Οι “βόμβες-Starbucks” φτιάχνονται πίνοντας ένα καφέ…

Starbucks

“Ένα ευχαριστώ σε όλους τους πελάτες των Starbucks”

starbucksstrategydirector

Από τον Howard Schlutz*, 11 Ιουλίου 2006

Αγαπητέ πελάτη των Starbucks,

Πρώτα από όλα θέλω να σε ευχαριστήσω που έκανες την Starbucks την παγκόσμια εταιρία των $6.4 δισ. δολαρίων, με περισσότερους από 90,000 εργαζόμενους, 9,700 καταστήαμτα, και 33 εκατομμύρια πελάτες εβδομαδιαίως. Κάθε latte και macchiato που πίνεις, είναι μία συνεισφορά στην στενή συμμαχία ανάμεσα στις Η.Π.Α και το Ισραήλ, άλλωστε – όπως διαβεβαιώθηκα και κατά την βράβευσή μου με το βραβείο “50th Anniversary Friend of Zion Tribute Award” – αυτό είναι ένα κλειδί για τις επιτυχημένες δημόσιες σχέσεις του Ισραήλ σε μακρόχρονα πλαίσια. Το καθημερινό σου φραπουτσίνο μας βοηθάει να πληρώνουμε διάφορες φοιτητικές εργασίες στη βόρεια Αμερική και το Ισραήλ, τις οποίες παρουσιάζουμε στη συνέχεια υπό το πρίσμα της Ισραηλινής πεποίθησης για την Ιντιφάντα.

Τα Starbucks, μέσω του Jerusalem Fund of Aish HaTorah, ένα διεθνές δίκτυο εβραϊκών μορφωτικών κέντρων, σπονσοράρει τα Ισραηλινά στρατεύματα σε μία προσπάθεια να ισχυρποιηθεί η σύνδεση ανάμεσα στα αμερικανική, ευρωπαϊκή και ισραηλινή αμυντική βιομηχανία και να εκτεθούν οι πιο σύγχρονες ισραηλινές ιδέες περι αμυντικών συστημάτων. Ως συνεισφορά απο την πλευρά μου στον πόλεμο κατά της παγκόσμιας έξαρσης του αντι-σημιτισμού, η οποία αποτελεί και το αίτιο πίσω από την τρέχουσα κατάσταση και διαμάχη στη Μέση Ανατολή, βοηθώ το δίκτυο Aish HaTorah ενισχύοντας χρηματικά τον ιστοχώρο “honestreporting.com” και παράγοντας υλικό ενημέρωσης για την Ισραηινή πλευρά της ιστορίας.

Χωρίς εσένα, πολύτιμέ μου πελάτη, δε 8α ήμουν σε θέση να δαπανώ εκατοντάδες εκατομύρια δολάρια κάθε χρόνο για τη στήριξη των πολιτών του Ισραήλ που δέχονται τρομοκρατικές επιθέσεις και να υπενθυμίζω σσε κάθε Εβραίο της Αμερικής. $5 δισ. δολάρια κάθε χρόνο που προέρχοντα από την κυβέρνηση των Η.Π.Α δεν φτάνουν ούτε για “ζήτω” για να πληρωθούν το πολεμικό υλικό, οι μπουλντόζες και οι φράχτες ασφαλείας που είναι απαραιτητα για την προστασία αθώων Ισραηλινών από τον αντι-σημιτική μουσουλμανική τρομοκρατία. Οι χορηγίες από πλευράς μεγαλοεπιχηρήσεων είναι αναγκαίες.

us military starbucksΈχοντας μεγαλόπνοα σχέδια, η Starbucks δώρησε ένα κατάστημα της στο στρατό των Η.Π.Α για να βοηθήσουν στον “Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας”. Δε μπορώ να περιγράψω πόσο ζωτικής σημασίας είναι ο Πόλεμος αυτός για τη συνέχιση της ευημερίας του κράτους του Ισραήλ. Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε ένα κατάστημα Starbucks, σε παρακαλώ θυμίσου πως με κάθε φλιτζάνι που πίνεις βοηθάς σε έναν… ανώτερο σκοπό.

*Howard Schultz

Chairman & Chief Global Strategist

Starbucks Coffee Stores (ελληνιστί Καφενείο “Starbucks”)

separator

Όλη η αλήθεια…

jewish starbucks

Το άρθρο αυτό φυσικά και δε γράφτηκε από τον ίδιο τον Schultz, που είναι ένα από τα πιο επιφανή μέλη της σιωνιστικής κοινότητας των Η.Π.Α. Για να πούμε την αλήθεια θα μπορούσε να είχε γραφτεί, αφού ο πραγματικός συγγραφέας του είναι ο Andrew Winkler που συνέθεσε το κείμενο το 2006 βασισμένος σε καταγεγραμμένα λόγια του ίδιου του μεγαλοστελέχους αλλα και των πραγματικών δράσεων “αγάπης” της εταιρίας με το στρατό των Η.Π.Α, το Ισραήλ και τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε για τις πηγές του να διαβάσετε εδώ. Αναφορές επίσης υπάρχουν για ακόμα μία “ανθρωπιστική ληστεία” που διαπράτει η εταιρία κατά του καφέ της Αιθιοπίας!

**Ο Winkler αρθρογραφεί στο αναφέρει ZioPedia.org και χρηματοδοτείται από τη συλλογικότητα Jews Anonymous που είναι μία διεθνής πρωτοβουλία κατά των απόψεων περί ανωτερότητας της εβραϊκής φυλλής και γενικά προοδευτικού και ανθρωπιστικού αντιλόγου στην δολοφονική ιμπεριαλιστική μηχανή ΗΠΑ-Ισραήλ.

**Περισσότερε πληροφορίες για το εβραϊκό δίκτυο Aish HaTorah εδώ.

**Το άρθρο μεταφράστηκε στα ελληνικά από το αγγλικό Ziopedia. Μία αλλη πηγή για το ίδιο αρθρο εδώ.

Κατηγορία: Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , .


Σχόλια...

 1. Ο/Η Γιώργος Μαργαρίτης είπε και λάλησε:

  Είχα γράψει και γω παλιότερα, ένα άλλο σχετικό site είναι αυτό:
  http://www.inminds.co.uk/boycott-starbucks.html

 2. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  @gmargari

  Καπου στα λινκς πρεπει να ειναι και το συγκεκριμενο που βεβαια οπτικα δειχνει σαν μουσουλμανικο σουπερ μαρκετ… Παρόλα αυτά το άρθρο αυτό έχει στοιχεια από έρευνα που έχει γίνει πάνω στις δραστηριότητες της εταιρίας.

 3. Ο/Η Γιώργος Μαργαρίτης είπε και λάλησε:

  Αν δεν ήταν τόσο καλά δομημένος ο κώδικας της σελίδας, θα ορκιζόμουν ότι την δημιούργησαν με frontpage.

 4. Ο/Η cyborg είπε και λάλησε:

  Δεν μπορώ να καταλάνω, που είναι το κακό.
  Και η coca cola λένε πως χρηματοδοτεί πειράματα σχετικά με κλωνοποίηση και άλλα τέτοια -τζιζ- πραγματάκια.

  Τι, θα σταματήσουμε να πίνουμε κόκα μήπως?

  Δεν είναι αυτή η λύση..

  Οπότε και αν όντως ισχύει αυτό περί starbucks και βόμβες, τι θα κάνουμε?
  ..

  Τίποτα..

  Τι μπορούμε να κάνουμε?

  ..

  Πάλι τίποτα..

  .
  Αυτή είναι η αλήθεια.

 5. Ο/Η ark είπε και λάλησε:

  @cyborg

  Αρχικά θα παραδεχθώ ότι δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά, οπότε να μη θεωρηθώ γραφικός ότι με τετοια πόστ -και επειδή απλά γράφτηκε- νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι.

  Από την άλλη διαφωνώ πλήρως με το ύφος καταναλωτικής μοιρολατρίας.

  Για να το πω χοντρά…
  – ΤΟ ΒΥΖΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ.
  – ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝ ΚΑΦΕ!

  Και τελος πάντων αν το δούμε πολιτικά, μία επιχείρηση αποκτά εξουσία με το κεφάλαιο το οποίο μαζέυει από τους πελάτες της. Ομορφα?

  Αφού λοιπόν εσύ και εγώ δίνουμε αυτή την εξουσία πίνοντας καφέ, δεν θα έπρεπε να έχουμε ΚΑΙ άποψη για το πως χρησιμοποιείται και ασκείται η εξουσία αυτή?

  Η απάντηση είναι βεβαίως. Διότι όταν αυτός ρίχνει βόμβες και οι πωλήσεις αυξάνουν… τότε δεν υπάρχει κανένα κόστος για την εταιρία και μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι οι “επενδύσεις κατά της Τρομοκρατίας” είναι σύμφωνες και με αυτό που θέλουν οι πελάτες.

  Δηλαδή όπως ακριβώς μία επιχείρηση σου λέει “Ελα σε μένα γιατι βοηθάω ορφανά” έτσι και αυτός θα σου λέει “Ελα σε μένα γιατι σκοτώνω τρομοκράτες στη Γαζα”

  Μακάβριο.

  Για να εξηγήσω πως το βλέπω εγώ θα πω πως η αγορά ενός προϊόντος είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης, σε ενα βαθμό, στην επιχείρηση που το παρήγαγε. Αν αγοράζεις αψήφιστα, ενώ ξέρεις τι παίζει, για μένα επικροτείς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τη δράση της σε όλα τα επίπεδα… και στον βομβαρδισμό σε ένα βαθμό.

 6. Ο/Η dim είπε και λάλησε:

  @cyborg το θεμα ειναι προτεραιοτητων. αν βαζεις το να πας στα starbucks πανω απο το να τους μποικοταρεις δεν μπορεις να κανεις τιποτα. για την κοκα κολα τα ιδια. ολα τα πραγματα ειναι σχετικα. προφανως δεν μπορουμε να μποικοταρουμε ολα τα προιοντα αλλα καποια προσχηματα δεν πειραζει αν τα κραταμε.

  δεν αποτελει καποια λυση το ατομικο μποικοταζ. θεμα συνειδησης ειναι κ στασης ζωης…

Σχολιάστε...