Οι Σουηδοί διδάσκουν πως περικυκλώνεται και απομονώνεται ο φασισμός του Pegida

Το ισλαμοφοβικό κίνημα Pegida αναπτύχθηκε πρόσφατα στη Γερμανία αλλά επιδιώκει εδώ και καιρό να επεκταθεί, μάλιστα να ξεπεράσει τα γερμανικά σύνορα. Προσπάθησε, έτσι, να διοργανώσει μία συγκέντρωση στο Μάλμε της Σουηδίας, μια μεγάλη πόλη με αρκετούς μετανάστες.

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, σίγουρα οπαδοί ιδεών που σε βάζουν στον προθάλαμο του φασισμού, ήταν οι μόνοι που τελικά συμμετείχαν σε αυτή και πήραν ως απάντηση από την κοινωνία μία μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση.

Το οργανωμένο αντιφασιστικό κίνημα, τοπικοί φορείς και ένα μεγάλο πλήθος κατοίκων που διαφωνούσαν με τα αιτήματα και το δηλητήριο που προσπάθησε να βάλει στην κοινωνία τους το Pegida, κατάφεραν να περικύκλωσαν ειρηνικά τους… μόλις 20 διαδηλωτές της άλλης πλευράς που προστατεύονταν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι φασίστες έμειναν περικυκλωμένοι στο κέντρο της κεντρικής πλατείας από περισσότερους από 3000 αντιφασίστες, για περίπου 3 ώρες μέχρι που έληξε η συνάθροιση τους.Αυτή η επιτυχία αποτυπώθηκε σε όμορφες φωτογραφίες όπως η ακόλουθη.

Antifa Pegida Swedenφωτογραφία από το Μάλμε της Σουηδίας (10/2/2015) – πηγή φωτο: Hit&Run

Τελικά…

– Πόσοι αντιφασίστες χρειάζονται για να περικυκλώσουν τον φασισμό;

– Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερη δουλειά γίνεται!

 

Το κίνημα Pegida

Το ισλαμοφοβικό κίνημα «Ευρωπαίων Πατριωτών κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης» (Pegida) ξεκίνησε από τη Γερμανία, όπου με αφορμή την επίθεση στην γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo κάποιοι “ευαισθητοποιημένοι” πολίτες άρχισαν να συναθροίζονται σε πλατείες ενάντια στον μουσουλμανισμό, το Ισλάμ κλπ.

Αυτές οι εκδηλώσεις διογκώθηκαν γρήγορα διότι από τη μία υπάρχει ζήτημα ισλαμοφασισμού (βλ. ISIS) και από την άλλη οι πληθυσμοί μεταναστών δεν έχουν ενσωματωθεί στις-και-από τις δυτικές κοινωνίες όπως θα έπρεπε. Εξάλλου, η Ευρώπη στο σύνολό της, βιώνει ένα νέο κύμα ξενοφοβίας και εθνικισμού, τα οποία μαζί με την καταπίεση των μικροαστικών στρωμάτων λόγω της οικονομικής κρίσης δημιουργούν τις απαραίτητες συνθήκες για ενίσχυση της άκρας δεξιάς και του νεο-φασισμού.

Από τη δημιουργία του κινήματος αυτού πολλές πληροφορίες έχουν έρθει στο φως για τη σύνδεση των πρωτοπόρων μελών του με φασιστικές ομάδες. Πρακτικά επιβεβαιώνουν κάτι απόλυτα αναμενόμενο. Τελευταία, ο Γερμανός ηγέτης του Pegida, Μπάχμαν (περίπου 40 ετών), αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν δημοσιοποιήθηκε μια φωτογραφία του, που είχε τραβήξει ο ίδιος, όπου παρίστανε τον Hitler.

Ο ηγέτης του Pegida ως Hitler

Μπορεί οι Γερμανοί να παρήγαγαν τον αυθεντικό Χίτλερ, όμως κάποιοι θα πρέπει να εξηγήσουν στους Μπάχμαν του Pegidas ότι εμείς στην Ελλάδα έχουμε τους καλύτερους ναζί-κλόουν: όσο γραφικοί άλλο τόσο και επικίνδυνοι.

Ο Παππάς και οι Μιχαλολιάκοι της Χρυσής Αυγής ήταν πολύ μπροστά: καλύτερες πόζες, πιστικά σκηνικά, εξοπλισμό, σύμβολα…

Παππάς

 

Κατηγορία: stigalaria, Διεθνή, Ενημέρωση, Κινήματα, Κοινωνία, Πολιτισμός
Tags: , , , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...