“Η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται” αλλά όχι για το λόγο που φαντάζεσαι

Γερμανικόν Φρουραρχείον

Το καλό με την ελευθερία του Λόγου είναι ότι μπερδεύει και τους πάσης φύσης ρουφιάνους, δοσίλογους, γερμανοτσολιάδες νέας κοπής, οι οποίοι σπεύδουν και αυτοκαταγράφονται σε διάφορες λίστες “διαμαρτυρόμενων”.

Σχόλιο πρώτο: υποσχόμαστε ότι όλες αυτές τις λίστες θα τις μελετάμε και θα τις θυμόμαστε!

Μια τέτοια λίστα ονομάτων φέρεται να υπογράφει μια ανακοίνωση παραπόνων η οποία στάλθηκε στην «Athens Voice». Ξεπερνάω την kinky επιλογή του μέσου που μου προκαλεί γέλιο και συνεχίζω στην ουσία.

42 πανεπιστημιακοί λοιπόν, και άλλοι όπως ο Θάνος Τζήμερος, αναφέρουν στην ανακοίνωση αυτή ότι προσβάλλονται από τα αιτήματα της νέας κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους εταίρους και τους δανειστές. Σε όλο το κείμενο αποφεύγεται άγαρμπα να γίνει οποιαδήποτε αναφορά στην άποψη του λαού η οποία διατυπώθηκε ρητά στις πρόσφατες εκλογές και κάθε ελληνικό αίτημα υποβιβάζεται σε επιλογή/στρατηγική των προσώπων που παίζουν κομβικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

Ιδιαίτερα ερεθίζεται η αξιοπρέπειά του των προσωπικοτήτων αυτών όταν τολμάει κάποιος να υβρίζει (ποιά;) τη Γερμανία της οποίας, να φανταστούμε ότι κατά την αξιοπρεπή τους άποψη, το χέρι θα έπρεπε γονατιστή να της φιλάει η ελληνική αντιπροσωπεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

Προσβάλλεται (σσ. η αξιοπρέπεια τους) όταν η κυβέρνηση βγαίνει στη γύρα, ζήτουλας για νέα δανεικά, και συγχρόνως υβρίζει και λοιδορεί τον μεγαλύτερο χρηματοδότη της χώρας μας, που είναι η Γερμανία.

Το προσπερνάω γιατί νιώθω μια τάση… όταν σκέφτομαι πως είναι να γλύφεις κατουρημένα άρβυλα!

Στη συνέχεια επιχειρούν με αισχρό αλλά και κωμικό τρόπο να επανα-νοηματοδοτήσουν τις έννοιες “ξενοφοβία” και “εθνικισμός”.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Προσβάλλεται όταν η κοινωνία μας έχει ποτιστεί με το ξενοφοβικό ψευδο-νταηλίκι τόσο, ώστε να χειροκροτεί μια κυβέρνηση που πουλάει αντι-δυτικισμό και εθνικισμό […]

Μας καλούν να ξεχάσουμε ότι ξενοφοβία/εθνικισμός/ρατσισμός είναι μορφές επίθεσης ενάντια σε λαούς-φυλές-πολιτισμούς με σκοπό την εκμετάλλευση τους. Πλέον αυτές οι έννοιες υποδηλώνουν την εχθρική στάση απέναντι στα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από διεθνοποιημένους θεσμούς οι οποίοι εξυπηρετούν το κεφαλαίο. Ξεκάθαρη ξενοφοβία, τι να λέμε τώρα;

Ξέρω, ξέρω, μπερδευτήκατε για έναν ακόμα λόγο! Είχατε εμπεδώσει την προπαγάνδα ότι η Αριστερά είναι αυτή που χαρακτηρίζεται από διεθνισμό και μοιραία αφήνει δεύτερο το εθνικό συμφέρον το οποίο θεραπεύουν κατ’ αποκλειστικότητα εκ δεξιών ορμώμενοι πολιτικοί. Οι καιροί αλλάζουν, κι όλο ίδιοι μένουν (χμμμ).

Το κείμενο αυτό (ακολουθεί ολόκληρο) θα πρέπει να προσβάλλει κυριολεκτικά και με όλη τη σημασία τη νοημοσύνη κάθε δημοκράτη πολίτη. Είναι απορίας άξιο πως υπογράφονται από ακαδημαϊκούς αυτές οι δέκα αράδες ανοησίας, οι οποίες είναι ζήτημα αν μπορούσαν να γραφούν από τα επιτελεία της συστημικής παραπληροφόρησης (κομματικής ή μή). (Ενδεικτικά αναφέρω ανθρώπους όπως ο Νίκος Δήμου και ο  Ανδρέας Ανδριανόπουλος που θα περίμενε κανείς πολιτικά και λογικά πιο έγκυρες τοποθετήσεις).

Οι υπογράφοντες δε σέβονται ούτε τον ιστορικό ρόλο του τεχνοκρατικού δοσιλογισμού, ο οποίος πάντοτε έδινε μάχες με ψεύτικες έρευνες και χαλκευμένα στοιχεία για να στηρίξει τη βαρβαρότητα της εκάστοτε εξουσίας ενάντια στο λαϊκό συμφέρον. Οι τύποι αυτοί παραιτούνται ανοιχτά από κάθε αναλυτική διαδικασία την οποία υποχρεούται να ακολουθήσει κάθε -έστω τύποις- διανοούμενος για να παράξει ένα αληθοφανές συμπέρασμα. Αντίθετα, παρέχουν κατευθείαν ένα ρηχό και κατάπτυστο πόρισμα το οποίο, αν και εμφανώς συγκρούεται σε κάθε επίπεδο με τη λογική, δεν δημιουργεί την ανάγκη στους συγγραφείς να το τεκμηριώσουν στοιχειωδώς.

Θέλω να πιστεύω ότι η επιχείρηση λασπολογίας με τέτοιο άκομψο τρόπο θα αποκρουστεί από την ελληνική κοινωνία που αναπόφευκτα ωριμάζει το τελευταίο διάστημα.

Στο μεταξύ οι 42 υπογράφοντες καλούνται να πάνε στην επόμενη πανελλαδική συνάντηση των “φιλοευρωπαίων” στο Σύνταγμα για να μη ξαναπαρατηρηθεί το φαινόμενο να μένουν κάποια περιστέρια ατάιστα.

separator

Europe guy

Η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται

Την ώρα που η κυβέρνηση μάς βομβαρδίζει με όλα τα μέσα ότι αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια των πολιτών, εμείς νιώθουμε ότι η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται.

Προσβάλλεται όταν για δεύτερη φορά σε μια τετραετία βρίσκεται στη διεθνή ημερήσια διάταξη το θέμα Grexit, δηλαδή η αντιμετώπιση της χώρας μας σαν παρία της Ευρώπης.

Προσβάλλεται όταν η κυβέρνηση βγαίνει στη γύρα, ζήτουλας για νέα δανεικά, και συγχρόνως υβρίζει και λοιδορεί τον μεγαλύτερο χρηματοδότη της χώρας μας, που είναι η Γερμανία.

Προσβάλλεται όταν περισσεύουν οι κυβερνητικές γελοιότητες, που ξεκινούν από τις ενδυματολογικές εμφανίσεις, συνεχίζουν με την αμετροέπεια ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη και καταλήγουν να διαπραγματεύονται με τους ίδιους εκπροσώπους των εταίρων μας, αλλά να τους αλλάζουν όνομα, ώστε να ξορκίσουν την «τρόικα».

Προσβάλλεται όταν όχι μόνο δεν προωθούνται μέτρα για να ανακάμψει η οικονομία μας και να πάψουμε να είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αλλά ματαιώνονται και όσα λίγα, δειλά και ανεπαρκή μέτρα ελήφθησαν στο διάστημα της κρίσης.

Προσβάλλεται όταν βλέπουμε την οικονομία να ξαναγίνεται βορά του υδροκεφαλικού κράτους και των συντεχνιών, την εκπαίδευση να ξαναγίνεται βορά των κομματικών εγκάθετων, τις λίγες ξένες επενδύσεις που με δυσκολία προσελκύσαμε να πολεμιούνται και να ματαιώνονται.

Προσβάλλεται όταν η κοινωνία μας έχει ποτιστεί με το ξενοφοβικό ψευδο-νταηλίκι τόσο, ώστε να χειροκροτεί μια κυβέρνηση που πουλάει αντι-δυτικισμό και εθνικισμό, με πρωτοπόρα στο χειροκρότημα τη ναζιστική «Χρυσή Αυγή».

Για τους λόγους αυτούς κάνουμε έκκληση σε όλους τους Έλληνες δημοκράτες, που πιστεύουν στις ευρωπαϊκές αξίες και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την ανόρθωση της χώρας, να παραμερίσουν άλλες πολιτικές και προσωπικές διαφορές και να ενωθούν σε μια κοινή προσπάθεια για να προσφέρουν στον Έλληνα πολίτη μια εναλλακτική λύση στην απελπιστική αυτή κατάσταση. Μια εναλλακτική λύση που είναι απαραίτητη και υπάρχει σε όλες τις προηγμένες δημοκρατίες, αλλά όχι στη δική μας.

Αβραντίνης Αναστάσιος
Αδάμου Νίκος
Αναστασόπουλος Γεώργιος
Ανδριανόπουλος Ανδρέας
Αργυρίδης Κωνσταντίνος
Βεζιρτζόγλου Χρήστος
Βουρλούμης Παναγιώτης
Γιαννής Νίκος
Γουσέτης Διονύσης
Δέλλας Χάρης
Δήμου Νίκος
Εμπέογλου Νίκος
Εφραιμίδης Αντώνης
Καραμάργιου Ιωάννα
Κατσούδας Δημήτριος
Κατσούλης Ηλίας
Κελμ Ματθίας
Κουμπή Βάλλη
Κρούστης Αντώνης
Κυριαζής Δημοσθένης
Κυριακόπουλος Νίκος
Μανούσος Δημήτριος
Μαράτος Τηλέμαχος
Μεϊμάρογλου Γιάννης
Μίχας Τάκης
Μιχελής Λεωνίδας
Μπακάλης Στέφανος
Μπήτρος Γεώργιος
Μπήτρος Κωνσταντίνος
Ξανθόπουλος Τόλης
Ξαφά Μιράντα
Παλαιολόγος Γιάννης
Παπανδρόπουλος Αθανάσιος
Παπασωτηρίου Χαράλαμπος
Παρασκευόπουλος Σπυρίδων
Περράκης Στέλιος
Πετρολέκας Σταύρος
Σαρηγιαννίδης Γεώργιος
Στεργίδης Κωνσταντίνος
Στρίγκνιτς Ανδρέας
Τζήμερος Θάνος
Τόντσεφ Πλάμεν
Τριδήμας Γεώργιος
Φαράκλας Γιάννης
Φούντας Στέλιος
Χρηστίδης Κωνσταντίνος
Ψαχαρόπουλος Γεώργιος

Κατηγορία: stigalaria, Ενημέρωση, Κοινωνία, Πολιτική, Πολιτισμός
Tags: , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...