Ευτυχώς τα εκλογικά αποτελέσματα θα απέχουν παρασάγγας από αυτά των φοιτητικών εκλογών

Οι φοιτητικές εκλογές πάντοτε είχαν τη δική τους χάρη. Τώρα, πόση χάρη έχει να βλέπεις τη νεολαία να εκδίδεται στα κομματικά φυτώρια της αποχαύνωσης (κάποιων “θρησκευτικών σεκτών” της αριστεράς, συμπεριλαμβανομένων); Μάλλον δεν έχει και πολλή!

Σε κάθε εποχή οι νεολαίοι στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ δημιουργούσαν σε σημαντικό βαθμό μία διαφορετική πολιτική κατάσταση από αυτή που επικρατούσε συνολικά στη χώρα. Και δεν είναι μόνο ότι η ΔΑΠ είχε πάντοτε τα τελευταία χρόνια την πρωτοκαθεδρία έναντι της ΠΑΣΠ, ακόμα και σε εποχές όπως το 2009-2010 με τη μεγάλη νίκη του ΓΑΠ έναντι του Κ. Καραμανλή, αλλά επίσης και για τα υψηλά ποσοστά που κατάφερναν να έχουν διάφορες αριστερές συσπειρώσεις που δεν μεταφραζόταν σε ενίσχυση αριστερών κομμάτων σε εθνικές εκλογικές.

Είναι αλήθεια, από την άλλη, ότι τα τελευταία χρόνια η μεγάλη κρίση στο ΠΑΣΟΚ είχε φανεί και στα αποτελέσματα της ΠΑΣΠ. Η νεολαία ΠΑΣΟΚ είχε αναπτύξει διαιρετικές τάσεις από την εποχή μάλιστα της κόντρας Βενιζέλου-ΓΑΠ για την αρχηγία του κόμματος. Επιπρόσθετα, εμφανής είχε γίνει από το 2011 και ύστερα η ανοδική τάση των αριστερών συσπειρώσεων.

Το διαφαινόμενο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών 2015 για μία ακόμα φορά δε θα έχει πολύ μεγάλη σχέση με την εικόνα που δίνουν τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων φοιτητικών εκλογών.

Θα είναι κατά πολύ θετικότερο…

foithtikes_ekloges_2014_percentages

foithtikes_ekloges_2014_counts

Τα απότελέσματα προέρχονται από εδώ.

Κατηγορία: Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , .


Σχόλια...

  1. Ο/Η urbantoilet είπε και λάλησε:

    το μέλλον στα χέρια των νέων =P

Σχολιάστε...