Πρόβα “δυνατής εθνικής φωνής διαπραγμάτευσης” στο Ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έμελλε να είναι η σκηνή που θα βλέπαμε μια πρόβα του τι εννοεί η ΝΔ και οι λοιποί διαπραγματοσώστες ανάγκη για “δυνατή εθνική φωνή διαπραγμάτευσης” μέσω συγκυβερνήσεων/συνεννοήσεων/ξαναμοιράσματος της πολιτικής τράπουλας. Η σκηνή έχει τίτλο “Σοφία Σακοράφα εναντίον Μαρίας Σπυράκη“.

Σε μια (ακόμα) συζήτηση για το ζήτημα της Ουκρανίας, όπου μόλις είχε υπάρξει εισήγηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ένα (ακόμα) ψυχροπολεμικό ψήφισμα κατά της Ρωσίας, η Σοφία Σακοράφα λαμβάνει το λόγο. Σε 10 προτάσεις δίνει ξακάθαρο στίγμα και αναδεικνύει συνοπτικά τις περισσότερες πτυχές της Ουκρανικής διένεξης και συγκεκριμένα τα κυρίως δυτικά συμφέροντα που την πυροδότησαν.

Σοφίας Σακοράφα: “Είμαι έντεκα μήνες σε αυτό το κοινοβούλιο και στο διάστημα αυτό έχουμε τοποθετηθεί για την Ουκρανία και τη Ρωσία όσο για κανένα άλλο ζήτημα.

Συγχαίρω τον εισηγητή γιατί κατάφερε επάξια να παρουσιάσει το πιο ψυχροπολεμικό κείμενο που έχω δει.

Διαβάζοντάς το αναρωτήθηκα αν πρόκειται για έκθεση γραμμένη και διαμορφωμένη από εκλεγμένους βουλευτές ή είναι ψήφισμα του ΝΑΤΟ.

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας με αόριστες γενικόλογες εκτιμήσεις, υποθέσεις και αφορισμούς, θυμίζουν ψυχροπολεμική περίοδο.

Η τυφλή εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών, στρατιωτικών και οικονομικών συμφερόντων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, αλλά και συγκεκριμένων κύκλων της ΕΕ στην περιοχή, για τον έλεγχο και τις διαδρομές των ενεργειακών πόρων, με τη δαιμονοποίηση μιας μόνο χώρας, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και κριτικής για τις πολιτικές των συμμάχων σας, ερμηνεύεται από την κατάληξη.

Προβάλλετε την ανάγκη στρατιωτικής ισορροπίας στην περιοχή και ζητάτε την ενίσχυση του ρόλου του ΝΑΤΟ και την αύξηση των στρατιωτικών κονδυλίων από τα κράτη μέλη. Φυσικά σε βάρος των κοινωνικών δαπανών και της κοινωνικής συνοχής.

Η κάθετη άρνησή μου στο ψήφισμα είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μου στους ψηφοφόρους μου.”

Μαρία Σπυράκη, Maria Spyrakh

Η Μαρία Σπυράκη δε χάνει ευκαιρία στο ΕΚ να δηλώνει ότι μάχεται αυτή και η ΝΔ την ακραία και ιδεοληπτική Αριστερά. 

Το λόγο πήρε και η Μαρία Σπυράκη η οποία, αν και σε περίοδο διαπραγμάτευσης, κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση συνολικά, την οποία χαρακτήρισε Αριστερή και ιδεοληπτική.

Ουσιαστικά, η Σπυράκη παρουσίασε μια κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να συμμορφωθεί, να τιμωρηθεί, να πολεμηθεί.

Αν και όλα τα υπονοούμενα οδηγούν εκεί, η ίδια δεν τόλμησε να πει αυτολεξεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ τώρα που είναι στη βράση το σίδερο με τη διαπραγμάτευση κι “έχουμε όλοι εμείς οι απέναντί της συμφέρον” από μια τέτοια εξέλιξη.

Αυτό θα πει “δυνατή εθνική φωνή διαπραγμάτευσης”!

Μαρία Σπυράκη: «Δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε σήμερα στο απαραίτητο πλαίσιο για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην ΕΕ, λόγω ιδεοληπτικών τροπολογιών της Aριστεράς. Είναι αυτές οι ίδιες ιδεοληψίες που οδηγούν την κυβέρνηση και στη χώρα μου την Ελλάδα, να αυξάνει την εξάρτηση από έναν και μοναδικό πάροχο την Ρωσία, υπονομεύοντας την ενεργειακή ασφάλεια. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ακραίας αριστερής ιδεολογίας και του αρμόδιοι υπουργού Π. Λαφαζάνη.

Αλήθεια τι θα σημάνει για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, για την προμήθεια αερίου από πολλαπλούς προμηθευτές αν δεν προχωρήσει ο αγωγός ΤΑΡ και συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Τurkish Stream για τον οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχουν κονδύλια;

Τι συνεπάγεται για την ενιαία αγορά ενέργειας και τελικά για την ενεργειακή ασφάλεια η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗΣ (sic), η άρνηση να αυξήσει τη συμμετοχή των ιδιωτών μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, να πληρώσει εντέλει τις οφειλές στους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας; Το ψήφισμα είναι απαραίτητο για να προχωρήσει η ενεργειακή ασφάλεια. Είναι όμως προϋπόθεση, κυβερνήσεις κρατών μελών όπως η ελληνική που δεν εργάζονται για την Ενιαία Αγορά Ενέργειας να συμμορφωθούν σε αυτή την κατεύθυνση

Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, όχι μόνο για το τι λέει η κάθε Σπυράκη και η κάθε Σακοράφα της μίας και της άλλης πλευράς, διότι η διαφωνία είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι, αλλά κυρίως για το πώς συνολικότερα μια πολιτική στάση εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του λαού που υποτίθεται εκπροσωπούν οι φορείς της.

Για την ιστορία, η δραστηριότητα και η φρασεολογία της Σπυράκη είναι μάλλον συνεπής και με συνέχεια. Από την πρώτη κιόλας παρέμβασή της στο ΕΚ (αρχές Ιουλίου 2014) ζήτούσε για λογαριασμό της ΝΔ στήριξη από την Ευρώπη διότι οι πολιτικές της προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν της ΔΕΗ και μάχονται κατά των συνδικαλιστών και της Αριστεράς…

Κατηγορία: stigalaria, Ενημέρωση, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...