Μεγάλο το άγχος της ΝΔ για την πορεία της χώρας…

Προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα 2015φωτογραφία από το left.gr

Αυτή είναι μία πανοραμική άποψη της αίθουσας του κοινοβουλίου στις 8/2/2015, λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Διακρίνεται ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας να κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης που περιελάμβανε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον λαό που τον ψήφισε): για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους αλλά και μια σειρά εσωτερικών ενεργειών καταπολέμησης της κοινωνικής κρίσης και της διαφθοράς.

Αυτό που διακρίνεται επίσης είναι τα πάρα πολλά άδεια έδρανα στην πλευρά της ΝΔ, σε αντίθεση με την παρουσία όλων των υπολοίπων κομμάτων (ακόμα και της ΧΑ). H μεγάλη αποχή των βουλευτών της ΝΔ μόνο ως αποτέλεσμα συντεταγμένης απόφασης μπορεί να εξηγηθεί και φυσικά δημιουργούνται ερωτήματα για τη στάση της (σαμαρικής) δεξιάς από εδώ και εμπρός. Πάντως, τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά απογοητευτικά και δε δείχνουν πολιτικό πολιτισμό: εκτός του σημερινού φάουλ, θυμίζουμε τη μη  παράδωση από τον πρώην πρωθυπουργό Σαμαρά στον Τσίπρα και την δυσανεξία του πρώτου ακόμα και στη χειραψία με τον δεύτερο σε πρόσφατες συναντήσεις τους κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Εκεί που αξίζει να σταθούμε επί του παρόντος, διότι όλα τα άλλα θα τα δείξει η ιστορία, είναι ότι πρόκειται περί άκρως υποκριτική συμπεριφορά, μέρος των -υποτιθέμενων- υπηρετών της δημοκρατίας, που μάλιστα καταστροφολογούν κατ’ επάγγελμα και προσπαθούν φωνασκώντας στα τηλεπαράθυρα να πείσουν ότι άγχονται για την πορεία της χώρας, να μην βρίσκονται στο έδρανό τους στη Βουλή για να ακούσουν την τοποθέτηση της νέας κυβέρνησης, την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης. Τη στιγμή που ακόμα και τα θεωρεία ήταν γεμάτα και πολύς κόσμος για πρώτη φορά μετά από χρόνια (βάσει σχετικών μετρήσεων), παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις από τα ΜΜΕ με ενδιαφέρον. Ένα ενδιαφέρον που η αλήθεια είναι ότι προκαλείται και από τον πρωθυπουργό όταν τονίζει ότι στόχος της η νέας κυβέρνησης είναι να “πρωτοτυπήσει και να τηρήσει στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις”.

Ακόμα και αργότερα, όταν μαζεύτηκαν οι βουλευτές της ΝΔ επειδή πλησίαζε η ψηφοφορία, δεν αξιώθηκαν να χειροκροτήσουν ούτε στην προγραμματική εξαγγελία για διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία (για τα κατοχικά υποχρεωτικά δάνεια που πήραν οι Γερμανοί). Μάλιστα αυτή την εθνική επιδίωξη δεν τη χειροκρότησε ούτε το ΚΚΕ (δείτε το βίντεο στο τέλος, περίπου στο τέλος 1:19:30). Ας καταλάβουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι εν μέσω διαπραγμάτευσης και επικείμενης -μικρής ή μεγάλης- σύγκρουσης με την ευρωπαϊκή ελίτ να ακούγεται κάτι τέτοιο από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές του δεσμεύσεις, και αφού υποτίθεται ότι έχει αρχίσει ο πόλεμος με τα χρηματοοικονομικά μέσα εναντίων της Ελλάδας.

Ας αναρωτηθούμε για ακόμα μία φορά ποιοι τιμούν τη χώρα και τον λαό (προσπαθούν τουλάχιστον) και ποιοι κρύβουν ανικανότητα ή ενδοτισμό (ας είμαστε ντέλικεϊτ) πίσω από τις ελληνικές σημαίες, τα μεγάλα λόγια περί ελληνικού αίματος, αλλά και τους μεγάλους σταυρούς!

Εν κατακλείδι, σε μία από τις σημαντικότερες ιστορικά στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας, φαίνεται πως ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής τάξης, δη η αντιπολίτευση που πρέπει να ασκήσει έλεγχο και να βοηθήσει με αυτό τον θεσμικό ρόλο την κυβέρνηση, να μην έχει πάρει χαμπάρι τι έχει συμβεί στην Ελλάδα, τι αποφάσισε ο λαός και τι ρόλο τους έχει αναθέσει.

Εκτός αν έχουν πιστέψει στο παραμύθι της “αριστερής παρένθεσης“, ή ακόμα χειρότερα εργάζονται για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, το κουκούλωμα στο εσωτερικό της χώρας και την προστασία των εγχώριων ολιγαρχών!

—:{Χ}:—

Το πλήρες βίντεο με τις προγραμματικές δηλώσεις Α. Τσίπρα

Κατηγορία: stigalaria, Ενημέρωση, Πολιτική, Πολιτισμός
Tags: , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...