ΜΑΤ στο ΤΕΙ Ηπείρου και λήξη κατάληψης μετά μουσικής από τους φοιτητές

DSC_0001_3

Λήξη… μετά μουσικής (από το tvxs.gr)

Έληξε το Σάββατο το βράδυ, ύστερα από έξι εβδομάδες, η κατάληψη του Διοικητηρίου του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής (ΤΛΠΜ) στο ΤΕΙ Ηπείρου, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώνουν το χώρο και τους σπουδαστές να απαντούν με τραγούδια και μουσική.

Η κατάληψη είχε ξεκινήσει στις 10 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «προβληματική και υποτυπώδη λειτουργία της Σχολής τους». Μετά από μηνυτήρια αναφορά στο σημείο έσπευσε ο εισαγγελέας, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, μαζί με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος και τον Διευθυντή του ΤΛΠΜ. Υπό την απειλή άρσης του ασύλου και εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων εντός του κτιρίου  σπουδαστές αποφάσισαν να τερματίσουν την κατάληψή τους και να αποχωρήσουν, συνεχίζοντας την κατάληψή τους στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.

Στα ΜΑΤ οι σπουδαστές απάντησαν με τα όργανά τους, αποχωρώντας από το κτίριο παίζοντας μουσική και χειροκροτούμενοι από τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί. «Για αρκετή ώρα στήθηκε γλέντι στην αυλή του Διοικητηρίου και στον δρόμο μπροστά απ’ αυτό, με τους σπουδαστές και τους Αρτινούς αλληλέγγυους να φωνάζουν συνθήματα, να χορεύουν, να ζητωκραυγάζουν και να δίνουν την υπόσχεση ότι ο αγώνας και η αλληλεγγύη συνεχίζονται, καθώς όπως φαίνεται έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να διαφυλαχθεί η ομαλή λειτουργία του ΤΕΙ και να εξασφαλισθεί το υψηλό επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας», γράφει το blog tilevoasartas, που δημοσιεύει και τις φωτογραφίες.

 

separator

Η Έξοδος των φοιτητών

Στη σελίδα του Συλλόγου των φοιτητών του Τμήματος μπορεί κανείς να βρει πολλές πληροφορίες για την κινητοποίηση τους και τη ζοφερή πραγματικότητα κατά της οποίας στρεφόταν.

Κατηγορία: Αναδημοσιεύσεις, Εκπαιδευτικά, Ενημέρωση, Κινήματα, Πολιτική, Πολιτισμός
Tags: , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...