Ο… συνιστώσος κ. Φώτης

1531_8f4b

Από συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ… συνιστώσα μνημονιακών κυβερνήσεων,

κι από τέτοια… ατομικός πολιτικός βρόγχος με κέντρο τον συνιστώσο Φώτη.

Οι μισοί από τα στελέχη είναι -λένε- σίγουροι ότι για την αποτυχία του 1.3% στις εκλογές φταίει ότι το κόμμα έφυγε από την κυβέρνηση και δε συνεχίστε στο δρόμο της υπευθυνότητας. Άλλωστε οι Μπαλτάκοι δεν υπήρξαν ποτέ και τα θετικά αποτελέσματα των μνημονίων είναι εμφανή. Όχι τίποτα άλλο, αλλά τώρα που ο κόσμος θα αρχίσει να αποδίδει εύσημα και να αναγνωρίζει σε όσους συμβάλλανε στη διάσωση της χώρας (με φάσκελα;;), τώρα είναι που θα λείπει η υπεύθυνη αριστερά. Αν μπορούσανε, και αύριο θα ξαναμπαίνανε στην κυβέρνηση.

Οι δε λοιποί των πρώτων μισών, λένε ότι ήταν καταστροφική η σύμπραξη σε μία τέτοια κυβέρνηση και θα πρέπει να στρίψουν ρότα για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ωραίο συνέδριο θα κάνουν, αν φτάσουν να κάνουν διότι αν συνεχιστεί αυτό το βιολί δε θα φτάσουν όλοι μέχρι το συνέδριο.

Η πρώτη διαπίστωση που θα πρέπει να κάνουν τα θυμωμένα νιάτα της ΔΗΜΑΡ είναι ότι την αντιπροσωπεία της ευρωσοσιαλδημοκρατίας (και δη φαληρημένης) μπορεί να την έχει μόνο ένας στην Ελλάδα. Τώρα είναι τρείς που πουλάνε το ίδιο πράγμα: ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, αποφασίστε λοιπόν!

Γνώμη μου είναι, επίσης, πως στους καιρούς που μετεκλογικά αρχίζουν να λακάνε διάφορα στελέχη από κόμματα που “ενοχλούν” (βλ. τι γίνεται στους ΑΝΕΛ), καλό είναι να διερευνάται και τι καπνό φουμάρει ο καθένας από αυτούς που παίρνει θέση στη ΔΗΜΑΡ, και πρωτίστως ποιος του τον αγοράζει τον καπνό που φουμάρει. Διότι αυτός που έχει σχέδιο, κάτι έχει στο μυαλό του (καλό-κακό αυτό είναι άλλο θέμα)!  Και αυτά που γίνονται στους ΑΝΕΛ είναι σίγουρα με σχέδιο ώστε να δημιουργήσουν χώρο στη ΝΔ προς τα δεξιά. Χώρο που δυσκολεύεται να κατακτήσει διότι οι σύμμαχοι οι οποίοι έχει αυτή τη στιγμή είναι στα αριστερά της.

Να δούμε αν έχουν γνωριμίες οι σχεδιαστές και εκτός της δεξιάς πολυκατοικίας. Η χρησιμότητα του να διεμβοληθεί η ΔΗΜΑΡ είναι πασιφανής: με δεδομένο ότι πρόκειται για ληγμένους που, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχουν μέλλον στο χώρο της αριστεράς παρά μόνο ως τσόντα του ΠΑΣΟΚ, δημιουργείται έτσι λίγος χώρος και για τον εταίρο Βενιζέλο. Και τον χρειάζεται επειγόντως γιατί και αυτός δε μπορεί να κερδίσει χώρο αριστερά του, μιας και η παρτιτούρα που παίζει είναι για να κάνει συνοδεία στο λεφούσι Σαμαρά.

Καλό συνέδριο “σύντροφοι” και μη σας χάσουμε…

Γκουχ.

Κατηγορία: Πολιτική
Tags: , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...