Πόσοι Υπουργοί χωράνε σε ένα ελικόπτερο ;;

05867_0902230848

Να χωράνε άραγε(ς);;

(μαζί με το PlayStation του Κώστα και τα παιχνίδια του) ;;

.

Ο χρονικός ορίζοντας που βλέπει και κινείται η κυβέρνηση είναι πλέον περίπου ίσος με ένα μερόνυχτο. Οι κινήσεις και οι χειρισμοί που γίνονται για όλα τα φλέγοντα ζητήματα είναι εντελώς ερασιτεχνικοί. Και φυσικά αυτό δε δείχνει μόνο ανικανότητα, όπως θα λέγαμε σε άλλες περιπτώσεις, είναι αποτέλεσμα της γενικότερης ανυπαρξίας κάποιας κυβέρνησης με σαφή προσανατολισμό και πρόγραμμα. Δείχνει μια απίθανου μεγέθους διάλυση. Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, η κοινοβουλευτική ομάδα, και κάθε στέλεχος “γειτονιάς” είναι πλέον κομμάτια ασύνδετα που δεν υπακούν σε καμία στρατηγική διαχείρισης των περιστάσεων και των ρεμούλων. Ο καθένας είτε τρέχει να φυλλάξει τον “κ**ο” του, είτε σπεύδει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, είτε χάνεται στα καφενεία και στον κοσμάκη που τον  ψηφίζει για να εξηγήσει τι έφταιξε και το πώς κάποιοι εσωτερικοί “εχθροι” πρέπει να βάλουν μυαλό.

Πάντως είμαι σίγουρος ότι όοοοοολοι εμείς οι σκετόμενοι πολίτες είμαστε με το δόγμα-θεώρημα-αξίωμα  Πρετεντέρη:

Εν μέσω της εξελισσόμενης κρίσης, όπου οι λαοί των άλλων χωρών περιμένουν από τις κυβερνήσεις τους να λάβουν μέτρα για την επιβίωση των οικονομιών τους, είναι ότι χειρότερο να μιλάμε στην Ελλάδα για εκλογές οι οποίες εκτός του ότι θα αποσπάσουν την προσοχή των πολιτικών κομμάτων από το βασικό πρόβλημα… θα κοστίσουν και μια περιουσία στον ελληνικό λαό. (πάνσοφος Ιωάννης Πρετεντέρης)

Ας αναφέρουμε μερικές βασικές παρατηρήσεις που… ελέω θέσης διεθυντού στο Μέγκα, αλλά πολύ περισσότερο ελέω ρόλου μακράς χείρας της κυβέρνησης  στα ΜΜΕ, δε μπορεί να κανείς από τους λοιπούς κομπάρσους του δελτίου να αναφέρουν ως απάντηση στη ρητορεία του κυρ Γιάννη:

  1. Οι αμερικάνοι (ΗΠΑ) εν μέσω περιόδου βαθύτερης κρίσης από αυτή της ελληνικής οικονομίας καταφέρανε να κάνουν ΚΑΙ  εκλογές, όπου διακυβεύονταν τα συμφέροντα του Κεφαλαίου σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι αυτά του βασιλείου της δικής μας Μπουρζουαζίας, ΚΑΙ πόλεμο-εθνοκάθαρση στην Γάζα, καθώς επίσης και να συζητούν παράλληλα το πρόγραμμα κρατικοποίησης των ζημιών της οικονομικής ελίτ και των εταιριών κολλοσών.
  2. Η δική μας κυβέρνηση έχει ήδη “επικαιροποιήσει” 2-3 φορές στα φανερά το πλάνο για τη στήριξη της οικονομίας μας (στις αρχές του 2008, στα τέλη του 2008 με την κατάθεση του “εικονικού” προϋπολογισμού και τον περασμένο μήνα με μία ακόμα ενημέρωση βάσει τη επιβράδυνση της ανάπτυξης και της έκρηξης της ανεργίας). Το οικονομικό επιτελείο έχει πέσει σε διαδοχικές εκτιμήσεις έξω και κάθε τόσο η πρωθυπουργάρα μας μαζί με τον νέο-Αλογοσκούφη πάει και κλαίγεται για εύρεση πόρων για το ελληνικό δημόσιο. Αυτές τις ημέρες στην Ε.Ε θα συζητηθεί η αποτυχία του να προβλέψει ο Καραμανλής την εξέλιξη του 2008 και θα πρέπει ταυτόχρονα να εμφανιστεί το συγκεκριμένο αποτυχημένο άτομο και οι συνεργάτες του “φερέγγυοι” για τις ευρωπαϊκές πιστώσεις. Το τι θα υποστηρίξει και θα διεκδικήσει η ελληνική πλευρά δεν γνωστοποιήθηκε από την κυβέρνηση, από ότι φαίνεται για να μη πάρουμε χαμπάρι ότι απέτυχε για μία ακόμα φορά στους στόχους της. Ότι ****δάκτυλο και να μας βάλουν ο Καραμανλής θα επιστρέψει “νικητής”, να το ξέρετε από τώρα.
  3. Στην Ελλάδα όλη η στήριξη της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιλέχτηκε από την κυβέρνηση να γίνει μέσω των τραπεζών που ήταν ο βασικός αγωγός ροής των “τοξικών ομολόγων”. Σε άλλες χώρες (Αμερική, Γερμανία, Αγγλία) ήδη δουλεύουν παρακάμπτωντας το τραπεζικό σύστημα. Το τραπεζικό σύστημα στηρίζεται και και εκεί,  κυρίως όμως ως προβληματικός κλάδος και όχι ως “διαχειριστής” των κρατικών ενισχύσεων όπως στην Ελλάδα.
  4. Η αγορά έχει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και ανάμεσα σε άλλα ευθύνεται και η στρόφιγγα των τραπεζών-διαχειριστών των κρατικών (δηλαδή λαϊκών) κεφαλαίων ενίσχυσης. Μεγάλοι οίκοι κάνουν προβλέψεις για μηδενική ανάπτυξη για το τρέχον έτος, ενώ με στοιχεία η αγορά την περίοδο Δεκ 2008-Ιανουάριο 2009 έπεσε σε τζίρους γύρο στο 7%, με εξάιρεση τα φάρμακα!
  5. Οι νόμιμες και εμφανείς απολύσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο, γεγονός στο οποίο αν συνυπολογίσουμε τις “μαύρες” απολύσεις, που αντιστοιχούν στο αγαπημένο χόμπυ της εργοδοσίας με τις πλάτες της πολιτείς και των ελεγκτικών μηχανισμών της, τότε αντιλαμβανόμαστε πως η εργαζόμενη-μισθωτή τάξη είναι έτοιμη να εκραγεί.
  6. Σε κοινωνικό επίπεδο υπάρχει ιδιαίτερη ένταση η οποία τη δεδομένη στιγμή είναι αντιστρόφως ανάλογη των μαζικών κοινωνικών εκδηλώσεων αντίδρασης-αντίστασης (που βεβαίως είναι ανύπαρκτες). Τα ξεσπάσματα των συγκρουόμενων κοινωνικών δυνάμεων -τα οποία παρακολουθούμε καθημερινά- είναι και εντεινόμενα και παρουσιάζονται με αυξανόμενη συχνότητα. Στα ζητήματα αυτά, η παρούσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία δε μπορεί να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη της κρίσιμης μάζας πολιτων, εξ ού και αποτελεί την πανηγυρική μειοψηφία σε όλες τις μετρήσης της κοινής γνώμης.

Αυτή την κυβέρνηση, της κατα φαντασία πλειοψηφίας του 29%, θέλουν οι μεγαλόσχημοι τηλεαστέρες να κρατήσουν όρθια. Βέβαια, η μοιρασιά της εξουσίας δε γίνεται με δημοσκοπικούς όρους. Προφανώς. Όμως και αυτό ως επιχείρημα αποτελεί διδαχή υποταγής στην μαεστρία της “αστικής δημοκρατίας”. Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε πως όπως και να έχει… είναι προκλητικό να μαζεύει η κοινωνία τα αποκαΐδια της και να κυβερνά το μειοψηφικό 29%  κατα αυτό τον τρόπο! Είναι προκλητικό και αντιδημοκρατικό!

Ας έρθουμε και στο τελευταίο μέρος του Αξιώματος-Πρετεντέρη… το μεγάλο κόστος των ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών! Πρόκειται για ένα ακόμα μάθημα υποτέλειας προς τον λαό το οποίο κρύβει τη λογική της ανοχής ακόμα και μιας Χούντας πάνω στις τύψεις της χαμηλόμισθης μάζας. Δυστυχώς για να συμμετέχουμε  στο δημόσιο διάλογο πρέπει διαρκώς να ξεχωρίσουμε τους θύτες από τα θύματα. Το δείλημμα της Πρετεντέρειας φιλοσοφίας, λοιπόν, επαναδιατυπώνεται ως εξής:

“Μη τσαντίζεις τον κατ’ επανάληψη βιαστή σου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καπιταλισμό) γιατι θα σε βιάσει με ακόμα μεγαλύτερη βαρβαρότητα (ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία και ανέχεια + (new!!!) έξοδα εκλογών για τα ίδια μεγάλα κόμματα)”.

Η απόλυτη “υποδόρια” ένεση με την λογική του φόβου, και της υποτέλειας στην εξουσία-δεινάστη!

Ρε Γιαννάκη, τι φταίει ο ελληνάς φτωχομπινές αν τα κομματόσκυλλα είναι αποφασισμένα να δαπανήσουν ένα κάρο λεφτά, να δανειστούν με ανταλλάγματα ακόμα μεγαλύτερες χάρες για τους Βγενόπουλους. Αυτή θα έπρεπε να είναι μία ακόμα απόδειξη ότι δεν τους ενδιαφέρει η χώρα και το πως ζουν οι πολίτες. Ας είναι η τελευταία φορά έπρεπε να λέει ο κόσμος και να τους γειώσει…

Αλλά είπαμε, στην Ελλάδα υπάρχουν και “εργαζόμενοι” που κάνουν καλά τη δουλειά τους!

.

Η νευρικότητα και οι συνεχόμενες αποτυχίες εντολέων και εντολοδόχων

Η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ εκτίθενται αλλεπάλληλα τις τελευταίες ημέρες. Η εύκολη και στο πόδι απονομή ευθυνών σε τρίτους, και μάλιστα ποινικών, δείχνει το άγχος της να αποβάλλει κάθε υπόννοια πολιτικών ευθυνών. Στην πράξη όμως οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να ενεργούν και να λαμβάνουν και τις πολιτικές ευθύνες για ότι γίνεται. Μπορούμε να αναφέρουμε μερικά περιστατικά.

Με την πολυσυζητημένη (ξανα)απόδραση Ριζάι-Παλαιοκώστα (το γράφω ανάποδα σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ριζάι που είναι θύμα ρατσιστικής επίθεσης αφού ακόμα και στους εγκληματίες ο Έλλην προηγείται. Λές και ο Αλβανός κακοποιός δεν ήταν αυτός που έφυγε με ελικόπτερο και την πρώτη φορά… είναι απλά ένας υποτακτικός του δαιμόνιου Έλληνα Αλ Καπόνε) τα πράγματα ξεκαθάρισαν από το βιαστικό δικαστήριο. Η κυβέρνηση  επιχείρησε να μετατρέψει σε αποκλειστικά ποινικό το ζήτημα της απόδρασης, και απέτυχε παταγωδώς. Ακόμα και ο υπουργός δικαιοσύνης Δένδιας μιλούσε για ενόχους μέσα από τη φυλλακή και συνεργούς δεσμοφύλακες πριν απαγγελθούν καν κατηγορίες σε φυσικά πρόσωπα (έλεγε και τα τράγικά περί παραγγελίας ποινικής δίωξης. από τον ίδιο…). Η δικαστική απόφαση του αυτοφόρου βγήκε τελικά και καταδίκασε μόνο τον διορισμένο απο τη ΝΔ διευθυντή των φυλακών και κανέναν άλλο (3 χρόνια με αναστολή) και αφήνει έκθετη την κυβέρνηση για μία ακόμα φορά.

Και στα πιο σοβαρά για την κοινωνία…

Στον τηλεοπτικό μαραθώνιο της ΕΡΤ για την οικονομική ενίσχυση των σφαγμένων της Γάζας από το Ιραήλ και τους σιωπηλούς συμμάχους (όπως η αλλαδίτσα), στήθηκε μία μεγάλη σόου μπίζνα όπου υπήρχαν αυστηρές οδηγίες να παραμείνει η παρουσίαση στο ανθρωπιστικό επίπεδο. Είναι εκπληκτικό πως ενεργούσαν οι υπάλληλοι-δημοσιογράφοι όταν οι διάφοροι παριστάμενοι-καλεσμένοι προσπαθούσαν να μιλήσουν για την πολιτική διάσταση της ανθρωπιστικής τραγωδίας. Να πουν δηλαδή για το σχέδιο του Ισραήλ να εξαφανίσουν τη Γάζα και τους Παλαιστίνους!

Οι εξελίξεις μετά τη σύλληψη του 48χρονου Αλβανού πριν 2-3 ημέρες ως ύποπτο για την απόποειρα δολοφονίας κατά της Κ.Κούνεβα ήταν χαρακτηριστικές. Ο άνθρωπος συνελλήφθη από την τροχαία για παράβαση του Κ.Ο.Κ. και με κάποιο μαγικό τρόπο έγινε ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας. Παρά τα όσα άφησε να διαρρέυσει η ασφάλεια… στοιχεία δεν προέκυψαν και αφέθηκε ελευθερος από τον ανακριτή, μάλιστα χωρίς περιορισμό! Η προσπάθεια να μετασχηματιστεί το ζήτημα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μεταναστών απέτυχε για μία ακόμα φορά!

Το ουσιαστικό θέμα των ημερών, την οργανωμένη προσπάθεια μαζικής δολοφονίας 30 ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας με χειροβομβίδα, στο στέκι των Μεταναστών στα Εξάρχεια (και πάλι;;), έγινε κατανοητό ότι κανένας καναλάρχης δεν θέλησε να του δώσει την αρμόζουσα διάσταση. Ας όψεται το διπλό ενισχυμένο τζάμι που “απέκρουσε” τη χειροβομβία από το να μπεί στο εσωτερικό του κτιρίου! Και εδώ οι αναφορές στο παρακράτος είναι ελάχιστες στα ΜΜΕ και διαφαίνεται πως το θέμα το περνανε στην κοινή γνώμη ως ξακαθάρισμα λογαριασμών εξτρεμμιστικών χώρων…

Παρόλα αυτά, οι αναφορές στην τρομοκρατία που εναντιώνεται (υποτίθεται) στο κράτος συνεχίζουν. Σε αυτό ταιριάζουν πολύ όμορφα και οι κλοπές 8 υπηρεσιακών όπλων μπάτσων… Μάλλον, οι αντίπαλες ακροδεξιές-ναζιστικές (ή προβοκατόρικες, το ίδιο κάνει) σέκτες απλά τα προμυθέυονται απευθείας από τις μυστικές υπηρεσίες … .

Παράλληλα, τα πρώτα ευρύματα για την ακαταλληλότητα οπλοκατοχής και οπλοχρησίας για ένα όχι ασήμαντο μέρος των 50 ανθρωποφυλάκων που εξετάστηκαν βγήκαν στη δημοσιότητα. Να θυμίσουμε ένα σμαντικό σημείο, πως η απόφαση για τα ψυχομετρικά τέστ πάρθηκε και ανακοινώθηκε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και όχι από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης (ότι και να έγινε πίσω από τις κουρτίνες η κυβέρνηση δεν ήθελε να φαίνεται ότι παίρνει πολιτκή απόφαση για το θέμα αυτό). Μάλιστα η αφορμή δεν ήταν η δολοφονία Γρηγορόπουλου το περασμένο Δεκέμβρη και η αστυνομική βία που επακολούθησε σε λάθος στόχους, αλλά… η απόπειρα δολοφονίας που έκανε ο τρελάκιας φρουρός της Αμερικανικής πρεσβείας εναντίον ενός σεκιουριτά που βρέθηκε μπροστά του!

Αυτά ως φόντο της νέας δολοφονίας από επιχορηγούμενο κρατικό δολοφόνο στα Χανιά ο οποίος απέκτησε στα 23 του ψυχολοικά προβλήματα και πυροβολούσε αδιακρίτως περαστικούς και σε μία ακόμα περίεργη υπόθεση όπου αρχιφύλακας της Αστυνομίας συνελήθφη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στα Εξάρχεια να τυφλώνει τη διμοιρία των ΜΑΤ στο Υπουργείο πολιτισμού με λέηζερ.

Μη χειρότερα… Σκηνικό πιλάλας, προχειρότητας, λαϊκισμού, λογοκρισίας και τυφλής βίας!

.

Η καλύτερη περίοδος για το εγχώριους καπιτάλες και τα οργανωμένα παρα-συμφέροντα

Το γιατί ότι όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό όπου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα παρασυμφέροντα σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής το αφήνουμε προς το παρόν για σκέψη. Αρκεί να σκεφτείτε αν και πόσο “ισχυρή” είναι η φοβική κυβέρνηση του Ελλαδιστάν ώστε να λέει ΟΧΙ εκεί που πρέπει…

Κατηγορία: Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

  1. Ο/Η saimag είπε και λάλησε:

    Νομίζω πως τα είπες όλα…

Σχολιάστε...