«Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ» To ντοκιμαντέρ των φτωχών

AFISA00athensΒοηθήστε κι εσείς οικονομικά στη δημιουργία μιας ταινίας, που δείχνει ποιοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι αυτής της οικονομικής κρίσης.

Ένα ντοκιμαντέρ για τα θύματα του «οικονομικού πειράματος», που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Για τα θύματα της κοινωνικής ανισότητας και της αδικίας.

Η ταινία είναι σε Σκηνοθεσία – Δ/νση Φωτογραφίας Τάκη Μπαρδάκου, Μοντάζ Κώστα Ιορδανίδη και Μουσική Μάριου Στρόφαλη και για να μπορέσει να ολοκληρωθεί, χρειάζεται την οικονομική στήριξη  από εσάς τους απλούς πολίτες.

Επιλέγουμε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης απ’ τους κάτω για να μπορέσουμε να κάνουμε παραγωγές ανεξάρτητες – απαλλαγμένες από κρατικές παρεμβάσεις ή λογοκρισίες συμφερόντων.

Στην Ελλάδα της κρίσης, πίσω από τους τίτλους των ειδήσεων και τα εξώφυλλα του τύπου, πίσω από τις οικονομικές αναλύσεις και τις δηλώσεις των ειδικών, υπάρχει η θλιβερή πραγματικότητα των μεγάλων χαμένων αυτής της κρίσης, των από κάτω. Των πολιτών που βιώνουν καθημερινά έναν κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό, που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται και να καταρρέει. Στρατιές ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχοι, νέοι χωρίς παρόν και μέλλον, μη προνομιούχοι πολίτες θυσιάζονται στο βωμό οικονομικών συμφερόντων, του χρήματος και των αγορών. Το κυνήγι των κερδών μπαίνει πάνω από τις ανθρώπινες αξίες και την αξιοπρέπεια.


  • Το 44% του πληθυσμού ζει κάτω απ’ το όριο της φτώχειας
  • Ένας στους τρεις είναι άνεργος
  • Πάνω από το 50% των νέων είναι χωρίς δουλειά
  • 400 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση, ως ευαισθητοποιημένοι κινηματογραφιστές, αποφασίσαμε   να πάρουμε την κάμερα στον ώμο  για καταγράψουμε τις διάφορες πτυχές της εφαρμογής αυτού του  οικονομικού  προγράμματος για να ακουστούν προς τα έξω οι κραυγές  και τα  αδιέξοδα   που βιώνουν τα θύματα αυτού του πειράματος.

Η ταινία που θα έχει διάρκεια 70′,  προγραμματίζεται να έχει  ολοκληρωθεί  τον    Μάρτιο του 2015 και  ακολούθως να προβληθεί διεθνώς, μέσα από φεστιβάλ, κινηματογραφικές αίθουσες, κοινωνικούς χώρους, καθώς και τηλεοπτικά δίκτυα.

Μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να βοηθήσετε στην ιστοσελίδα του εγχειρήματος (πληροφορίες δωρεών).

Κατηγορία: Ενημέρωση, Κοινωνία, Πολιτισμός
Tags: , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...