Νίκη ενάντια στις μεθοδεύεις Κυριάκου Μητσοτάκη για επαναπιστοποίηση προσόντων Η/Υ

kuriakos_mitsotakis2Ήττα Κυριάκου Μητσοτάκη και κυβέρνησης στο θέμα της τροπολογίας για την ανα τριετία επανακατάρτηση πάνω στη χρηση Η/Υ. Διαβάστε πρόσφατο αναλυτικό άρθρο της Γαλαρίας πάνω στο θέμα.

Η είδηση από το ΕΡΤOPEN

Αποσύρθηκε μετά από πιέσεις των κοινωνικών εταίρων η επαίσχυντη τροπολογία Μητσοτάκη για την επαναπιστοποίηση προσόντων Η/Υ.

Διαβάστε ΕΔΩ την προηγούμενη σχετική ανάρτηση του ertopen. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για την εξέλιξη του θέματος:

Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ Οδυσσέας Δριβαλάς (ΑΔΕΔΥ) και Μιχάλης Κουρουτός (ΓΣΕΕ) κατήγγειλαν την περασμένη εβδομάδα με κοινή τους δήλωση και επιστολές τους προς τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης την κατάθεση τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία οι κάτοχοι προσόντων στο χώρο των Η/Υ θα έπρεπε να επαναπιστοποιούν ανά τριετία τα προσόντα τους.

Η ρουσφετολογική αυτή τροπολογία-δώρο στους επιχειρηματίες που ελέγχουν το χώρο της πιστοποίησης προσόντων Η/Υ τελικά απεσύρθη μετά από τις πιέσεις των κοινωνικών εταίρων και τη μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε στο ζήτημα.

Μετά από την εξέλιξη αυτή ακυρώνεται οριστικά το πάρτυ εκατομμυρίων ευρώ που επιχείρησαν να στήσουν ορισμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι με την αρωγή της Κυβέρνησης εις βάρος χιλιάδων εργαζόμενων και ανέργων. Θυμίζουμε ότι η πρώτη απόπειρα να περάσει το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν με ΚΥΑ, εμπνευστής της οποίας ήταν ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος.

Παρά το γεγονός ότι ο νυν Υπουργός Παιδείας απέσυρε την ΚΥΑ δηλώνοντας μάλιστα ότι προτίθεται να στείλει τους συντάκτες της στον Εισαγγελέα, προς έκπληξη όλων την επανέφερε ο κύριος Μητσοτάκης με τη μορφή τροπολογίας στη Βουλή. Ευτυχώς τελικά επικράτησε η σύνεση…“.

Κατηγορία: Αναδημοσιεύσεις, Εκπαιδευτικά, Ενημέρωση, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...