λένε για ένα λαό του οποίου φτωχοποιήθηκε κατά 40% το εισόδημα, κάτι που σημαίνει ότι στατιστικά υπάρχουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας που μπορεί να έχουν χάσει και το 80% ή και όλο το εισόδημά τους, και απαντάει ότι αν δεν έπαιρνε τα δύσκολα μέτρα (σημειώστε το συνειδησιακό πρόβλημά του, κλαψ!) τότε “δεν θα ήταν 5-10-100-1000 αυτοί που σήμερα υποφέρουν” αλλά περισσότεροι!!!

Μια ανθρωπιστική κρίση που… δεν υπάρχει για τον ΓΑΠ

Πέρα από τα αστεία η παραπάνω σκηνή αυτοσχεδιασμού βγάζει και πολιτική ουσία.

Η τελευταία είναι μια τραγικά επικίνδυνη τοποθέτηση, διότι ο ΓΑΠ ουσιαστικά υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα της φτώχειας είναι της τάξης των μερικών εκατοντάδων, ή μερικών χιλιάδων ανθρώπων που σαφώς δεν εγγείρει ζήτημα “ανθρωπιστικής κρίσης”.

Δείχνει να αγνοεί, όχι μόνο την πραγματικότητα, αλλά άκόμα και το γεγονός ότι όλοι οι επίσημοι πολιτικοί χώροι στην Ελλάδα, διεθνείς ανθρωπιστικοί οργανισμοί, ευρωπαίοι πολιτικοί, αλλά ακόμα και οι θεσμοί/δανειστές έχουν αποδεχτεί (έστω με ήπια φρασεολογία) ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση η οποία λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ως παράγοντας στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.

Είναι δυνατόν τη σήμερον να παριστάνει ο ΓΑΠ  τον αρνητή της ανθρωπιστικής κρίσης μιλώντας στους εξαθλιωμένους συμπατριώτες του που τη βιώνουν;

Εγκάθετος και πολιτικός εγκληματίας, ή απλά χαζός; Είναι ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει κάθε Έλληνα με την πλειοψηφία να έχει μάλλον λάθος άποψη πιστεύοντας ότι ισχύει το δεύτερο.

Η Γαλαρία έχει ασχοληθεί με αυτό το ερώτημα στο παρελθόν υποστηρίζοντας ότι ο ΓΑΠ μπορεί να μην έχει την τέχνη ούτε του ελληνικού λόγου, ούτε γενικά του πολιτικού λόγου για να ελιχθεί, αλλά δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να περνιέται για χαζός, ακόμα κι αν πολλές φορές μοιάζει να το επιδιώκει να περνιέται για τέτοιος. Γιαυτό και το πόστερ του άρθρου θέτει ένα ρητορικό ερώτημα: “Ο κακός τιμωρείται, ο ηλίθιος χλευάζεται. Εσύ τί θα προτιμούσες να πάθεις, λοιπόν;”.

Αξίζει να διαβαστούν και οι παλιότερες παρατηρήσεις της Γαλαρίας για τον Γιώργο Παπανδρέου και το πολιτικό του κεφάλαιο στα δύο άρθρα:

Κατηγορία: stigalaria, stigalaria poster, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...