Προσκύνημα και οι πλαστικές παντόφλες του Παΐσιου

Οι υποτιθέμενες πλαστικές παντόφλες του Πάτερ ΠαΐσιουΙερέας στην Κύπρο έβγαλε τις πλαστικές παντόφλες του γέροντα Παΐσιου, που πρόσφατα αγιοποιήθηκε, σε προσκύνημα. Οι παντόφλες τοποθετήθηκαν σε μια ξύλινη θήκη με τζάμι, μαζί με μια εικόνα του γέροντα Παΐσιου. Η κίνηση του ιερέα προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και από την εκκλησία και τελικά οι παντόφλες αποσύρθηκαν.

«Πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο του πατέρα μου» υποστήριξε ο ιερέας που είχε την ιδέα να πραγματοποιήσει αυτό το προκλητικό προσκύνημα μιλώντας στο orthodoxia.info. Παραδέχθηκε μάλιστα πως υπήρξαν αντιδράσεις και στην Κύπρο ενώ η Μητρόπολη Λεμεσού στην οποία ανήκει ο ναός που πραγματοποιήθηκε το προσκύνημα κάλεσε τον κληρικό για εξηγήσεις.

«Ήταν λάθος μου που δεν ενημέρωσα πριν την Μητρόπολη» είπε κατά την συνομιλία του με το orthodoxia.info ο κληρικός που προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας πως κατά την διάρκεια εγκαινίων ιερού ναού αφιερωμένου στους Όσιους Αρσένιο και Παίσιο είχε τεθεί σε προσκύνηση ράσο του δεύτερου.

Πάντως, ο Κύπριος δεν είναι ο πρώτος που βάζει για προσκύνημα παντόφλες. Πριν λίγο καιρό είχε παραδοθεί με τιμές η “ιερή παντόφλα” του Άγιου Διονυσίου σε πλοίο της γραμμής Κυλλήνη-Ζάκυνθος (δείτε εδω).

Κατηγορία: stigalaria, Αναδημοσιεύσεις, Διάφορα, Ενημέρωση, Κοινωνία, Πολιτισμός
Tags: , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...